• XML

    isc pubmed crossref medra doaj doaj
  • فهرست مقالات


      • دسترسی آزاد مقاله

        1 - تاثیر پروبیوتیک بر بیماری گوارشی
        سهیلا فدایی
        پروبیوتیک ها گروهی از میکرواورگانیسم های مفید مستقر در روده هستند که در صورت مصرف تاثیر مثبتی به سلامت یا فیزلوژی میزبان دارند آنها می توانند فیزیولوژی روده را به طور مستقیم یا غیر مستقیم از طریق تعدیل اکوسیستم درونی تحت تاثیر قرار دهند نتایجی برای استفاده از پروبیوتیک چکیده کامل
        پروبیوتیک ها گروهی از میکرواورگانیسم های مفید مستقر در روده هستند که در صورت مصرف تاثیر مثبتی به سلامت یا فیزلوژی میزبان دارند آنها می توانند فیزیولوژی روده را به طور مستقیم یا غیر مستقیم از طریق تعدیل اکوسیستم درونی تحت تاثیر قرار دهند نتایجی برای استفاده از پروبیوتیک ها به عنوان درمان اختلالات گوارشی نشان داده شده است عبارتند از ۱) استفاده از ساکارومایسس بولاردی Enterococcus faecium SF68 برای جلوگیری یا کوتاه کردن مدت اسهال مرتبط با انتی بیوتیک ۲) جلوگیری از s.boulardi که از اسهال مرتبط باClostridium difficil جلوگیری میکند. ۳) استفاده از شیرهای تخمیر شده حاوی Lactobacillus rhamnsousدر نوزادان مبتلا به انتریت روتا ویروس. ۲) جلوگیری از s.boulardi که از اسهال مرتبط باClostridium difficil جلوگیری میکند. ۳) استفاده از شیرهای تخمیرشده حاوی Lactobacillus rhamnsousدر نوزادان مبتلا به انتریت روتا ویروس. بنابراین نظر پژوهشگران ، مصرف پروبیوتیک ، موجب تعادل مجدد ترکیب میکروبی روده وتعدیل بیماریهای التهاب روده، گاستروانتریت ، عدم تحمل لاکتوز و اسهال مربوط به مصرف آنتی¬بیوتیک میشود از این رو مواد زیستی به عنوان راهکاری موثر در پیشگیری درمان بیماری شناخته میشود. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        2 - الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی ژن‌های اینتگرون کلاس ۱، ۲ و ۳ در جدایه های اشریشیا کلی جدا شده از موارد عفونت ادراری در شهرستان شهرکرد
        مرضیه  سلیمانیان نازیلا ارباب سلیمانی ساناز خاکسارحقانی
        اینتگرون‌ها عناصر متحرک ژنتیکی بوده که قادرند ژن‌های مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های مختلف را حمل کنند. این عناصر در مکان‌های مختلفی از پلاسمید و کروموزوم یافت شده‌اند. تحقیق حاضر با هدف ردیابی اینتگرون‌های کلاس ۱، ۲ و ۳ در ایزوله‌های اشریشیاکلی جدا شده از موارد عفونت ادراری چکیده کامل
        اینتگرون‌ها عناصر متحرک ژنتیکی بوده که قادرند ژن‌های مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های مختلف را حمل کنند. این عناصر در مکان‌های مختلفی از پلاسمید و کروموزوم یافت شده‌اند. تحقیق حاضر با هدف ردیابی اینتگرون‌های کلاس ۱، ۲ و ۳ در ایزوله‌های اشریشیاکلی جدا شده از موارد عفونت ادراری در شهرستان شهرکرد انجام شده است. در این تحقیق تعداد ۶۴ ایزوله اشریشیاکلی جدا شده از موارد عفونت ادراری در شهرستان شهرکرد مورد بررسی قرار گرفتند. مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله‌های مورد بررسی با استفاده از روش دیسک گذاری ساده در محیط مولر هینتون آگار مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین فراوانی اینتگرون‌های کلاس ۱، ۲ و ۳ از زوج پرایمرهای اختصاصی استفاده گردید. پس از انجام آزمون آنتی بیوگرام، بیشترین مقاومت نسبت به آمپی‌سیلین (75%) و کمترین مقاومت نسبت به ایمی‌پنم (5/12%) مشاهده گردید. فراوانی ژن‌های اینتگرون کلاس ۱ و ۲ و ۳ به ترتیب 5/12%، 25/6% و 12/3% مشاهده گردید. در ۵۲ جدایه هیچ یک از ژن‌های اینتگرون مشاهده نگردید. در تجزیه و تحلیل آماری با آزمون کای دو بین اینتگرون کلاس ۱ و مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک آمپی‌سیلین ارتباط آماری معنی‌داری (p =0.02< 0.05) مشاهده گردید. با توجه به این که ژن‌های مقاومت بر روی اینتگرون‌ها قرار دارند و می‌توانند از یک سویه به سویه دیگر منتقل شوند و مقاومت را در بیمارستان یا دیگر محیط‌ها منتشر نمایند، لذا این امر اهمیت شناسایی این نوع از ژن‌های مقاومت آنتی‌بیوتیکی را دو‌چندان کرده است. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        3 - تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و توزیع فراوانی ژن توکسین سندرم شوک توکسیک-1 در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از موارد کلینیکی بیمارستان امام خمینی اهواز
        زیبا  شانکی باورصاد مریم ریسی مرضیه  سلیمانیان
        استافیلوکوکوس اورئوس از عوامل مهم عفونت¬های کسب شده از بیمارستان¬ها و اجتماع می¬باشد. ژن توکسین سندرم شوک توکسیک-1 مترشحه از این باکتری، از دسته فاکتورهای ویرولانس بسیار مهم و جزء سوپر آنتی¬ژن¬های توکسین پیروژنیک می¬باشد. هدف از این مطالعه، تعیین الگوی مقاومت آنتی¬بیوتی چکیده کامل
        استافیلوکوکوس اورئوس از عوامل مهم عفونت¬های کسب شده از بیمارستان¬ها و اجتماع می¬باشد. ژن توکسین سندرم شوک توکسیک-1 مترشحه از این باکتری، از دسته فاکتورهای ویرولانس بسیار مهم و جزء سوپر آنتی¬ژن¬های توکسین پیروژنیک می¬باشد. هدف از این مطالعه، تعیین الگوی مقاومت آنتی¬بیوتیکی و توزیع فراوانی ژن توکسین سندرم شوک توکسیک-1 در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از موارد کلینیکی بیمارستان امام خمینی اهواز می¬باشد. در این تحقیق 133 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های مختلف بیمارستانی به منظور تعیین الگوی مقاومت آنتی¬بیوتیکی و بررسی فراوانی ژن tsst-1 مورد بررسی قرار گرفت. پس از استخراج DNAژنومی با استفاده از کیت استخراج DNA تشخیص قطعی باکتری انجام شد سپس فراوانی ژن tsst-1 در حضور پرایمرهای اختصاصی صورت گرفت و مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن آگار تعیین شد. پس از انجام آزمون PCR و تشخیص قطعی باکتری، از 133 ایزوله مورد بررسی توالی ژن tsst-1 در 6 ایزوله مشاهده گردید. در تست آنتی¬بیوگرام بیشترین مقاومت نسبت به سفازولین (3/83%) و کمترین مقاومت نسبت به نیتروفورانتیئن و وانکومایسین (0%) مشاهده گردید. با توجه به افزایش شیوع مقاومت نسبت به آنتی¬بیوتیک¬ها واهمیت بالینی ژن tsst-1 شناسایی به موقع و به کارگیری راه کارهای مناسب درمانی درکنترل عفونت امری ضروری به نظر می¬رسد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        4 - چاپرون ها، مولکول های حیاتی در میکروب¬ها
        کیمیا  گلستان فر
        چاپرون¬های مولکولی پروتئین¬های بسیار حفاظت شده ای هستند که تاخوردگی مناسب سایر پروتئین¬ها را در داخل بدن ترویج می¬کنند. سیستم‌های چاپرون متنوع به فولد کردن و انتقالات پروتئین، جمع‌آوری کمپلکس‌های الیگومری، و بازیابی از باز شدن ناشی از استرس کمک می‌کنند. یک عملکرد اساسی چکیده کامل
        چاپرون¬های مولکولی پروتئین¬های بسیار حفاظت شده ای هستند که تاخوردگی مناسب سایر پروتئین¬ها را در داخل بدن ترویج می¬کنند. سیستم‌های چاپرون متنوع به فولد کردن و انتقالات پروتئین، جمع‌آوری کمپلکس‌های الیگومری، و بازیابی از باز شدن ناشی از استرس کمک می‌کنند. یک عملکرد اساسی چاپرون¬های مولکولی مهار فعل و انفعالات پروتئین غیرمولد با شناسایی و محافظت از سطوح آبگریز است که در هنگام تا شدن یا به دنبال استرس پروتئوتوکسیک در معرض قرار می¬گیرند. بنابراین چاپرون ها در سیستم¬های سلولی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند که در این مقاله مروری در مورد این مولکول¬ها و مکانیسم¬های عمل آن¬ها، بحث شده است. هم¬چنین در مورد تغییرات بیان ژن در شرایط اکسیداتیو در باکتری در راستای تحمل شرایط محیطی بحث خواهد شد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        5 - بررسی و شناسایی آلودگی ماهی و میگوهای پرورشی به ویبریو در استان خوزستان
        رضا سلطانی زهرا  متقی حسین  خدابنده شهرکی
        چکیده بیماری ویبریوزیس یکی از بیماری های مهم مشترک بین ماهیان پرورشی و انسان در صنعت آبزی پروری است . این باکتری از خانواده ویبریوناسه بوده و شامل باسیل های خمیده ، متحرک ، بی هوازی اختیاری شیمیوارگانوتروف ، کاتالاز و اکسیداز مثبت است. هدف از تحقیق حاضر بررسی حضور احت چکیده کامل
        چکیده بیماری ویبریوزیس یکی از بیماری های مهم مشترک بین ماهیان پرورشی و انسان در صنعت آبزی پروری است . این باکتری از خانواده ویبریوناسه بوده و شامل باسیل های خمیده ، متحرک ، بی هوازی اختیاری شیمیوارگانوتروف ، کاتالاز و اکسیداز مثبت است. هدف از تحقیق حاضر بررسی حضور احتمالی باکتری ویبریو در ماهیان قزل آلا، کپور و میگوی پرورشی است. برای این منظور 120 عدد ماهی قزل آلا، کپور و میگو از مزارع پرورشی استان خوزستان صید و در مجاورت یخ به آزمایشگاه مرکز تحقیقات موادغذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد منتقل گردید، سپس از قسمت کبد و محوطه بطنی نمونه های ذکر شده به شکل جداگانه نمونه برداری و پس از هموژنیزاسیون در محیط Trypticase Soy Broth (TSB) 24 ساعت در 30 درجه سانتی گراد گرم خانه گذاری شدند. بعد از آن بر روی محیط تیوسولفات سیترات بایل ساکارز آگار(TCBS) کشت داده شدند، محیط ها به مدت 48 الی 72 ساعت در دمای 25 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد و سپس بر اساس وجود یا عدم وجود پرگنه های رشد کرده ، 84/30 درصد از گوشت نمونه های مطالعه شده (37 قطعه) آلوده به ویبریو بودند که بسیار شایان توجه بود. با توجه به بررسی های عمل آمده قبلی و نتایج حاصل از این مطالعه ، نظارت و کنترل زنجیره تولید و تشخیص به موقع این ارگانیسم در طول این زنجیره می تواند در کاهش آلودگی فراورده های دریایی از جمله ماهی ها نقش به سزایی داشته باشد. این امر در نهایت باعث به حداقل رسیدن ابتلا به این بیماری در افراد جامعه می شود . پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        6 - بررسی آلودگی مواد غذایی نیمه آماده و فست فودها نسبت به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در استان چهارمحال و بختیاری
        منوچهر مومنی شهرکی فاطمه شیرازی باصری یاس  محمدی حسین  خدابنده شهرکی
        غذاهای سریع و سرد به علت عدم نیاز به زمان پخت و نیز به دلیل تماس باد دست کارگران رستوران هنگام آماده سازی ، موجب افزایش خطر میکروبیولوژیکی مصرف کنندگان می‌شود. استافیلوکوکوس اورئوس، یکی از مهم‌ترین عوامل ایجادکننده بیماری‌های منتقله از راه مواد غذایی می‌باشد. هدف از انج چکیده کامل
        غذاهای سریع و سرد به علت عدم نیاز به زمان پخت و نیز به دلیل تماس باد دست کارگران رستوران هنگام آماده سازی ، موجب افزایش خطر میکروبیولوژیکی مصرف کنندگان می‌شود. استافیلوکوکوس اورئوس، یکی از مهم‌ترین عوامل ایجادکننده بیماری‌های منتقله از راه مواد غذایی می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس در غذاهای نیمه آماده و فست فودها و شناسایی به روش PCR است . در این تحقیق تعداد 100 نمونه از مواد غذایی (فرآورده‌های گوشتی، فلافل، پیتزا، مرغ) به شکل تصادفی از مراکز تهیه و ارائه این غذاها در شهرستان بروجن، شهرکرد و فارسان در یک بازه زمانی یک ماهه جمع آوری وجهت بررسی حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمایش قرار گرفتند. درمجموع آلودگی به استافیلوکوکوس در نمونه‌های فرآورده‌های گوشتی(1/64درصد)، فلافل (2/21درصد)، پیتزا(20درصد)، مرغ(8/30درصد) مشاهده شد. میانگین باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس درنمونه های مثبت (39درصد) گزارش گردید. بر اساس نتایج تحقیق حاضر می‌توان گفت از آنجا که نتایج مراحل و تهیه تولید فست فود و مواد غذایی نیمه آماده به صورت دستی است احتمال آلودگی مواد غذایی از طریق نیروی انسانی کاملاً وجود دارد. اگرچه درصد آلودگی نمونه‌ها زیاد بوده است ولی تعداد باکتری‌های موجود در نمونه پایین و خطر بالقوه ایی برای سلامت مصرف کننده ندارد. لذا آموزش بهداشت شخصی و محیطی به منظور کاهش میزان استافیلوکوکوس اورئوس در افرادی که در تهیه و تولید غذا نقش دارند از اهمیت بالایی برخوردار است. پرونده مقاله