فهرس المقالات هانیه شفیعی


  • المقاله

    1 - تعیین و مقایسه فراوانی مقاومت آنتی‌بیوتیکی در اشریشیاکلی جدا شده از گوشت مرغ در فارم‌های مبتلا به کلی باسیلوز و به ظاهر سالم
    زیست شناسی جانوری , العدد 500 , السنة 1 , بهار 2050
    در این مطالعه به منظور ردیابی ژن های مقاومت علیه فلوروکینولونها و سوافانامیدها، 50 سویه باکتری از مواد پریکاردیت و پری هپاتیت جوجه های گوشتی جداسازی شد و با تست های میکروبی و بیوشیمیایی، کلنی های اشریشیاکلی تایید شد. سپس با روش معمول آنتی بیوگرام، مقاومت سویه ها نسبت به أکثر
    در این مطالعه به منظور ردیابی ژن های مقاومت علیه فلوروکینولونها و سوافانامیدها، 50 سویه باکتری از مواد پریکاردیت و پری هپاتیت جوجه های گوشتی جداسازی شد و با تست های میکروبی و بیوشیمیایی، کلنی های اشریشیاکلی تایید شد. سپس با روش معمول آنتی بیوگرام، مقاومت سویه ها نسبت به آنتی بیوتیک های تجاری انروفلوکساسین و سولفانامید+تری متوپریم بررسی شد. علاوه بر آن، با روش جوشاندن، ژنوم باکتری استخراج شد و با پرایمر های اختصاصی به تکثیر ژن های qnrA و sul1 جهت ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی علیه فلوروکینولون ها و سولفانامیدها پرداخته شد. پس از تایید باکتری و انجام آنتی‌بیوگرام، سویه‌های جدا شده از مرغ‌های با سابقه کلی‌باسیلوز کمترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی را نسبت به جنتامایسین (7 درصد) و بیشترین مقاومت را نسبت به تتراسایکلین (71 درصد) نشان دادند. در این بررسی 5/59 درصد این سویه‌ها حداقل به دو آنتی‌بیوتیک مقاومت نشان دادند و حدود 5/9 درصد سویه ها به تمامی 13 آنتی‌بیوتیک مورد استفاده در تست آنتی‌بیوگرام، مقاومت نشان دادند. همچنین الکتروفورز محصول PCR سویه‌های جدا شده از مرغ‌های با سابقه کلی‌باسیلوز نشان داد 10 و 15 و یک سویه از 42 سویه مورد بررسی توانستند قطعات 822، 670 و 286 جفت بازی را تکثیر کنند و به ترتیب، حامل ژن‌های Sul1، qnrA و Act(3)-IV باشند. به‌عبارتی 8/23 درصد سویه‌ها حاوی ژن Sul1، 7/35 درصد سویه‌ها حاوی ژن qnrA و 4/2 درصد سویه‌ها حامل ژن Act(3)-IV بودند. با توجه‌ به‌ روند رو به‌ گسترش مقاومت‌های‌ آنتی‌‌بیوتیکی‌ لازم است‌ با رعایت‌ اصول مناسب‌ بهداشت‌ از ورود بیماری‌ به‌ فارم ممانعت‌ شود. همچنین‌ با انجام واکسیناسیون به‌موقع‌ می‌توان از ابتلا طیور به‌ بیماری‌های‌ عفونی‌ تا حد زیادی‌ جلوگیری‌ کرد تا به‌ طبع‌ آن، از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها کاسته‌ شده و به‌ سمت‌ تولید فراورده-های بدون آنتی‌بیوتیک‌ گام برداریم‌. تفاصيل المقالة