بررسی قابلیت زیستی باکتری باسیلوس کواگولانس لاکتوباسیلوس اسپوراژنزطی نگهداری پشمک معمولی و پشمک بدون قند
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی
کلید واژه: پروبیوتیک, باسیلوس کواگولانس, پشمک, بدون قند, ایزومالت,
چکیده مقاله :
در سال های اخیر مصرف محصولات فراسودمند از جمله فرآوردههای پروبیوتیک رو به افزایش است زیرا مصرف کنندگانبه رژیم غذایی سالم به منظور پشگیری از بیماریها علاقه زیادی دارند. پشمک از جمله شیرینیهای سنتی ایران است کهدر گروههای سنی مختلف محصولی پرطرفدار و پرمصرف است. غنی سازی این محصول با باکتریهای پروبیوتیک، ضمنافرایش ارزش تغذیهای پشمک آن را به یک محصول فراسودمند تبدیل کرد. این تحقیق با هدف بررسی پروبیوتیک کردنپشمک معمولی و پشمک بدون قندانجام شد. در این پژوهش باکتری باسیلوس کواگولانس ) لاکتوباسیلوس اسپوراژنز( درمراحل تولید پشمک به آن اضافه شد و سپس میزان قابلیت زیستی این باکتریها در دو نوع پشمک معمولی و پشمکبه مدت چهار ماه در دمای آزمایشگاه ) 25 درجه MRS agar بدون قند به روش شمارش در پلیت با محیط کشتسانتی گراد( بررسی شد. تعداد کلی باکتری ها بلافاصله پس از تولید در دو نمونه پشمک بدون قند ومعمولی به ترتیب106cfu/g 6/1 شمارش شد. همچنین تعداد کلی این باکتری پس از چهار ماه نگهداری برای پشمک x106cfu/g 8/3 و x1/2 گزارش شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است x106cfu/g 3/5 و x106cfu/g بدون قند و پشمک معمولی به ترتیبکه هر دو نمونه پشمک حامل خوبی برای غنی سازی با باکتریهای پروبیوتیک محسوب میشود. اما نمونه پشمک بدونقند به دلیل وجود ایزومالت از قابلیت بهتری برای پروبیوتیک کردن برخوردار است.این محصول خصوصیات تغذیهایویژهای داشته و به عنوان ماده غذایی فراسودمند )عملگر( شناخته می شوند.
In recent years, there has been an increased interest among consumers to adapt healthy diets, withhelps them with protection against diseases. Cotton candy is one of the Iranian traditional candy that is verypopular among consumers of all ages. Fortification of cotton candy with probiotic bacteria prepared using themare also desirable from a nutritional point of view and can be considered as functional food. This study wasinitiated to investigate to compare viability of Bacillus coagulans (L. Sporogenese) in sugar free and commoncotton candy.Material and Method: In this study Bacillus coagulans was added to production process of cotton candy doughand then the viability of bacteria in both common and sugar free cotton candy was investigated using theconventional plate-count method with MRS Agar media for four month in 25cResult: Total count of probiotic bacteria after production respectively 8.3 x 106 cfu/g and 6.1 x 106 cfu/g forsugar free cotton candy and common cotton candy. With keeping both sample cotton candy in 25C wereassessed 1.2 x 106 cfu/g and 3.5 x 106 cfu/g respectively for sugar free cotton candy and common one after fourmonth.Conclusion: These result suggest that both sample cotton candy products are good deliver for probiotic bacteria.Sugar free cotton candy are the best source for probiotic delivery for long time, because of Isomalt used as perbiotic.
_||_