ریزپوشانیآستاگزانتین با روشتودهای شدن مرکب ژلاتین و صمغ عربی
محورهای موضوعی : شیمی مواد غذایی-آنتی اکسیدان ها
آرینا احمدی
1
(دانش آموختهکارشناسیارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.)
نادر حبیبی
2
(استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.)
کلید واژه: پایداری, آستاگزانتین, ریزپوشانی, تودهای شدن مرکب,
چکیده مقاله :
توده ای شدنمرکبروشیاستکهبه منظور ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال در صنعت غذا مورد استفاده قرار می گیرد. آستاگزانتین جزء کاروتنوئیدها می باشد و تأثیرزیادیروی سلامتیانسان دارد. هدف این پژوهش تولید آستاگزانتین ریزپوشانی شده باصمغ عربی و ژلاتین به روش توده ای شدن مرکب و بررسی مورفولوژی ریزکپسول ها توسط میکروسکوپ نوری، بازده، ظرفیت بارگیری و پایداری آنها در تیمارحرارتی با محاسبه درصد ماندگاری در دماهای 50، 70 و 90 درجه سلسیوس درزمان های 3، 9 و 15 دقیقه بود.تمامی آزمون ها در سه تکرار انجام شد. محلول روغنی آستاگزانتین با غلظت های متفاوت (75/0 و 5/1 درصد) با ژلاتین و صمغ عربی به نسبت مساوی ریزپوشانی شد. نتایج نشان داد ریزکپسول ها کروی، مات و غیرشفاف بودند. از نظر آماری تفاوت معنیداری بین دو تیمار 75/0 و 5/1 درصدآستاگزانتین از لحاظ زمان و درجه حرارت های مختلف بر اساس آزمون کمترین اختلاف معنیدار (LSD) در سطح 5 درصد مشاهده شد. افزایش غلظت آستاگزانتین از 75/0 به 5/1 درصد،باعث افزایش مقدار ماده خشک سوسپانسیون ریزکپسول و کاهش معنی دار(P<0.05) ظرفیت بارگیری از31/30به 76/19 درصد شد، به همین تزتیب بازده ریزپوشانی از 64/54 به 13/71 درصد افزایش معنی داری (P<0.05)پیدا کرد. درصد نرخ ماندگاری ریز کپسول ها با افزایش دمای تیمار حرارتی از 50 به 90 درجه سلسیوس درطی زمان 3 الی 15 دقیقه و همچنین در دمای معین کاهش یافت. بهترین تیمار برای ریزپوشانی عظت 5/1 درصد آستاگزانتین بود.
Research International, 42: 1099–1104.
Complexation of whey proteins with carrageenan. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52(11):3550-3555.
_||_