فهرس المقالات Akram Sharifi


  • المقاله

    1 - Chemical Composition and Antibacterial Activities of the Essential Oil and Extract of Cirsium Congestum
    Journal of Food Biosciences and Technology , العدد 24 , السنة 13 , زمستان 1402
    Medicinal plants are considered as valuable natural sources. In this study, the antibacterial properties of Cirsium congestum essential oil and methanolic extract were investigated against Escherichia coli, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Candida albicans and Kl أکثر
    Medicinal plants are considered as valuable natural sources. In this study, the antibacterial properties of Cirsium congestum essential oil and methanolic extract were investigated against Escherichia coli, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Candida albicans and Klebsiella pneumonia. The results of agar disc-diffusion method showed that essential oil and extract exhibited maximum and minimum inhibition zone diameter against Candida albicans and Escherichia coli respectively. Minimum inhibitory concentration (MIC) of essential oil and methanolic extract observed for Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Bacillus cereus, Candida albicans and Klebsiella pneumoniae respectively. Lowest MIC related to Candida albicans. Cirsium congestum essential oil had higher antibacterial activity in comparison with the extract. The chemical composition of the Cirsium congestum essential oil was analysed by gas chromatography mass spectrometry (GCMS). Twenty-six compounds representing 99.98% of the total essential oil was identified. The Results showed sescoe turpen hydrocarbons and imidazole 4- propionic acid were the major compounds in Cirsium congestum essential oil. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی سس انار تحت تاثیر دما، غلظت های مختلف و هیدروکلوئیدهای زانتان و گوار
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , العدد 5 , السنة 11 , زمستان 1398
    سس انار از محصولات جانبی انار و رب انار است. فرآوری سس انار از ترکیب پوره سیب، صمغ ها و شیره خرما از اقدامات نوآورانه در تولید سس انار محسوب می شود چون در حال حاضر سایر تولید کنندگان سس انار را از ترکیب رب انار و سرکه تهیه می کنند. مشخص شدن خواص رئولوژیکی سس انار نقش مو أکثر
    سس انار از محصولات جانبی انار و رب انار است. فرآوری سس انار از ترکیب پوره سیب، صمغ ها و شیره خرما از اقدامات نوآورانه در تولید سس انار محسوب می شود چون در حال حاضر سایر تولید کنندگان سس انار را از ترکیب رب انار و سرکه تهیه می کنند. مشخص شدن خواص رئولوژیکی سس انار نقش موثری در انجام مطلوب فرایندهای انتقال، نگهداری، گرمایش، سرمایش و انتخاب ماشین آلات فرآوری در تولید صنعتی دارد. در این پژوهش برخی از خواص فیزیکوشیمیایی سس انار مانند pH، بریکس، نمک، قند کل، اسیدیته کل و خاکستر کل و پارامترهای رئولوژیکی با استفاده از ویسکومتر بروکفیلد در سه دمای 5، 25 و 45 درجه سانتی گراد با سه غلظت 32، 37 و 42 درصد همچنین با افزودن صمغ زانتان، گوار و ترکیب زانتان و گوار (0- 100 درصد و100-0 درصد و50-50 درصد) اندازه گیری شد. محاسبات خواص رئولوژیکی سس انار با روش میچکا نشان داد که این سس سیال غیر نیوتنی از نوع رقیق شونده با برش (سودوپلاستیک) می باشد. همچنین با استفاده از معادله آرنیوس تابعیت ضریب پایداری سس انار با دما تعیین و انرژی فعالسازی بین KJ/mol 25/5 تا 14 برای بریکس های مختلف بدست آمد و همچنین انرژی فعالسازی بین KJ/mol 26/2 تا 46/49 برای صمغ های مختلف محاسبه شد. در نهایت با استفاده از رابطه نمایی، ضریب پایداری با بریکس برازش شد. تفاصيل المقالة