تعیین و مقایسه فراوانی مقاومت آنتیبیوتیکی در اشریشیاکلی جدا شده از گوشت مرغ در فارمهای مبتلا به کلی باسیلوز و به ظاهر سالم
الموضوعات : Journal of Animal Biology
هانیه شفیعی
1
,
مجید غلامی آهنگران
2
,
آسیه احمدی دستگردی
3
1 - گروه دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2 - گروه دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
3 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اردستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردستان، ایران
الکلمات المفتاحية: مقاومت آنتیبیوتیکی, گوشت مرغ, اشریشیاکلی, ژنهای مقاومت,
ملخص المقالة :
در این مطالعه به منظور ردیابی ژن های مقاومت علیه فلوروکینولونها و سوافانامیدها، 50 سویه باکتری از مواد پریکاردیت و پری هپاتیت جوجه های گوشتی جداسازی شد و با تست های میکروبی و بیوشیمیایی، کلنی های اشریشیاکلی تایید شد. سپس با روش معمول آنتی بیوگرام، مقاومت سویه ها نسبت به آنتی بیوتیک های تجاری انروفلوکساسین و سولفانامید+تری متوپریم بررسی شد. علاوه بر آن، با روش جوشاندن، ژنوم باکتری استخراج شد و با پرایمر های اختصاصی به تکثیر ژن های qnrA و sul1 جهت ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی علیه فلوروکینولون ها و سولفانامیدها پرداخته شد. پس از تایید باکتری و انجام آنتیبیوگرام، سویههای جدا شده از مرغهای با سابقه کلیباسیلوز کمترین مقاومت آنتیبیوتیکی را نسبت به جنتامایسین (7 درصد) و بیشترین مقاومت را نسبت به تتراسایکلین (71 درصد) نشان دادند. در این بررسی 5/59 درصد این سویهها حداقل به دو آنتیبیوتیک مقاومت نشان دادند و حدود 5/9 درصد سویه ها به تمامی 13 آنتیبیوتیک مورد استفاده در تست آنتیبیوگرام، مقاومت نشان دادند. همچنین الکتروفورز محصول PCR سویههای جدا شده از مرغهای با سابقه کلیباسیلوز نشان داد 10 و 15 و یک سویه از 42 سویه مورد بررسی توانستند قطعات 822، 670 و 286 جفت بازی را تکثیر کنند و به ترتیب، حامل ژنهای Sul1، qnrA و Act(3)-IV باشند. بهعبارتی 8/23 درصد سویهها حاوی ژن Sul1، 7/35 درصد سویهها حاوی ژن qnrA و 4/2 درصد سویهها حامل ژن Act(3)-IV بودند. با توجه به روند رو به گسترش مقاومتهای آنتیبیوتیکی لازم است با رعایت اصول مناسب بهداشت از ورود بیماری به فارم ممانعت شود. همچنین با انجام واکسیناسیون بهموقع میتوان از ابتلا طیور به بیماریهای عفونی تا حد زیادی جلوگیری کرد تا به طبع آن، از مصرف آنتیبیوتیکها کاسته شده و به سمت تولید فراورده-های بدون آنتیبیوتیک گام برداریم.
1. Ansari Cheharsughi M. S., Ahmadi-Dastgerdi A., Gholami-Ahangaran M. 2020. Antibacterial effect of Capparis spinosa (Capparis spinosa) and Pistacia atlantica (Pistacia atlantica) extracts on growth of Escherichia coli in vitro and in vivo. Iranian Veterinary Clinical Pathology, 14(54):115-126.
2. Dehghani G.S., Gholami-Ahangaran M., Rahimi E. 2017. The comparison of Escherichia coli contamination rate in meat of conventional and without antibiotic chickens. Iranian Journal of Food Microbiology, 4(3):93-100.
3. Diarra Moussa S., Fred G., Silversides F., Diarrassouba J., Pritchard L., Masson R., Brousseau C. 2007. Impact of feed supplementation with antimicrobial agents on growth performance of broiler chickens, Clostridium perfringens and enterococcus counts, and antibiotic resistance phenotypes and distribution of antimicrobial resistance determinants in Escherichia coli isolates. Applied Environmental Microbiology, 73(20):6566-6576.
4. Emond-Rheault J., Jérémie Hamel J., Jeukens L., Freschi I., Kukavica-Ibrulj B., Boyle S. 2020. The Salmonella enterica plasmidome as a reservoir of antibiotic resistance. Microorganisms, 8(7):1016.
5. Ghaniei A., Mojaverrostami S., Lotfallahzadeh B., Darzi Lemraski M., Sepehrnia P., Imani Jajarmi A. 2014. Geographical and seasonal variation in antimicrobial susceptibility of Escherichia coli isolated from broiler chicken carcasses in Iran. European Journal of Experimental Biology, 4:173-177.
6. Gholami-Ahangaran M., Zia-Jahromi N. 2014. Identification of shiga toxin and intimin genes in Escherichia coli detected from canary (Serinus canaria domestica). Toxicologiy and Industrial Health, 30(8):724-727.
7. Gholami-Ahangaran M., Ahmadi-Dastgerdi A., Karimi-Dehkordi M. 2020. Thymol and carvacrol: as antibiotic alternative in green healthy poultry production. Planta Biotechnology Persa, 2(1):22-25.
8. Gholami-Ahangaran M., Moravvej A.H., Safizadeh Z., Sadeghi Nogoorani V., Zokaei M., Ghasemian S.O. 2021. The evaluation of ESBL genes and antibiotic resistance rate in Escherichia coli strains isolated from turkey meat and intestinal contents in Isfahan, Iran. Iranian Journal of Veterinary Research, 22(4):318- 325.
9. Gregova G., Kmetova M., Kmet V., Venglovsky J., Feher A. 2012. Antibiotic resistance of Escherichia coli isolated from a poultry slaughterhouse. Annals of Agricultural Environmental Medicine, 19:75-77.
10. Haghighi Khoshkhoo P., Ali-Nezhad I. 2010. Antibacterial Resistance Patterns of Escherichia coli isolated from Broilers Colibacillosis of Broilers chicks in Golestan Province. Iranian Journal of Veterinary Clinical Research, 1(1):39-47.
11. Horri M., Gholami-Ahangaran M. 2022. Phenotypic and Genotypic Characterization of Antibiotic Resistance in Escherichia coli Strains Isolated from Broiler Chickens with Suspected Colibacillosis in Isfahan Province, Iran. Infection Epidemiology and Microbiology, 8(3):193-201.
12. Jafari R., Ghanbarpour R., Ghorbanpour Najaf Abadi M., Mayahi M., Amani A. 2015. Determination of antibiotic resistance patterns in Escherichia coli isolated from healthy and colisepticemic broiler chickens in Ahvaz. Iranian Journal of Veterinary Microbiology,11(2):109-117 [In Persian].
13. Kilonzo-Nthenge A., Samuel N., Nahashon F., Nathaniel A. 2008. Prevalence and antimicrobial resistance of pathogenic bacteria in chicken and guinea fowl. Poultry Sciences, 87(9):1841-1848.
14. Mojaver Rostami S., Ghaniei A., Mohammadi V. 2018. Phenotypic and genotypic resistance of Escherichia coli isolated from broiler chickens of Urmia to sulfonamides. Iranian Veterinary Journal, 13(4):86-91.
15. Nolan L.K., Vaillancourt J., Barbieri N.L., Logue C.M. 2020. Colibacillosis. In: Swayne, DE; Boulianne, M; Logue, CM; McDougald, LR; Nair, V and Suarez, DL (Eds.), Disease of Poultry. (14th Edn.), Massachusetts, W.B. Publishing. PP. 770-790.
16. Ozaki H., Hidetake E., Kouhei T., Akira I., Yasutaka N., Azusa S., Norio H., Toshiyuki M. 2011. Antimicrobial resistance in fecal Escherichia coli isolated from growing chickens on commercial broiler farms. Veterinary Microbiology, 150(1-2):132-139.
17. Prescott L.M., Harley J.P., Klein K.A. 2002. Microbiology, 5th Ed., McGraw-Hill company, UK, pp: 53-66.
18. Privalsky M., Alexander M. Soohoo J., Wang T., Gerard D., Wright M., Gordon S., Gray Chaitan K. 2021. Prospects for antibacterial discovery and development. Journal of American Chemical Society, 143(50):21127-21142.
19. Ponce-Rivas E., Muñoz-Márquez M. E., Khan A. A. 2012. Identification and molecular characterization of class 1 integrons in multiresistant Escherichia coli isolates from poultry litter. Applied Environmental Microbiology, 78(15):5444-5447.
20. Rafiei Tabatabaei R., Nasirian A. 2003. Isolation, identification and antimicrobial resistance patterns of Escherichia coli isolated from chicken flocks. Iranian Journal of Pharmacological Therapeytics, 2:39-42.
21. Rajaeian H., Firouzi R., Jalaei J., Heydari D.F. 2003. Antibiotic resistance of several common bacterial species isolated from chickens in Shiraz area. Iranian Journal of Veterinary Research, 58(3):223-226.
22. Shahiri M., Gholami-Ahangaran M., Rahimi E. 2018. The comparing of antibiotic resistance pattern in Escherichia coli isolates from chicken meat that reared under conventional and without antibiotic condition. Iranian Journal of Food Microbiology, 5(2):11-18.
23. Soufi L., Sáenz Y., Vinué L., Abbasi MS., Ruiz E., Zaragaza M. 2011. Escherichia coli of poultry food origin as reservoir of sulphonamide resistance genes and integrons. International Journal of Food Microbiology, 144:497-502.
24. Yang H., Chen S., White D.G., Zhao S., McDermott P., Walker R. 2004. Characterization of multiple antimicrobial resistant Escherichia coli isolates from diseased chickens and swine in China. Journal of Clinical Microbiology, 42:3483-3489.
25. Zahraei Salehi T., Farashi Bonab S. 2006. Antibiotics susceptibility pattern of Escherichia coli strains isolated from chickens with colisepticemia in Tabriz province, Iran. International Journal of Poultry Sciences, 5:677-684.
