فهرس المقالات Alireza massiha


  • المقاله

    1 - بررسی سرولوژیکی دام‌های کشتارگاهی شهرستان رشت ازنظرآلودگی به انگل توکسوپلاسما بااستفاده از روش آگلوتیناسیون تغییریافته (MAT)
    میکروبیولوژی دامپزشکی , العدد 1 , السنة 15 , زمستان 1398
    توکسوپلاسما گونده ای یک انگل با انتشار جهانی است که می‌تواند حیوانات و انسان را آلوده کند. عفونت با این انگل زئونوز عمدتاً با مصرف گوشت نیم‌پز یا خام، که حاوی کیست‌های بافتی است ایجاد می‌شود. مطالعه حاضر به‌منظورپایش میدانی روش MIT درتعیین میزان آلودگی دامهای کشتارگاهی أکثر
    توکسوپلاسما گونده ای یک انگل با انتشار جهانی است که می‌تواند حیوانات و انسان را آلوده کند. عفونت با این انگل زئونوز عمدتاً با مصرف گوشت نیم‌پز یا خام، که حاوی کیست‌های بافتی است ایجاد می‌شود. مطالعه حاضر به‌منظورپایش میدانی روش MIT درتعیین میزان آلودگی دامهای کشتارگاهی شهرستان رشت به انگل توکسوپلاسماانجام گرفته است. مطالعه حاضر به‌منظور تعیین شیوع عفونت توکسوپلاسموز در حیوانات اهلی در استان گیلان صورت گرفته است. در این مطالعه تجربی نمونه‌های سرم از 166 حیوان شامل 48 گاو، 85 گوسفند و 33 بز برای شناسایی آنتی‌بادی‌های ضد توکسوپلاسما تهیه شد و با آزمون آگلوتیناسیون اصلاح‌شده (MAT)بررسی شدند. آنتی‌بادی‌های ضد توکسوپلاسما در 30 نمونه سرم به‌دست‌آمده از 166حیوان (18/1%) شناسایی گردید. بالاترین میزان عفونت در گوسفند (24/7%) و به دنبال آن آلودگی در گاو (16/7%) و بز (3 %) یافت شد. بیشتر گوسفندان (23%) تیتر آنتی‌بادی 1:20 داشتند. 8/7 درصد از حیوانات نر و 22/9 از ماده‌ها سرم مثبت بودند و این تفاوت ازنظر آماری معنی‌دار بود (5%>p). همچنین برحسب منطقه جغرافیایی اختلاف معنی‌داری دیده شد (5%>p). شیوع سرولوژیک بالای توکسوپلاسموز که در این منطقه مشاهده شد نشان می‌دهد که حیوانات اهلی می‌توانند نقش عمده‌ای در انتقال عفونت به انسان از طریق مصرف گوشت نیم‌پز داشته باشند. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی فیتوشیمیایی و اثر مهاری عصاره‌ گیاه افسنطینL.) (Artemisia absinthium و ترش‌واش (Oxalis corniculata L.) بر روی بیمارگر‌های باکتریایی گوجه‌فرنگی
    گیاهپزشکی کاربردی , العدد 1 , السنة 7 , زمستان 1397
    گیاهان ترش واش و افسنطین به میزان زیادی در طب فولکلور ایران استفاده می‌شوند. این مطالعه باهدف ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی و تعیین ترکیب فیتوشیمیایی برگ این دو گونه گیاهی در شمال ایران در مقابل باکتری‌های بیماری‌زای گوجه‌فرنگی در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت. در این بررسی أکثر
    گیاهان ترش واش و افسنطین به میزان زیادی در طب فولکلور ایران استفاده می‌شوند. این مطالعه باهدف ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی و تعیین ترکیب فیتوشیمیایی برگ این دو گونه گیاهی در شمال ایران در مقابل باکتری‌های بیماری‌زای گوجه‌فرنگی در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت. در این بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره های آبی و متانولی برگ دو گیاه بر روی ایزوله‌های گزانتوموناس، پسودوموناس و پکتوباکتریوم با استفاده از روش‌های انتشار دیسک در آگار و ماکرودایلوشن براث به‌منظور تعیین مقادیر MIC و MBC انجام شد. نتایج نشان داد که عصاره‌های گیاهی مورد استفاده دارای فعالیت ضد باکتریایی در محدوده مهاری 9 تا 19 میلی‌متر نسبت به آنتی‌بیوتیک استرپتومایسین (25 میلی‌متر) بودند. مقادیر MIC و MBC بر اساس روش میکرو دایلوشن براث به ترتیب 32 تا 512 میلی‌گرم در میلی‌لیتر و 64 تا 512 میلی‌گرم در میلی‌لیتر ارزیابی شد. ترکیب هر دو عصاره نشان‌دهنده حضور ساپونین، ترکیبات فنلی، آنتراکینون، تانن، فلاونوئید ها، استروئید و ترپنویید ها، آلکالوئیدها، فلوباتانین و روغن‌های فرار بود. بیشترین اثر مهاری درنتیجه فعالیت هم‌افزایی عصاره آبی ترش واش و متانولی افسنطین دیده شد (11 تا 17 میلی‌متر). با ‌توجه به نتایج حاصل، اثرات ترکیبی دو گیاه می‌تواند به ‌عنوان یک عامل کاربردی در تهیه فرمولاسیون داروهای گیاهی سودمند باشد تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - مطالعه کیفیت میکروبی نمونه های موادغذایی جمع آوری شده ازمنطقه شرق گیلان
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 1 , السنة 2 , بهار 1394
    باکتری‌ها ازجمله مهم‌ترین عوامل ایجادکننده عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی محسوب می‌شوند، به‌طوری‌که آلودگی میکروبی مواد غذایی خود به‌عنوان یک مشکل مهم جهانی رو به افزایش است. مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان آلودگی میکروبی مواد غذایی منطقه شرق گیلان صورت گرفته است.در این مطا أکثر
    باکتری‌ها ازجمله مهم‌ترین عوامل ایجادکننده عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی محسوب می‌شوند، به‌طوری‌که آلودگی میکروبی مواد غذایی خود به‌عنوان یک مشکل مهم جهانی رو به افزایش است. مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان آلودگی میکروبی مواد غذایی منطقه شرق گیلان صورت گرفته است.در این مطالعه توصیفی مقطعی، 606 نمونه مواد غذایی مختلف از مناطق شرق استان گیلان به‌طور تصادفی به‌منظور تعیین تنوع کیفیت باکتریایی ماده غذایی، برحسب نوع و منبع آن، نمونه‌برداری و به آزمایشگاه میکروب‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان ارسال و ازنظر آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند. اینمطالعهنشان داده باکتری‌های مزوفیل هوازی، اشرشیا کلی و کلیفرم‌ها به‌عنوان آلوده‌کننده‌ترین ماده غذایی شناخته‌ شده می‌باشند (001/0>P)، به‌طوری‌که درمجموع 55/11 درصد آلودگی به اشرشیا کلی، 97/6 درصد به باکتری‌های مزوفیل هوازی و 8/6 درصد آلودگی مربوط به کلیفرم‌ها بوده است. ازنظر شمارش کلی‎ باکتری‌ها و کلیفرم‌ها و آلودگی به باکتری‌های بیماری‌زا سالاد کاهو، شیرینی‌تر و آب‌ میوه‌های دست‌ساز، شیر محلی و بستنی سنتی به عنوان آلوده‌ترین غذاها شناخته شدند. در میان مواد غذایی مورد آزمایش آلودگی به اشرشیا کلی برای شیرینی‌جات (17 درصد)، آب میوه‌ها (15 درصد)، محصولات لبنی (7/9 درصد)، فرآوردهای پروتئینی (12 درصد) و میوه و سبزیجات (3/6 درصد) بیشترین میزان را نشان داده‌است. با توجه به یافته‌های این مطالعه، به‌منظور جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی آموزش افراد، رعایت اصول بهداشتی و نظارت در آماده‌سازی، حمل ‌و نقل، ذخیره‌سازی و عرضه مواد غذایی ضروری می‌باشد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    4 - ارزیابی فعالیت مهارکنندگی نانوذره اکسید روی بر سویه‌های استاندارد و استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلای جداشده از مواد غذایی
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 1 , السنة 4 , بهار 1396
    امروزه فشار روزافزونی جهت یافتن روش‌های جدید برای حفظ ایمنی میکروبی غذاها به وجود آمده است.توانایی ساخت نانو ذرات در شکل‌ها و سایزهای مختلف منجر به ایجاد دسته‌ی وسیعی از عوامل ضدمیکروبی شده است. این مطالعه باهدف مشخص کردن اثر ضد باکتریایی نانو ذرات اکسیدروی در غلظت‌های أکثر
    امروزه فشار روزافزونی جهت یافتن روش‌های جدید برای حفظ ایمنی میکروبی غذاها به وجود آمده است.توانایی ساخت نانو ذرات در شکل‌ها و سایزهای مختلف منجر به ایجاد دسته‌ی وسیعی از عوامل ضدمیکروبی شده است. این مطالعه باهدف مشخص کردن اثر ضد باکتریایی نانو ذرات اکسیدروی در غلظت‌های مختلف بر روی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی استاندارد و جداشده از مواد غذایی انجام شد. در این مطالعه تجربی سوسپانسیونی از کشت مایع نانو اکسید روی تجاری در غلظت‌های مختلف تهیه شد و پس از آماده‌سازی سویه‌های میکروبی، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده بیشترین قطر هاله‌های عدم رشد مربوط به غلظت μg/ml 5000 از نانوذره اکسید روی بود. میانگین قطر هاله های عدم رشد برای سویه های استاندارد اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 5/20 و 4/17 و سویه های جداشده از مواد غذایی 4/18 و 4/15 میلی متر تعیین شد. ازنظر حساسیت، استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین و اشرشیا کلی کمترین تأثیر را داشتند. نتایج مقایسه میانگین به روش دانکن (005/0P <) نشان داد که زمان‌ها با یکدیگر تفاوت معنی‌داری داشته و در رتبه های متفاوتی قرار دارند. در بین زمان‌ها، زمان صفر بیشترین و زمان 240 کمترین OD را داشته است. یافته های این مطالعه نشان داد که از نانو ذرات اکسید روی برای مهار باکتری های یادشده می توان استفاده نمود و پتانسیل مناسبی برای جایگزینی مواد نگه دارنده جهت جلوگیری از فساد مواد غذایی می باشد. تفاصيل المقالة