مروری بر تولید پروتئین تک یاخته از ضایعات
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی
1 - دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
2 - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
کلید واژه: ضایعات مواد غذایی, پروتئین تک یاخته, مهندسی زیستی,
چکیده مقاله :
ضایعات مواد غذایی یک مشکل جدی با پیامدهای منفی زیست محیطی و اقتصادی است. مواد غذایی استفاده نشده (چه به عنوان ضایعات یا فرآورده های جانبی که به عنوان باقیمانده مواد غذایی از آن یاد می شود) منبعی از کربوهیدرات ها، لیپیدها، پروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات زیست فعال است که می تواند برای جلوگیری از دور ریختن آن ها در یک چرخه جایگزین یا ثانویه استفاده شود. بررسی های کنونی در راستای استفاده از بقایای مواد غذایی برای مهندسی زیستی پروتئین تک سلولی، پرداختن به جنبه های تولید، تغذیه و ایمنی، چشم اندازهای اصلی تولید [1]SCP است. SCP از میکروارگانیسم های مختلف از جمله قارچ ها، باکتری ها، مخمرها و جلبک ها به صورت خالص یا مخلوطی از این ها بدست می آیند. SCP به طور کلی حاوی درصد بالایی از پروتئین و منبع اسیدهای آمینه ضروری از جمله متیونین، ترئونین و لیزین هستند. استفاده از بقایای مواد غذایی به عنوان بستر برای تولید SCPهزینه های تولید را کاهش می دهد. با این حال چالش های، بهینه سازی در مقیاس صنعتی به قوت خود باقی است. استفاده از ضایعات غذایی و محصولات جانبی کشاورزی می تواند جایگزین امیدوار کننده ای برای تولید پروتئین باشد.
Food waste is a serious problem with negative environmental and economic consequences. Unused food (whether as waste or by-products referred to as food residue) is a source of carbohydrates, lipids, proteins, vitamins, minerals and bioactive compounds. which can be used to prevent them from being thrown away in an alternative or secondary cycle. Current investigations in the direction of using food residues for single cell protein bioengineering, addressing aspects of production, nutrition and safety, are the main perspectives of SCP production. SCP are obtained from various microorganisms, including fungi, bacteria, yeasts and algae, in pure form or a mixture of these. SCPs generally contain a high percentage of protein and are a source of essential amino acids including methionine, threonine and lysine. Using food residues as a substrate for SCP production reduces production costs. However, the challenges of optimization on an industrial scale remain strong. The use of food waste and agricultural by-products can be a promising alternative for protein production.
_||_