بررسی عوامل مؤثر برگرایش به مصرف غذای سالم در بین دانشجویان (دانشگاه ایلام و دانشگاه علوم پزشکی ایلام)
الموضوعات : مدیریت بازاریابیحدیث پورجمشیدی 1 , آزاده محمدی زلانی 2 , حسین مهدی زاده 3 , زهره معتمدنیا 4
1 - کارشناس ارشد آموزش و ترویج کارآفرینی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
2 - کارشناس ارشد آموزش و ترویج کارآفرینی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
3 - استادیار، گروه مدیریت کارآفرینی و توسعه روستایی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
4 - دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: معادلات ساختاری, دغدغه سلامت, غذای سالم, دانشجویان دانشگاههای ایلام,
ملخص المقالة :
مقدمه: مطالعه حاضر در قالب یک طرح پیمایشی با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر مصرف غذای سالم در بین دانشجویان دانشگاههای ایلام انجام شد. روشها: جامعه آماری دانشجویان دانشگاه ایلام و دانشگاه علوم پزشکی ایلام بودند که نمونهای به حجم (n=170) نفر از آنان برای پاسخگویی با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی چند مرحلهای انتخاب شد. به منظور سنجش پایایی متغیرهای آن از تحلیل عامل تأییدی (CFA) استفاده شد و با استفاده از معادلات ساختاری تلاش گردید تا با شناسایی عوامل مؤثر بر مصرف غذای سالم مدلی قابل اتکا برای پیشبینی مصرف غذای سالم ارائه گردد. نتایج: یافتهها نشان داد که متغیرهای دغدغه سلامت، هنجارهای ذهنی، در دسترس بودن، بطورمستقیم و متغیرهای تسلط برخویشتن، دانش استفاده از محصول، ویژگیهای محصول بطور غیرمستقیم با مصرف غذای سالم ارتباط داشتتند. بحث و نتیجهگیری: عادات نامناسب غذایی جمعیت جوان از مهمترین چالش های تغذیهای میباشد و توجه به این مهم که محیط دانشگاه آخرین فرصت برای آموزش بهداشتی و تغذیهای قشر وسیعی از دانشجویان میباشد. ترسیم الگوی رایج غذای سالم و اقدام در جهت بهبود آن مؤثرترین راهکار برای ارتقا شیوه زندگی سالم در سطح جامعه است.
_||_