بررسی میزان آلودگی به کرمهای انگلی در بین کارکنان رستورانهای شهرستان تبریز
الموضوعات :
1 - گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
الکلمات المفتاحية: تبریز, کرمهای انگلی, کارکنان رستوران,
ملخص المقالة :
هدف این تحقیق، تعیین میزان آلودگی انگل های کرمی رودهای در بین کارکنان رستورانها در شهرستان تبریز است. برای این منظور تعداد 300 نمونه مدفوعی از کارکنان رستورانها جمعآوری و مورد آزمایش قرار گرفت. از سه روش گسترش مستقیم، روش رسوبی با آب نمک و تغلیظ فرمل- اتر برای تشخیص انگل ها استفاده گردید. نتایج نشان داد 99% نمونههای مدفوعی مورد آزمایش تنها به یک نوع انگل آلوده بودند. در حالی که فقط 3 مورد (1%) از نمونهها به دو نوع انگل آلوده بودند و موردی که به 3 یا بیشتر از انواع انگل ها آلوده باشند، دیده نشد. میزان شیوع هیمنولپیس نانا 8/4% و سایر انگل های روده ای شامل آسکاریس لومبریکوئیدس 1/1%، انکیلوستوما دئودناله 8/1% و انگل خونی شیستوزوما مانسونی نیز در 2 مورد از نمونه ها تشخیص داده شد. آلودگی با این انگل ها در کارکنان رستورانها همراه با ناراحتیهای شکمی، اسهال و یبوست، تهوع و استفراغ بود. این نتایج بیانگر عدم رعایت معیارهای بهداشتی در بین پرسنل رستوران ها بوده و می تواند موجب انتشار عوامل انگلی در بین سایر افراد جامعه گردد. به خاطر موثر نبودن اقدامات غربالگری رایج، بایستی مراقبت های ویژه و اقدامات پیشگیرانه به همره آموزش بهداشت فردی در سطح جامعه صورت گیرد.
Abahussain, N. A. (2005). Prevalence of intestinal parasites among expatriate workers in AL-khobarSaudi Arabia. Middle-East Journal of Family Medicine.; 3: 17-21.
Chatterjee, K. D. (2006). Parasitology (protozology and helminthology) in relation to clinical medicine. 12th edition, Chatterjee medical publishers, Calcutta, India.
Fallah, E. and Amirshakery S. H. (2006). Survey prevalence of intestinal parasites infections in food handlers in Tabriz. 9th Iranian Nutrition Congress. Tabriz university of medical sciences. [In Farsi]
Garcia, L. S., Bruckner, D. A. (1988). Diagnostic Medical Parasitology. Elsevier Science Publishing Co. Ince. New York, pp: 378-381.
Ibrahim, O. M., Bener, A. and Shalabi, A. (1993). Prevalence of intestinal parasites among expatriate workers in AL-Ain united Arab emirates. Annals of Saudi medicine. 13: 126-129.
Inseram, A. S., Jamal, K., and Qadri S. H. (1992). Prevalence of intestinal parasites among food handlers in AL-medina. Annals of Saudi medicine. 12: 63-66.
Jong, E. (2002). Intestinal parasites. Primary care. 29:857-877.
Kaferstein, F. and Abdussalam, M. (1999). Food safety in the 21st. century, Bull WHO. 77: 347-351.
Kalantan, K. A., AL-faris, E. A. and AL-taweel, A. A. (2001). Pattern on intestinal parasites among food handlers in Riyadh, Saudi Arabia. Saudi society of family and community medicine. 8: 1-12.
Khan, Z. A., AL-Jama, A. A. and Madan, I. (1987). parasitic infection among food handlers in Dammam and AL-khbar, Saudi Arabia. Annals of Saudi medicine. 7: 47-50.
Nolla, A. C. and Contos, G. A. (2005). Relationship between intestinal parasites in food handlers and epidemiological factors in the city of Florianopolis, santa catarina, Brazil. Cadernos de saude publica. 21: 641-645.
Lévy-Lambert, E. (1982). Organization mondiale de la sante´. Parasitologie, 2 Partie in: Manuel techniques des base pour le laboratoire medicale.
Sheth, M. and Dwivedi, R. (2006). Complementary foods associated diarrhea. Indian Journal of pediatrics. 73:61-64.
Shojaei, H., Shooshtaripoor, J. and Amiri M. (2006). Efficacy of simple hand-washing in reduction of microbial hand contamination of Iranian food handlers. Food research international. 39:525-529.