واکاوی ویژگیهای روانشناختی کارآفرینانه و عوامل پیشبرنده وبازدارنده کارآفرینی در دانشکدههای کشاورزی (مورد مطالعه: واحدهای منطقه 5 دانشگاه آزاد اسلامی)
محورهای موضوعی : پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی
کلید واژه: کارآفرینی, ویژگیهای روانشناختی, عوامل پیشبرنده و بازدارنده, دانشکده کشاورزی, دانشگاه آزاد اسلامی,
چکیده مقاله :
پژوهش حاضر به صورت توصیفی و پیمایشی و با هدف بررسی ویژگیهای روانشناختی کارآفرینانه دانشجویان و عوامل پیشبرنده و بازدارنده کارآفرینیدر دانشکده های کشاورزی انجام شد. جامعه آماری تحقیق را دانشجویان کشاورزی واحدهای منطقه 5 دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل دادند که تعداد 341 نفر از آنان با استفاده از جدول بارتلت و به روش نمونهگیری طبقهای چندمرحلهای تصادفی با انتساب متناسب به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزارپژوهشپرسشنامهایبودکهرواییصوری و محتوایی آنمطابقنظرجمعیازصاحب نظرانواساتیدمجربوپایاییآننیزازطریقآزمونآلفای کرونباختأییدگردید. نتایج نشان داد که بیش از 53 درصد دانشجویان از نظر ویژگیهای روانشناختی کارآفرینی در سطح پایینی هستند. بهعلاوه، از دیدگاه دانشجویان ارایه آموزشهای مرتبط با کارآفرینی و پاداش مادی به ایدههای نو مهمترین مؤلفه توسعه کارآفرینی در دانشکدههای کشاورزی بود. همچنین مشکلات دستیابی به منابع مالی برای سرمایهگذاری و ناآشنایی دانشجویان با فعالیتهای کشاورزی و محیطهای روستایی بهعنوان مهم ترین موانع کارآفرینی در دانشکدههای کشاورزی تعیین شدند
The purpose of this paper wasteinvestigate the students' entrepreneurial psychological characteristics,driving factorsand barriersof entrepreneurship in colleges of agriculture. Statistical population of this research consisted of agricultural students at branches in region 5 of Islamic Azad University, Iran. 341 of them were selected as a sample by using Bartlett's Table and using stratified random sampling method. Data gathering instrument was a questionnaire that its face and content validity was approved by a group of relevant professionals and its reliability was confirmed by calculating Cranach's alpha.Resultshawedthat more than53percentof studentshovelentrepreneurial morale and psychological characteristics. In addition, from the students' perspectivetrepreneurialtrainingandfinancialwards tothecreation of new ideas were the most important composentforentrepreneurship inthe collegesof agriculture. Also, the problemsof access to finance for investment andstudentsunfamiliar withfarming and ruralareas werethe most important barriers toentrepreneurship inthe colleges ofagriculture