فهرس المقالات Maryam Ghobadi Dana


  • المقاله

    1 - مقایسه مقاومت آنتی‌بیوتیکی لاکتوباسیلوس‌های جداسازی شده از فرآورده های لبنی سنتی با لاکتوباسیلوس‌های جداسازی شده از نمونه‌های فرآورده های لبنی صنعتی
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 72 , السنة 18 , پاییز 1400
    مقدمه: لاکتوباسیلوس ها یکی از اعضا خانواده باکتری های اسیدلاکتیک (LAB)و از متداول‌ترین انواع باکتری هایی هستند که به‌عنوان کشت آغازگر و پروبیوتیک در تولید انواع فرآورده های لبنی صنعتی و سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به اینکه لاکتوباسیلوس ها به‌صورت بالقوه می أکثر
    مقدمه: لاکتوباسیلوس ها یکی از اعضا خانواده باکتری های اسیدلاکتیک (LAB)و از متداول‌ترین انواع باکتری هایی هستند که به‌عنوان کشت آغازگر و پروبیوتیک در تولید انواع فرآورده های لبنی صنعتی و سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به اینکه لاکتوباسیلوس ها به‌صورت بالقوه می توانند در انتقال مقاومت به آنتی بیوتیک به باکتری های ساکن دستگاه گوارش یا باکتری های بیماری زا نقش داشته باشند.مواد و روش ها: در این پژوهش پس از جداسازی لاکتوباسیلوس ها از نمونه های ماست سنتی و صنعتی، دوغ سنتی و دوغ پاستوریزه صنعتی، مقاومت به آنتی بیوتیک های پنی سیلین، آمپی سیلین، تتراسایکلین، اریترومایسین، جنتامایسین، استرپتومایسین، ونکومایسین، نالیدیکسیک اسید، سیپروفلوکساسین، تری متوپریم سولفامتوکسازول و کانامایسین، ریفامپین و کلرامفنیکل در ایزوله ها با استفاده از روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی و مقایسه قرارگرفته است.یافته ها: یافته های این پژوهش نشان می دهد که در میان 24 لاکتوباسیلوس جداسازی شده فرآورده های لبنی سنتی، مقاومت به ونکومایسین (8/45%) و در لاکتوباسیلوس های جداسازی شده از 17 نمونه ماست صنعتی مقاومت به ونکومایسین (59%) و بیشترین میزان را دارا بود. در نمونه های جداسازی شده از دوغ سنتی مقاومت به ونکومایسین 40% و دوغ صنعتی (50%) در بین ایزوله ها بیشترین فراوانی را داشت. مقایسه قطر هاله های اندازه گیری شده در لاکتوباسیلوس های جداسازی شده از ماست سنتی به‌جز در مورد آنتی بیوتیک های پنی سیلین و ریفامپین تفاوت معنی داری نشان نمی‌دهد، هم‌چنین در ایزوله های دوغ سنتی قطر هاله های اندازه گیری شده به‌جز در آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین تفاوت معنی داری ندارند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمدهکه مقاومت به آنتی‌بیوتیک هم در لاکتوباسیلوس های جداسازی شده فرآورده های لبنی سنتی و صنعتی مشاهده گردید به نظر می رسد که نیاز به توجه و بررسی میزان مقاومت به آنتی‌بیوتیک در کشت‌های آغازگر مورد استفاده در تولید فراورده های غذایی و ایجاد استاندارد مدون در این زمینه وجود دارد تا به این ترتیب از انتشار مقاومت به آنتی‌بیوتیک و تبعات زیان‌بار ناشی از آن جلوگیری شود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - تأثیر پوشش خوراکی زیست فعال ژلاتین/هیدروکسی پروپیل بتاسیکلودکسترین حاوی نانو امولسیون گزنه بر ماندگاری گوشت بوقلمون
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 68 , السنة 17 , پاییز 1399
    مقدمه: هدف از این مطالعه، بررسی اثر پوشش ژلاتین/ هیدرکسی پروپیل بتاسیکلودکسترین حاوی نانو امولسیون گزنه ( .Urtica dioica L) برویژگیهای شیمیایی، میکروبی و حسی گوشت بوقلمون در طی دوره نگهداری میباشد.مواد و روش ها: ترکیبات شیمیایی اسانس گزنه با استفاده از کروماتوگرافی گازی أکثر
    مقدمه: هدف از این مطالعه، بررسی اثر پوشش ژلاتین/ هیدرکسی پروپیل بتاسیکلودکسترین حاوی نانو امولسیون گزنه ( .Urtica dioica L) برویژگیهای شیمیایی، میکروبی و حسی گوشت بوقلمون در طی دوره نگهداری میباشد.مواد و روش ها: ترکیبات شیمیایی اسانس گزنه با استفاده از کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی شناسایی شد. نمونه های گوشت بوقلمونپوشش دهی شده با نانو امولسیون اسانس گزنه در غلظت 1.5 درصد (حجمی/حجمی) ، پوشش دهی شده با ژلاتین /هیدروکسی پروپیل بتاسیکلودکسترین (HPBC)حاوی نانو امولسیون گزنه، بسته بندی شده در سلوفان و بدون پوشش (کنترل) در یخچال و دمای° 4±1 نگهداری شدند. ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی (افت وزنی، pH ، نیتروژن فرار کل و تیوباربیتوریک اسید)، ویژگیهای میکروبی وخواص حسی نمونه ها در فواصل زمانی نگهداری 0 ، 5 ، 10 ،15 و 20 روز مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: نتایج حاصل از کروماتوگرافی گازی طیف سنج جرمی، وجود ترکیبات مؤثر دارای فعالیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی به ویژه کارواکرول (51.70 درصد)را نشان داد. با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، در تیمارهای گوشت بوقلمون حاوی نانو امولسیون اسانسگزنه در مقایسه با نمونه های کنترل، مقادیر پایین تری از افت وزنی، نیتروژن فرار کل، تیوباربیتوریک اسید و نیز تعداد کمتر باکتری هایمزوفیل، سرمادوست، کپک و مخمرها در طی دوره نگهداری مشاهده شد و بالاترین امتیازهای حسی از نظر ویژگی های بو،شکل ظاهری، رنگ و پذیرش کلی حاصل گردید.نتیجه گیری: یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که بهترین نمونه در بین تیمارهای مورد بررسی، نمونه گوشت بوقلمون پوششدهی شده با ژلاتین/هیدرکسی پروپیل بتاسیکلودکسترین حاوی 1.5 درصد نانو امولسیون اسانس گزنه بود و این پوشش نوین تاثیر مطلوبیبر افزایش ماندگاری گوشت بوقلمون داشت. تفاصيل المقالة