فهرس المقالات کبری عباسی


  • المقاله

    1 - بررسی خصوصیات مولکولی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده¬ بیوفیلم جداشده از گوشت و فراورده های گوشتی
    رهیافت های نوین در علوم سلولی و مولکولی , العدد 1 , السنة 2 , بهار 1403
    یکی از پاتوژن¬هایی که به راحتی می¬تواند گوشت را آلوده سازد، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است تحقیق حاضر برای ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و توزیع ژن¬های انتروتوکسین جدایه¬های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از از گوشت خام و فرآورده های گوشتی انجام شده است. در این مطالعه در أکثر
    یکی از پاتوژن¬هایی که به راحتی می¬تواند گوشت را آلوده سازد، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است تحقیق حاضر برای ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و توزیع ژن¬های انتروتوکسین جدایه¬های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از از گوشت خام و فرآورده های گوشتی انجام شده است. در این مطالعه در طی فصل¬های پاییز و زمستان 1398 تعداد 440 نمونه انواع گوشت خام و فرآورده‌های گوشتی از فروشگاه¬های عرضه کننده در شهرستان شهرکرد جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون¬های بیوشیمیایی و مولکولی حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. شایع¬ترین ژن¬های انتروتوکسین و ژن‌های کد کننده مقاومت آنتی بیوتیکی در حضور پرایمرهای اختصاصی مورد بررسی قرار گرفتند. از مجموع 440 نمونه مورد بررسی 61 نمونه (86/13 درصد) از نظر استافیلوکوکوس اورئوس مثبت بودند. که در 56 ایزوله (8/91 درصد) واکنش بیوفیلم مشاهده شد. بیشترین مقاومت نسبت به پنی¬سیلین (60/83 درصد) و کمترین مقاومت به ونکومايسين (0 درصد) گزارش شد. فراوانی حضور ژن‌های sea، seb، sec و sed در ایزوله‌های مورد بررسی به ترتیب معادل 34/39 درصد، 86/27 درصد، 22/26 درصد و 70/37 درصد گزارش شد. با توجه به این که بین ژن¬های مقاومت به آنتی بیوتیک و تولید بیوفیلم ارتباط آماری معناداری مشاهده گردید، مشخص می گردد که مقاومت به آنتی بیوتیک در سویه¬هایی که قادر به تولید بیوفیلم می باشند نسبت به سویه¬هایی که قادر به تولید بیوفیلم نمی باشند بیشتر است. تفاصيل المقالة