فهرس المقالات قدرت الله قربانی


  • المقاله

    1 - اثر ایندول بوتیریک اسید (IBA) و زمان قلمه‌گیری بر روی ریشه‌زایی قلمه‌های درختچه مورد (<i>Myrtus Communis</i>)
    تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده , العدد 1 , السنة 4 , بهار 1392
    این تحقیق با هدف بررسی اثر غلظتهای ایندول بوتیریک اسید (IBA) بر ریشه‌زایی قلمه درختچه مورد و همچنین تـاثیر بهتـرین تیمـار هورمـونی جهت ریشه‌دار کردن این قلمه‌ها انجام گرفت. قلمه‌های درختچه گیاه مورد در سه ماه آبان، دی و اسفند در اندازه‌های 15 سانتیمتری تهیه شـدند . جهـت أکثر
    این تحقیق با هدف بررسی اثر غلظتهای ایندول بوتیریک اسید (IBA) بر ریشه‌زایی قلمه درختچه مورد و همچنین تـاثیر بهتـرین تیمـار هورمـونی جهت ریشه‌دار کردن این قلمه‌ها انجام گرفت. قلمه‌های درختچه گیاه مورد در سه ماه آبان، دی و اسفند در اندازه‌های 15 سانتیمتری تهیه شـدند . جهـت تعیین بهترین نوع تیمار هورمونی جهت ریشه‌دار کردن قلمه‌ها از هورمون IBA در غلظتهای 200 ،1000 ، 2000 و 4000 قسمت در میلیون و یک گـروه شاهد به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و تعداد 30 قلمه در هر تکرار تحت شرایط مه‌افشانی نوبتی در بسـتر ماسـه ای اسـتفاده گردید. سپس نتایج حاصل از تعداد قلمه‌های ریشه‌دار شده، طول بلندترین ریشه، وزن تر و وزن خشک ریشه توسط نرم افزار SPSS و آزمون دانکن مورد تجزیه و تحلیل گرفت . نتایج نشان داد که اختلاف معنی‌داری در سطح 1 درصد بین زمان قلمه‌گیری در کلیه صـفات ریشـه وجـود دارد . همچنـین نتـایج نشان داد که بیشترین میانگین تعداد قلمه‌های جوانه‌زده در آبان ماه با هورمون IBA در غلظت 2000.میلیگرم بر لیتر به دست آمده است. هورمون مـورد استفاده در غلظت 2000 میلی‌گرم بر لیتر بیشترین تاثیر را در طول بلندترین ریشه، وزن تر و وزن خشک ریشه از خود نشان داد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی اثرات شرایط استخراج بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های میوه کنار و هسته خرما رقم مضافتی
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 58 , السنة 15 , بهار 1397
    مقدمه:آنتی اکسیدان ها ترکیباتیهستندکهباجذب رادیکالآزادوکاهش سرعتاکسیداسیون ازفساد،تغییررنگو تُندشدنچربی ها به مقدار زیادیجلوگیریمی کنند. استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی به دلیل اثرات سمی و سرطان زایی محدود شده است؛ به همین دلیل،جستجوبرایجایگزینیآنتی اکسیدان های سنتزیم أکثر
    مقدمه:آنتی اکسیدان ها ترکیباتیهستندکهباجذب رادیکالآزادوکاهش سرعتاکسیداسیون ازفساد،تغییررنگو تُندشدنچربی ها به مقدار زیادیجلوگیریمی کنند. استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی به دلیل اثرات سمی و سرطان زایی محدود شده است؛ به همین دلیل،جستجوبرایجایگزینیآنتی اکسیدان های سنتزیمنجربهبررسیآنتی اکسیدان های متعددیازمنابعطبیعیشدهاست. به دلیل این که تاکنون پژوهشی در زمینه تعیین شرایط بهینه (نوع حلال و زمان استخراج ترکیبات فنلی) عصاره های هسته خرما (رقم مضافتی) و کنار (کنارهای استان خوزستان) انجام نگرفته است هدف از این مطالعه تعیین این شرایط می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه 9 سیستم حلال (3 سیستم حلال تک جزیی به شرح آب، اتانول، متانول و 6 سیستم حلال دو جزیی به ترتیب بر حسب درصد به صورت آب50 : اتانول50، آب50 : متانول50، آب20: اتانول80، آب80 : اتانول20، آب20 : متانول80 و آب80 : اتانول20) در سه زمان 3 و 5 و 7 ساعت درون انکوباتور شیکردار با سرعت همزدن 280 دور در دقیقه قرار گرفتند و میزان استخراج ترکیبات فنلی این سیستم ها با هم مقایسه شد. پس از انتخاب تیمارهای منتخب سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی شامل DPPH، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و قدرت احیاکنندگی اتم آهن بر روی آن ها انجام گرفت. یافته ها: بالاترین راندمان استخراج در کنار توسط آب50 : اتانول50 در دو زمان 5 و 7 ساعت و برای هسته خرما حلال آب50 : اتانول50 ، آب20 : اتانول80 و اتانول در مدت زمان 7 ساعت بدست آمدند. سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی تیمارهای منتخب نشان دادند که در هر دو عصاره مخلوط حلال آب50 : اتانول50 طی مدت زمان 7 ساعت بهترین انتخاب بود. نتیجه گیری: با توجه به این نتایج انتخاب محلولی متنمودار از حلال های قطبی و غیر قطبی به صورت ترکیب با هم دارای بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی می باشد. تفاصيل المقالة