مطالعه اثرات اولئوروپین بر بافت غدد پروستات و سمینال وزیکول در موشهای صحرایی دیابتیشده با استرپتوزوتوسین
الموضوعات :
فرزین جاوید
1
,
اسماعیل صفوی
2
,
اسماعیل صفوی
3
,
یوسف دوستار
4
1 - دانش اموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاداسلامی تبریز ، تبریز ، ایران
2 - استادیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
3 - مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
4 - دانشیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
تاريخ الإرسال : 16 الثلاثاء , ذو القعدة, 1438
تاريخ التأكيد : 03 الأحد , رجب, 1440
تاريخ الإصدار : 16 الأحد , شعبان, 1440
الکلمات المفتاحية:
دیابت,
پروستات,
موش صحرایی,
اولئوروپین,
سمینال وزیکول,
ملخص المقالة :
بیماری دیابت موجب سوء عملکرد دستگاه تناسلی، اختلال در اسپرماتوژنز و نیز کاهش تعداد اسپرم، تستوسترون سرم و حجم مایع سمینال می گردد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثر اولئوروپین بر تغییرات بافتی در غدد پروستات و سمینال وزیکول موش های صحرایی دیابتی شده، بود. بدین منظور، تعداد 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در 3 گروه 10تایی درنظر گرفته شد که شامل گروههای کنترل، دیابتی شده و تیمار بودند. گروه تیمار پس از ایجاد دیابت بااسترپتوزوسین، اولئوروپین را با دز 500 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 28 روز از طریق گاواژ دریافت کرد. در پایان دوره، از گروه های مختلف نمونه های بافتی از غدد پروستات و سمینال وزیکول اخذ و پس از تهیه برش و رنگ آمیزی معمول هماتوکسیلین-ائوزین مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج بررسی مورفولوژیکی بیانگر افزایش ترشحات، افزایش معنی دار قطر واحدهای ترشحی و کاهش معنی دار بافت همبند بینابینی در غدد پروستات و سمینال وزیکول در گروه تیمار در مقایسه با گروه دیابتی بود (05/0p <). نتایج هیستومورفومتری نیز نشانگر افزایش معنی دار ارتفاع اپیتلیوم و قطر توبول های پروستات و ارتفاع اپیتلیوم سمینال وزیکول در گروه تیمار نسبت به گروه دیابتی بود (05/0p <). همچنین نسبت وزن غدد مورد مطالعه به وزن بدن در گروه تیمار در مقایسه با گروه دیابتی افزایش معنیداری داشت (05/0p <). این مطالعه نشان داد که تجویز اولئوروپین از تغییرات بافتی ایجادشده توسط دیابت در غده پروستات و سمینال وزیکول موش صحرایی جلوگیری میکند.
المصادر:
Abdolahnejad, A., Gol, A., Dabiri, S. and Javadi, A. (2011). Preventive and protective effects of garlic juice on histologic alternation in the prostate of Streptozotocin induced diabetic rats. Iranian Journal of Biology, 24(6): 904-914. [In Persian]
Ahmadvand, H., Noori, A., Dehnoo, M., Bagheri, S. and. Cheraghi, R. (2014). Hypoglycemic,hypolipidemic and antiatherogenic effects of oleuropein in alloxan-induced type 1 diabetic rats. Asian Pacific Journal of Tropical Disease, 4(2): 421-42.
Alirezaei, M., Kheradmand, A., Heydari, R.,Tanideh, N. and Neamati, S. (2012). Oleuropein protects against ethanol-induced oxidative stress and modulates sperm quality in the rat testis. Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, 5(3): 205-211.
Andrikopoulos, N., Kaliora, A., Assimopolou, A. and Papaqeorqiou, V. (2002). Inhibitory activity of minor polyphenolic and nonpolyphenolic constituents of olive oil against in vitro low-density lipoprotein oxidation. Journal of Medicinal Food, 5(1): 1-7.
Acquaviva, R., Digiacomo, C., Sorrenti, V.,Galvano, F. and Santangelo, R. (2012). Antiproliferative effect of oleuropein in prostate cell lines. International Journal of Oncology, 41(1): 31-38.
Baynes, J. and Thorpe, S. (1999). Role of oxidative stress in diabetic complications: a new perspective on an old paradigm. Diabetes, 48(1): 19-26.
Bendini, A., Cerretani, L., Carrasco, A., Gomez, A. and Sequara, A. (2007). Phenolic molecules in virgin olive oils: a survey of their sensory properties, health effects, antioxidant activity and analytical methods. Molecules, 12(8): 167-171.
Carvalho, C., Camargo, A., Cagnon, V. and Padovani, C. (2006). Effects of experimental diabetes on the structure and ultrastructure of the coagulating gland of C57BL/6J and NOD mice. The Anatomical Record, 38(1): 142-151.
Cheng, J., Hsieh-Chen, S. and Tasi, C. (1989). L-ascorbic acid produces hypoglycemia and hyperinsulinemia in anaesthetized rats. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 413(2): 45-53.
El-Kholy, T., AL-abbadi, H., Qahwaji, D. and AL-gamdi, A. (2015). Ameliorating effect of olive oil on fertility of male rats fed on genetically modified soya bean. Food and Nutrition Research, 59(1): 267-280.
Hamdi, H. and Castellon, R. (2005). Oleuropein, a non-toxic olive iridoid, is an anti-tumor agent and cytoskeleton disruptor. Biochemical and Biophysical Research Communications, 334(3): 769-778.
Jemai, H., El feki, A. and Sayadi, S. (2009). Antidiabetic and antioxidant effects of hydroxytyrosol and oleuropein from olive leaves in alloxan-diabetic rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 57(19): 8798-8804.
Keys, A. (1995). Mediterranean diet and public health: personal reflections. The American Journal of Clinical Nutrition, 61(6): 1321-1323.
Lavignera, S., Acondorelli, R., Vicari, E., Agata, R. and Ecalogero, A. (2011). Seminal vesicles and diabetic neuropathy: ultrasound evaluation in patients with couple infertility and different levels of glycaemic control. Asian Journal of Andrology, 13(6): 872-883.
Oi-Kano, Y., Kavada, T., Watanabe, T., Koyama, F. and Senbongi, R. (2010). Oleuropein supplementation increases urinary noradrenaline and testicular testosterone levels and decreases plasma corticosterone level in rats fed high-protein diet. Journal of Nutritional Biochemistry, 24(5): 887-893.
Oi-Kano, Y., Kavada, T., Watanabe, T., Koyama, F. and Senbongi, R. (2008). Oleuropein, a phenolic compound in extra virgin olive oil, increases uncoupling protein content in brown adipose tissue and enhances noradrenaline and adrenaline secretions in rats. Journal of Nutritional Science and Vitaminology, 54(5): 363-370.
Omar, S. (2010). Oleuropein in olive and its pharmacological effects. Scientia Pharmaceutica, 78(2 :( 133-154.
Stretch, A. and Hayball, P. (2000). Oleuropein, an antioxidant polyphenol from olive oil, is poorly absorbed from isolated perfused rat intestine. The Journal of Nutrition, 130(12): 2996-3002.
Soler, R., Espín, J. and Wichers, H. (2000). Oleuropein and related compounds. Journal of the Science of Food and Agriculture, 80(7): 1013-1023.
Sudha, S., Sankar, B., Valli, G. and Govindarajvulu, P. (1990). Streptozotocin-diabetes impairs prolactin binding to Leydig cells in prepubertal and pubertal rats. Hormone and Metabolic Research, 31(11): 583-586.
Tesone, M., Oliviera-Filho, R., Biella de Souza, V., Calvo J., Baranao, J. and Foglia, V. (1980). Androgen receptors in the diabetic rat. Diabetologia, 18(3): 385-390.
Zahkok, S., Nehad, A., Amel, F. and Esraa, M. (2016). Studies on fertility of diabetic male rats treated with olive leaves extract. Journal of Biomedical and Pharmaceutical Research, 5(3): 18-27.
_||_
Abdolahnejad, A., Gol, A., Dabiri, S. and Javadi, A. (2011). Preventive and protective effects of garlic juice on histologic alternation in the prostate of Streptozotocin induced diabetic rats. Iranian Journal of Biology, 24(6): 904-914. [In Persian]
Ahmadvand, H., Noori, A., Dehnoo, M., Bagheri, S. and. Cheraghi, R. (2014). Hypoglycemic,hypolipidemic and antiatherogenic effects of oleuropein in alloxan-induced type 1 diabetic rats. Asian Pacific Journal of Tropical Disease, 4(2): 421-42.
Alirezaei, M., Kheradmand, A., Heydari, R.,Tanideh, N. and Neamati, S. (2012). Oleuropein protects against ethanol-induced oxidative stress and modulates sperm quality in the rat testis. Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, 5(3): 205-211.
Andrikopoulos, N., Kaliora, A., Assimopolou, A. and Papaqeorqiou, V. (2002). Inhibitory activity of minor polyphenolic and nonpolyphenolic constituents of olive oil against in vitro low-density lipoprotein oxidation. Journal of Medicinal Food, 5(1): 1-7.
Acquaviva, R., Digiacomo, C., Sorrenti, V.,Galvano, F. and Santangelo, R. (2012). Antiproliferative effect of oleuropein in prostate cell lines. International Journal of Oncology, 41(1): 31-38.
Baynes, J. and Thorpe, S. (1999). Role of oxidative stress in diabetic complications: a new perspective on an old paradigm. Diabetes, 48(1): 19-26.
Bendini, A., Cerretani, L., Carrasco, A., Gomez, A. and Sequara, A. (2007). Phenolic molecules in virgin olive oils: a survey of their sensory properties, health effects, antioxidant activity and analytical methods. Molecules, 12(8): 167-171.
Carvalho, C., Camargo, A., Cagnon, V. and Padovani, C. (2006). Effects of experimental diabetes on the structure and ultrastructure of the coagulating gland of C57BL/6J and NOD mice. The Anatomical Record, 38(1): 142-151.
Cheng, J., Hsieh-Chen, S. and Tasi, C. (1989). L-ascorbic acid produces hypoglycemia and hyperinsulinemia in anaesthetized rats. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 413(2): 45-53.
El-Kholy, T., AL-abbadi, H., Qahwaji, D. and AL-gamdi, A. (2015). Ameliorating effect of olive oil on fertility of male rats fed on genetically modified soya bean. Food and Nutrition Research, 59(1): 267-280.
Hamdi, H. and Castellon, R. (2005). Oleuropein, a non-toxic olive iridoid, is an anti-tumor agent and cytoskeleton disruptor. Biochemical and Biophysical Research Communications, 334(3): 769-778.
Jemai, H., El feki, A. and Sayadi, S. (2009). Antidiabetic and antioxidant effects of hydroxytyrosol and oleuropein from olive leaves in alloxan-diabetic rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 57(19): 8798-8804.
Keys, A. (1995). Mediterranean diet and public health: personal reflections. The American Journal of Clinical Nutrition, 61(6): 1321-1323.
Lavignera, S., Acondorelli, R., Vicari, E., Agata, R. and Ecalogero, A. (2011). Seminal vesicles and diabetic neuropathy: ultrasound evaluation in patients with couple infertility and different levels of glycaemic control. Asian Journal of Andrology, 13(6): 872-883.
Oi-Kano, Y., Kavada, T., Watanabe, T., Koyama, F. and Senbongi, R. (2010). Oleuropein supplementation increases urinary noradrenaline and testicular testosterone levels and decreases plasma corticosterone level in rats fed high-protein diet. Journal of Nutritional Biochemistry, 24(5): 887-893.
Oi-Kano, Y., Kavada, T., Watanabe, T., Koyama, F. and Senbongi, R. (2008). Oleuropein, a phenolic compound in extra virgin olive oil, increases uncoupling protein content in brown adipose tissue and enhances noradrenaline and adrenaline secretions in rats. Journal of Nutritional Science and Vitaminology, 54(5): 363-370.
Omar, S. (2010). Oleuropein in olive and its pharmacological effects. Scientia Pharmaceutica, 78(2 :( 133-154.
Stretch, A. and Hayball, P. (2000). Oleuropein, an antioxidant polyphenol from olive oil, is poorly absorbed from isolated perfused rat intestine. The Journal of Nutrition, 130(12): 2996-3002.
Soler, R., Espín, J. and Wichers, H. (2000). Oleuropein and related compounds. Journal of the Science of Food and Agriculture, 80(7): 1013-1023.
Sudha, S., Sankar, B., Valli, G. and Govindarajvulu, P. (1990). Streptozotocin-diabetes impairs prolactin binding to Leydig cells in prepubertal and pubertal rats. Hormone and Metabolic Research, 31(11): 583-586.
Tesone, M., Oliviera-Filho, R., Biella de Souza, V., Calvo J., Baranao, J. and Foglia, V. (1980). Androgen receptors in the diabetic rat. Diabetologia, 18(3): 385-390.
Zahkok, S., Nehad, A., Amel, F. and Esraa, M. (2016). Studies on fertility of diabetic male rats treated with olive leaves extract. Journal of Biomedical and Pharmaceutical Research, 5(3): 18-27.