ادویه، به علت افزایش اشتها و همچنین افزایش عطر و طعم و رنگ به مواد غذایی، در سراسر جهان محبوب است، اما با این وجود بار میکروبی زیادی دارند. پلاسمای سرد یک فناوری غیرحرارتی و جایگزین مناسب برای روشهای مرسوم حرارتی مورد استفاده در صنایع غذایی است که با خاصیت ضد میکروبی، چکیده کامل
ادویه، به علت افزایش اشتها و همچنین افزایش عطر و طعم و رنگ به مواد غذایی، در سراسر جهان محبوب است، اما با این وجود بار میکروبی زیادی دارند. پلاسمای سرد یک فناوری غیرحرارتی و جایگزین مناسب برای روشهای مرسوم حرارتی مورد استفاده در صنایع غذایی است که با خاصیت ضد میکروبی، بدون تأثیر منفی در کیفیت مواد غذایی باعث افزایش طول عمر مفید آنها میشود. هدف از پژوهش حاضر بررسی برخی خواص کیفی و میکروبی فلفل قرمز به روش پلاسمای سرد بود. نتایج نشان داد ولتاژ پلاسما نسبت به مدت زمان تابش اثر بیشتری بر بهبود و حفظ محتوی فنول کل فلفل قرمز داشت، بهطوریکه استفاده از تیمار پلاسمای سرد با ولتاژ متوسط (66/16 کیلو ولت) از نظر افزایش محتوی فنول کل فلفل قرمز نسبت به ولتاژهای پایینتر و بالاتر برتر بود. عدد اسیدی، عدد پراکسید، تیوباربیتوریک اسید و اندیس آنیزیدین تیمارها بهطور معنیداری بیشتر از نمونه شاهد ارزیابی شد (05/0>p)، و نمونه شاهد کمترین شاخصهای اکسایش را داشت. شمارش کلی میکروارگانیسمها، استافیلوکوکوس آورئوس و اشرشیا کلی در نمونههای تیمار شده بهطور معنیداری (05/0>p)، کمتر از نمونه شاهد بود. طبق نتایج بهدست آمده، روش پلاسمای سرد بهمنظور فرآوری مواد غذایی پیشنهاد میشود زیرا میتواند کیفیت مواد غذایی را در سطح قابل قبولی حفظ کند.
پرونده مقاله
ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻤﻮل ﻏﺬاﻫﺎی آﻟﻮده از ﻋﻮاﻣﻞ اﺻلی ﻋﻔﻮﻧﺖﻫﺎی اﻧﺴانی ﺑﻮده و در اﯾﻦ ﺑﯿﻦ گوﺷﺖ ﻃﯿﻮر و گوﺷﺖ گوسفند از منابع مهم ﺑﻪ ﺣﺴﺎب می آﯾﻨﺪ. سویههای انتروباکتر کلوآکه با داشتن عوامل حدت مختلف و مقاومت آنتیبیوتیکی چندگانه، عمدتاً بهعنوان یک بیماریزای فرصتطلب محسوب میشوند. در ا چکیده کامل
ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻤﻮل ﻏﺬاﻫﺎی آﻟﻮده از ﻋﻮاﻣﻞ اﺻلی ﻋﻔﻮﻧﺖﻫﺎی اﻧﺴانی ﺑﻮده و در اﯾﻦ ﺑﯿﻦ گوﺷﺖ ﻃﯿﻮر و گوﺷﺖ گوسفند از منابع مهم ﺑﻪ ﺣﺴﺎب می آﯾﻨﺪ. سویههای انتروباکتر کلوآکه با داشتن عوامل حدت مختلف و مقاومت آنتیبیوتیکی چندگانه، عمدتاً بهعنوان یک بیماریزای فرصتطلب محسوب میشوند. در این تحقیق جداسازی انتروباکتر کلوآکه 384 گوشت مرغ و گوسفند به صورت تصادفی در سال 1399 درشهرستان شهرکرد به روشهای میکروبی و مولکولی انجام شد. تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی به روش انتشار دیسک صورت گرفت و به منظور بررسی تولید بیوفیلم از روش میکروتیتر پلیت استفاده شد. توانایی تولید آنزیمهای بتالاکتاماز وسیع الطیف از طریق فنوتیپی و ژنوتیپی بررسی شد. از 384 نمونه ی مورد بررسی، انتروباکتر کلوآکه در 25 نمونه (51/6 درصد) به عنوان انتروباکتر کلوآکه شناسایی شدند که در بررسی مولکولی در حضور ژن hsp60، نیز تایید شدند. از این بین 18 نمونه مربوط به گوشت مرغ (72 درصد) و 7 نمونه (28 درصد) مربوط به گوشت گوسفند بودند. در بین جدایه ها بیشترین مقاومت آنتیبیوتیکی نسبت به کوتریموکسازول و سفوتاکسیم در20 ایزوله ( درصد) و کمترین مقاومت نسبت به نیتروفورانتئین در 15 جدایه (8/23 درصد) گزارش شد. در روش میکروتیتر. 15 ایزوله (60 درصد) واکنش بیوفیلم قوی، 10 ایزوله (40 درصد) واکنش بیوفیلم متوسط را نشان دادند. مطالعه حاضر حاکی از آن است که سویه های انتروباکتر کلوآکه مولد ESBL نسبتا از شیوع بالایی برخوردارند. افزایش میزان این سویهها غالبا ناشی از تجویز غیر منطقی آنتیبیوتیکها است که رفع این مشکل مستلزم بهکارگیری عوامل ضد میکروبی جدید میباشد.
پرونده مقاله
افزایش مقاومتهای دارویی علیه باکتریها و افزایش میزان دوز مصرفی داروهای متداول و آنتیبیوتیکها و همچنین عوارض ناشی از این داروها موجب شده است تا در سالهای اخیر توجه بیشتری به عوامل طبیعی مثل گیاهان دارویی که دارای عوارض کمتری هستند جلب شود. از این جهت در این پژوهش بع چکیده کامل
افزایش مقاومتهای دارویی علیه باکتریها و افزایش میزان دوز مصرفی داروهای متداول و آنتیبیوتیکها و همچنین عوارض ناشی از این داروها موجب شده است تا در سالهای اخیر توجه بیشتری به عوامل طبیعی مثل گیاهان دارویی که دارای عوارض کمتری هستند جلب شود. از این جهت در این پژوهش بعد از تهیه عصاره الکلی و اسانس از گیاهان بادرنجبویه، و اسطوخدوس این گیاهان، رقتهای متوالی از آنها جهت به دست آوردن حداقل غلظت مهار رشد(MIC) و حداقل باکتری کشی (MBC) در برابر باکتریهای شیگلا فلکسنری (Shigella Flexnerl)، سالمونلا تیفی موریوم(Salmonella typhimuriom)، اشرشیاکلای (Esherichia coli ) و استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus) تهیه گردید. همچنین با استفاده ازروش انتشار دیسک، هاله مهار رشد باکتری نیز اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده قطر هاله در اسانسها بیشتر از عصارهها بود و نمونهها نسبت به باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس حساسیت بیشتری نشان دادند. میزان MIC وMBC برای هر کدام از اسانسها و عصارهها در برابر هر کدام از 4 باکتری مورد آزمایش به روش میکرودایلوشن اندازه گیری شد ونتایج حاکی از پایین بودن میزان غلظت MIC و MBC دراسانسها نسبت به عصارهها بود. آنالیز ترکیبات هر کدام از اسانسها و عصارهها توسط دستگاه GC-MS انجام شد که اسانسها نسبت به عصارهها دارای ترکیبات بیشتری که همین دلیل برخواص ضد آنتیبیوتیکی بیشتر آنها میباشد. لذا نتایج تحقیق حاضر، مشخص کرد که اسانس و عصاره بادرنجبویه و اسطوخدوس اثرات ضد باکتریایی دارند؛ بنابراین میتوانند بعنوان فراوردههای گیاهی طبیعی جهت کنترل عفونتهای باکتریایی مورد استفاده قرار گیرند.
پرونده مقاله
مقدمه و هدف: گونه های کمپیلوباکتر از مهم ترین پاتوژن های عامل گاستروآنتریت های باکتریایی هستند که عمومـاً از طریـق مـواد غـذایی بـا منـشاء حیوانی منتقل می شوند. مطالعه حاضر با هدف دسته بندی ژنتیکی ایزوله های کمپیلوباکتر جدا شده از شیر خام گاو، گوسفند و بز در استان چهارم چکیده کامل
مقدمه و هدف: گونه های کمپیلوباکتر از مهم ترین پاتوژن های عامل گاستروآنتریت های باکتریایی هستند که عمومـاً از طریـق مـواد غـذایی بـا منـشاء حیوانی منتقل می شوند. مطالعه حاضر با هدف دسته بندی ژنتیکی ایزوله های کمپیلوباکتر جدا شده از شیر خام گاو، گوسفند و بز در استان چهارمحال و بختیاری انجام شد.
روش کار: تعداد 43 ایزوله کمپیلوباکتر که از شیر خام گاو، گوسفند و بز درسطح استان چهارمحال وبختیاری جدا شده بودند، انتخاب و به روش ERIC-PCR آزمایش شدند.
نتایج: ایزوله های مورد مطالعه دارای الگوی باندی از محدوده 100تا 2000جفت باز بودند که در آنالیز الگوی باندینگ حاصله با ضریب تشابه تطابق ساده در سطح تشابه بالای 80 درصد در قالب 5 پروفایل اصلی طبقه بندی شدند. بجز قرابت 100 درصدی که در 1 مورد دیده شد، سایر ایزوله ها دارای قرابت ژنتیکی بین 54% تا 98% بودند.
نتیجه گیری: قرار گرفتن ایزوله های مورد مطالعه در چند زیر گروه نشان گر قدرت تمایزدهی قابل قبول تکنیک ERIC-PCR در ژنوتایپینگ کمپیلوباکتر و وجود منابع مختلف آلودگی فراورده های لبنی با این پاتوژن می باشد. روش ERIC-PCR روشی ساده، سریع و کم هزینه جهت توصیف تنوع ژنتیکی سویه های مختلف کمپیلوباکتر ازجمله سویه های کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکولی می باشد.
پرونده مقاله