فهرس المقالات علیرضا قدس ولی


  • المقاله

    1 - مقایسه‌ی توابع لگاریتم سیگموئید و تانژانت هیپربولیپک در مدل‌سازی استخراج روغن از سیاه دانه به کمک پیش‌تیمار میدان الکتریکی متناوب(PEF)
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , العدد 1 , السنة 11 , بهار 1398
    در این تحقیق به منظور مدل‌سازی فرایند استخراج روغن از دانه‌های سیاه‌دانه به کمک پیش‌تیمار میدان الکتریکی متناوب از سه سطح شدت میدان الکتریکی (25/0، 25/3 و 25/6 kV/cm ) و سه سطح تعداد پالس (10، 30 و 50) استفاده گردید و بعد از اعمال این پیش‌تیمارها، روغن دانه‌ها با پرس ما أکثر
    در این تحقیق به منظور مدل‌سازی فرایند استخراج روغن از دانه‌های سیاه‌دانه به کمک پیش‌تیمار میدان الکتریکی متناوب از سه سطح شدت میدان الکتریکی (25/0، 25/3 و 25/6 kV/cm ) و سه سطح تعداد پالس (10، 30 و 50) استفاده گردید و بعد از اعمال این پیش‌تیمارها، روغن دانه‌ها با پرس مارپیچی و با سرعت‌های متفاوت (11، 34 و 57 دور در دقیقه) استخراج گردید و میزان راندمان و کارایی فرایند استخراج روغن، مقدار رنگ، ضریب شکست و میزان پروتئین نمونه‌ها مورد بررسی قرار گرفت. جهت پیش‌بینی روند تغییرات از ابزارشبکه‌های عصبی مصنوعی در نرم‌افزار MATLAB R2013a استفاده شد. با بررسی شبکه‌های مختلف شبکه‌ی پس‌انتشار پیشخور با توپولوژی‌های 3-8-5 با ضریب همبستگی بیشتر از 987/0 و میانگین مربعات خطای کمتر از 0002/0 و با بکارگیری تابع فعال‌سازی تانژانت سیگموئید هیپربولیکی، الگوی یادگیری لونبرگ– مارکوات و چرخه یادگیری 1000 به عنوان بهترین مدل‌ عصبی مشخص گردید. نتایج حاصل از مدل‌های بهینه‌ی انتخاب شده نیز ارزیابی گردید و این مدل‌ها با ضرایب همبستگی بالا )بیش از 980/0( قادر به پیش‌بینی روند تغییرات بودند. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - تاثیر فرایند مالت‌سازی بر برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی دانه‌‌ها‌ی غلات (گندم و جو) استان خراسان رضوی
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , العدد 5 , السنة 8 , زمستان 1395
    در این تحقیق، تاثیر فرایند مالت‌سازی بر برخی از خواص فیزیکوشیمیایی پنج دانه غله از استان خراسان رضوی (دو واریته‌ جو با پوشینه به نام‌های ریحان و کویر، دو رقم گندم به نام های الوند و روشن و جو بدون پوشینه لاین 17) از قبیل وزن هزاردانه، دانسیته‌ی ذره‌ای، میزان خاکستر، چرب أکثر
    در این تحقیق، تاثیر فرایند مالت‌سازی بر برخی از خواص فیزیکوشیمیایی پنج دانه غله از استان خراسان رضوی (دو واریته‌ جو با پوشینه به نام‌های ریحان و کویر، دو رقم گندم به نام های الوند و روشن و جو بدون پوشینه لاین 17) از قبیل وزن هزاردانه، دانسیته‌ی ذره‌ای، میزان خاکستر، چربی و پروتئین در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در بین مالت‌های به دست آمده، مالت حاصل از جو بدون پوشینه و واریته کویر به ترتیب بیش ترین (52/32 گرم) و کم‌ترین (52/26 گرم) مقدار وزن هزار دانه را به خود اختصاص دادند. فرایند مالت‌سازی منجر به کاهش دانسیته ی ذره‌ای، خاکستر، چربی و پروتئین شد، به گونه ای که دانسیته ذره‌ای جو بدون پوشینه پس از فرایند مالت سازی 45/8 درصد کاهش یافت. بیش ترین(92/2 درصد) و کم ترین (3/1 درصد) میزان خاکستر به ترتیب مربوط به مالت حاصل از دانه جو ریحان و گندم روشن بود. همچنین مشاهده شد که طی فرآیند مالت‌سازی میزان پروتئین مالت نسبت به دانه اولیه کاهش یافت و بیشینه میزان پروتئین (78/13 درصد) مربوط به جو واریته ریحان و کمینه میزان پروتئین (31/9 درصد) مربوط به مالت حاصل از جو واریته کویر بود. وزن هزار دانه در گندم الوند به ترتیب 04/19، 84/16، 12/21 و 40/28 درصد بیش تر از جو ریحان، جو کویر، جو بدون پوشینه و گندم روشن بود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - ارزیابی خصوصیات عملکردی ایزوله پروتئینی تولیدی ازکنجاله‌کانولا به روش فراپالایش در مقیاس نیمه‌صنعتی
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , العدد 2 , السنة 9 , تابستان 1396
    هدف از انجام این تحقیق مقایسه کنجاله‌های کانولای تولیدی سه شرکت روغن‌کشی سویابین و یگانه خزر استان گلستان و بهپاک بهشهر به منظور تولید ایزوله پروتئینی با استفاده از فرایند فراپالایش و بررسی خصوصیات عملکردی آن ایزوله بود. بدین منظور سه نوع کنجاله‌ی صنعتی کانولا از سه شرک أکثر
    هدف از انجام این تحقیق مقایسه کنجاله‌های کانولای تولیدی سه شرکت روغن‌کشی سویابین و یگانه خزر استان گلستان و بهپاک بهشهر به منظور تولید ایزوله پروتئینی با استفاده از فرایند فراپالایش و بررسی خصوصیات عملکردی آن ایزوله بود. بدین منظور سه نوع کنجاله‌ی صنعتی کانولا از سه شرکت مذکور جهت ظرفیت استخراج پروتئین و ظرفیت ترسیب پروتئین با استفاده از طرح کاملاً تصادفی مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ظرفیت استخراج پروتئین کنجاله‌ی صنعتی بهپاک (1/32 درصد) به ترتیب 9/47 درصد و 9/34 درصد از موارد مشابه خود در کنجاله‌های صنعتی یگانه خزر و سویا بین بیشتر است. هم‌چنین ظرفیت ترسیب پروتئین کنجاله‌ی صنعتی یگانه خزر بیشتر از سایر شرکت‌ها بود.بر این اساس کنجاله‌ی صنعتی بهپاک برای عملیات تولید نیمه‌صنعتی انتخاب گردید و بررسی خصوصیات عملکردی روی ایزوله پروتئینی تولیدی از آن انجام گرفت.شاخص حلالیت نیتروژن، جذب آب، جذب روغن، فعالیت امولسیون و ظرفیت کف‌زایی ایزوله‌ی پروتئینی رسوبی به ترتیب 12/3 درصد، 5/175 درصد، 200 درصد، 8/43 درصد و 101 درصد بود. شاخص حلالیت نیتروژن، جذب روغن، فعالیت امولسیون‌کنندگی و ظرفیت کف‌زایی ایزوله پروتئینی محلول به‌ترتیب 3/91 درصد، 459 درصد، 168 درصد و 215 درصد بود.نتایج نشان داد که می‌توان از ایزوله‌های پروتئینی کانولا به عنوان امولسیفایر، عامل کف‌زایی، اتّصال دهنده و یا حجم‌دهنده در صنایع مختلف استفاده نمود. تفاصيل المقالة