فهرس المقالات سید عرفان  حسینی نسب


  • المقاله

    1 - بررسی شیوع اشرشیاکلای، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا در آب، آبمیوه و بستنیهای سنتی عرضه شده در شهرستان قم، ایران
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , العدد 1 , السنة 2 , بهار 1402
    زمینه و هدف: باکتریهای پاتوژن موجود در مواد غذایی عامل بسیاری از عفونتها و مسمومیتهای غذایی هستند. شیوع آلودگیهای باکتریایی در کشورهای در حال توسعه بالا میباشد و استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و اشرشیاکلای بالاترین میزان آلودگیهای غذایی را به خود اختصاص دادهاند؛ لذا هدف أکثر
    زمینه و هدف: باکتریهای پاتوژن موجود در مواد غذایی عامل بسیاری از عفونتها و مسمومیتهای غذایی هستند. شیوع آلودگیهای باکتریایی در کشورهای در حال توسعه بالا میباشد و استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و اشرشیاکلای بالاترین میزان آلودگیهای غذایی را به خود اختصاص دادهاند؛ لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع اشرشیاکلای، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا در آب، آبمیوه و بستنیهای سنتی عرضه شده در شهرستان قم، ایران میباشد.روش بررسی: در مطالعه حاضر تعداد 300 نمونه شامل 100 نمونه آب، 100 نمونه آبمیوه و 100 نمونه بستنیسنتی از مراکز عرضه، نمونهگیری و به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد منتقل شد. از نرمافزار آماری SPSS نسخه 26 و آزمون آماری کای حهت آنالیز دادهها استفاده شد. سطح معنیداری (P<00/05) در نظر گرفته شد.یافتهها: نتایج نشان داد که از 300 نمونه مورد مطالعه، 170 نمونه به میکروارگانیسمهای پاتوژن آلوده بودند. به این ترتیب میزان آلودگی به اشرشیاکلای، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا در آب، 1، 16 و 2 نمونه، در آبمیوهسنتی 8، 46 و 26 نمونه و در بستنی سنتی 8، 59 و 28 نمونه آلودگی وجود داشت.نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاضر، ضرورت دارد که از مصرف آبمیوه سنتی و بستنی سنتی در مراکزی که وضعیت بهداشت نامطلوبی دارند خودداری شده و از آبهای تصفیهشده استفاده شود و در صورت عدم وجود آب تصفیه شدهقبل از مصرف آب جوشیده شود تا از ابتلا به بیماریهای منتقلشونده از مواد غذایی جلوگیری به عمل آید. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی شیوع پاتوژن‌های غذازاد در ساندویچ‌های عرضه‌شده در شهرستان قم و مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها
    بهداشت مواد غذایی , العدد 3 , السنة 13 , پاییز 1402
    امروزه به دلیل وجود مشاغل متفاوت امکان پخت غذا برای تمام افراد یک جامعه وجود ندارد و بخش عمده ای از مردم به سمت استفاده غذاهای آماده روی آورده اند، که در کنار تمام مزایایی که دارد، در صورت عدم رعایت بهداشت می توانند منبع مهمی از آلودگی های باکتریایی باشند که سبب شیوع گا أکثر
    امروزه به دلیل وجود مشاغل متفاوت امکان پخت غذا برای تمام افراد یک جامعه وجود ندارد و بخش عمده ای از مردم به سمت استفاده غذاهای آماده روی آورده اند، که در کنار تمام مزایایی که دارد، در صورت عدم رعایت بهداشت می توانند منبع مهمی از آلودگی های باکتریایی باشند که سبب شیوع گاستروانتریت شوند. در همین راستا هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع پاتوژن های غذازاد در ساندویچ های عرضه شده در شهرستان قم و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها بود. تعداد 120 نمونه شامل 30 نمونه از سمبوسه، سالاد، ناگت سنتی مرغ، همبرگر سنتی از مراکز عرضه شهرستان قم به صورت تصادفی جداسازی و در کنار فلاسک یخ جهت جلوگیری از آلودگی ثانویه به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد انتقال داده شد و توسط روش های استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان آلودگی در مواد غذایی به آرکوباکتر 83/28، سودوموناس 65/16، باسیلوس سرئوس 35/23 و برای کمپیلوباکتر 75/14 درصد بوده است که بیشترین و کمترین میزان آلودگی به ترتیب برای آرکوباکتر و کمپیلوباکتر بود. بیشترین میزان مقاومت به آنتی بیوتیک ها مربوط به باسیلوس سرئوس با 56/78 درصد و کمترین مقاومت مربوط به کمپیلوباکتر با 7/53 درصد بود. بنابراین توصیه می شود مصرف مواد غذایی خیابانی به حداقل مصرف برسد و در صورت ابتلا به گاستروانتریت ناشی از آلودگی های غذایی، استفاده از آنتی بیوتیک ها کاهش یابد. تفاصيل المقالة