بررسی خواصآنتیاکسیدانی و ضدمیکروبیفیلمهای نانوکامپوزیتیحاوی نانوذرات نقرهسنتزی با عصارهگیاه نعناع
الموضوعات :
بهاره حاجی رستملو
1
,
راحله ژیانی
2
,
فاطمه امارلو
3
1 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران.
2 - گروه شیمی، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران..
3 - گروه شیمی، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران..
تاريخ الإرسال : 12 الخميس , ربيع الأول, 1442
تاريخ التأكيد : 27 الخميس , رجب, 1442
تاريخ الإصدار : 02 الإثنين , ذو القعدة, 1444
الکلمات المفتاحية:
نعناع,
نانو ذرات نقره,
ضد میکروب,
بسته بندی,
آنتیاکسیدانی,
ملخص المقالة :
با توجه به مشکلات زیست محیطی و اهمیت آن، امروزه استفاده از فیلم های نانو کامپوزیتی زیست تخریب پذیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه نعناع سنتز و فعالیت آنتی اکسیدانی نانو ذره نقره بیوسنتز شده به روش سبز با استفاده از قابلیت جذب رادیکال های 1،1-دیفنیل-2-پیکریل-هیدرازیل و فعالیت ضد میکروبی به روش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی، مورد بررسی قرار گرفت. ساختار یکنواخت و کروی این نانو ذرات توسط دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی وعبوری مشخص شد. همچنین اثر ضد میکروبی فیلم های نانو کامپوزیتی بر پایه نشاسته، همراه با این نانو ذرات بوسیله آزمون نفوذ دیسک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی نانو ذرات توسط سه باکتری اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نانوذرات نقره بیشترین جذب را در430 نانومتر نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آنها بین 25 تا nm45 بودند. نانو ذره نقره تولید شده به عنوان مهارکننده رادیکال DPPH(IC50 =170 μ M) عمل کردند. حداقل غلظت مهاری رشد و حداقل غلظت کشندگی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 1/3 و 2/6 بالاترین میزان حداقل غلظت مهار کنندگی را نشان داد. همچنین با اندازه گیری قطر ناحیه روشن بوسیله آزمون نفوذ دیسک نشاسته خالص خاصیت ضدمیکروبی ندارد ولی با افزودن ppm250 نانو ذره نقره به فیلم نشاسته در حضور باکتری هالهای با قطر cm 05/2 تشکیل میشود و در واقع با افزودن نانو ذره خاصیت ضد میکروبی در فیلم نشاسته شکل میگیرد و باز با رساندن مقدار نانو ذره نقره به ppm 500 در فیلم قطر هاله به cm 35/2 افزایش مییابد که نشان دهنده افزایش خاصیت ضد میکروبی است. فیلم های زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته همراه با نانو ذرات نقره بیوسنتز شده اثر ضد میکروبی علیه همه میکروب های تست شده نشان داد (p<0/05).
المصادر:
طباطبایی یزدی، ف.، علیزاده بهبهانی، ب.، وسیعی، ع.، روشنک، س. 1396. تولید پوشش خوراکی ضد میکروبی بر پایه موسیلاژ دانه بارهنگ کبیر در ترکیب با اسانس گلپر: بررسی ویژگیها و کاربرد آن در گوشت گاو نگهداری شده در دمای یخچال. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, شماره3.
Bastioli, C., Rapra Technology, L. 2005. Handbook of biodegradable polymers. Bunghez, I., Barbinta Patrascu, M., Badea, N., Doncea, S., Popescu, A. and Ion, R. 2012. Antioxidant silver nanoparticles green synthesized using ornamental plants. Journal of optoelectronics and advanced materials, 14(11): 1016.
Dadfar, S. A., Alemzadeh, I., Dadfar, S. R., Vosoughi, M. Studies on the oxygen barrier and mechanical properties of low density polyethylene/organoclay
nanocomposite films in the presence of ethylene vinyl acetate copolymer as a new type of compatibilizer. Materials and Design, 32(4): 1806-1813.
Dauthal, P., Mukhopadhyay, M. 2013. In-vitro free radical scavenging activity of biosynthesized gold and silver nanoparticles using Prunus armeniaca (apricot) fruit extract. Journal of nanoparticle research, 15(1): 1-11.
De Azeredo, H. M. 2009. Nanocomposites for food packaging applications. Food research international, 42(9): 1240-1253.
Debeaufort, F., Quezada-Gallo, J. A., Voilley, A. 1998. Edible films and coatings: tomorrow's packagings: a review. Critical Reviews in food science, 38(4): 299-313.
Deng, X., Chai, L., Yang, Z., Tang, C., Tong, H., Yuan, P. 2012. Bioleaching of heavy metals from a contaminated soil using indigenous Penicillium chrysogenum strain F1. Journal of hazardous materials, 233: 25-32.
Deng, X., Chai, L., Yang, Z., Tang, C., Wang, Y., Shi, Y. 2013. Bioleaching mechanism of heavy metals in the mixture of contaminated soil and slag by using indigenous Penicillium chrysogenum strain F1. Journal of hazardous materials, 248: 107-114.
Frone, A. N., Nicolae, C. A., Gabor, R. A., Panaitescu, D.M. 2015. Thermal properties of water-resistant starch–polyvinyl alcohol films modified with cellulose nanofibers. Polymer degradation and stability, 121: 385-397.
Genskowsky, E., Puente, L., Pérez-Álvarez, J., Fernandez-Lopez, J., Muñoz, L., and Viuda-Martos, M. 2015. Assessment of antibacterial and antioxidant properties of chitosan edible films incorporated with maqui berry (Aristotelia chilensis). LWT-Food Science and Technology, 64(2): 1057-1062.
Jegadeeswaran, P., Shivaraj, R., Venckatesh, R. 2012. Green synthesis of silver nanoparticles from extract of Padina tetrastromatica leaf. Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 7(3): 991-998.
Johnson, A., Obot, I., Ukpong, U. 2014. Green synthesis of silver nanoparticles using Artemisia annua and Sida acuta leaves extract and their antimicrobial, antioxidant and corrosion inhibition potentials. Mater. Environ. Sci, 5(3): 899-906.
Lopez-Rubio, A., Almenar, E., Hernandez-Muñoz, P., Lagarón, J. M., Catalá, R., Gavara, R. 2004. Overview of active polymer-based packaging technologies for food applications. Food Reviews International, 20(4): 357-387.
Mallikarjuna, K., Narasimha, G., Dillip, G., Praveen, B., Shreedhar, B., Lakshmi, C.S., Reddy, B., Raju, B.D.P. 2011. Green synthesis of silver nanoparticles using Ocimum leaf extract and their characterization. Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 6(1): 181-186.
Motedayen, A. A., Khodaiyan, F., Salehi, E. A. 2013. Development and characterisation of composite films made of kefiran and starch. Food chemistry, 136(3-4): 1231-1238
Myszka, K., Leja, K., Majcher, M. 2019. A current opinion on the antimicrobial importance of popular pepper essential oil and its application in food industry. Journal of Essential Oil Research, 31(1): 1-18.
Osés, J., Fabregat-Vázquez, M., Pedroza-Islas, R., Tomás, S. A., Cruz-Orea, A., and Maté, J.I. 2009. Development and characterization of composite edible films based on whey protein isolate and mesquite gum. Journal of Food Engineering, 92(1): 56-62.
Shen, Z., Kamdem, D.P. 2015. Development and characterization of biodegradable chitosan films
containing two essential oils. International journal of biological macromolecules, 74: 289-296.
Šuput, D.Z., Lazić, V. L., Popović, S. Z., Hromiš, N. M. 2015. Edible films and coatings: Sources, properties and application. Food and Feed Research, 42(1): 11-22.
Valencia-Chamorro, S. A., Palou, L., Del Río, M. A., and Perez-Gago, M. B. 2011. Antimicrobial edible films and coatings for fresh and minimally processed fruits and vegetables: a review. Critical reviews in food science and nutrition, 51(9): 872-900
Veerasamy, R., Xin, T. Z., Gunasagaran, S., Xiang, T. F.W., Yang, E. F. C., Jeyakumar, N., and Dhanaraj, A. 2011. Biosynthesis of silver nanoparticles using mangosteen leaf extract and evaluation of their antimicrobial activities. Journal of saudi chemical society, 15(2): 113-120.
Yoksan, R., Chirachanchai, S. 2010. Silver nanoparticle-loaded chitosan–starch based films: fabrication and evaluation of tensile, barrier and antimicrobial properties. Materials Science and Engineering: C, 30(6): 891-897.
_||_