• فرآیند پذیرش

    فرآیند پذیرش مقالات

     

    فرآیند داوری این نشریه یک فرآیند مثبت است که هدف اصلی آن ارتقای کیفی مقالاتی است که در نشریه منتشر می‌شود.برای این منظورگاهی مقالاتی که به ارتقای کیفی این نشریه کمک نمی‌کند حذف وگاهی نیز به نویسندگان مشاوره لازم برای ارتقای کیفیت مقاله ارائه می‌شود.

    تصمیم نهایی در خصوص چاپ مقاله توسط اعضای هیأت تحریریه  براساس نظر داوران محترم و بررسی مقاله است و دررأس این تصمیم‌گیری نیز سردبیر قرار دارد.

    مراحل بررسی

    مرحله اول : در بررسی اولیه و ارزیابی علمی مقاله توسط سردبیر موارد زیر می‌تواند در موفقیت مقاله برای ورود به مرحله داوری مهم باشد.

    • شیوه نامه نشریه به خوبی رعایت شده باشد (طبق صفحه راهنمای نویسندگان و فایل تفصیلی تدوین مقاله).
    • محتوای کافی و تفصیلی برای درک کامل تحلیل‌های نویسنده توسط خواننده در مقاله وجود داشته باشد.
    • دانش افزایی مناسبی دررشته داشته باشد .
    • نوآوری مقاله نسبت به کارهای مشابه به خوبی در عنوان، فایل نوآوری، مقدمه، نتایج و پیشنهادها اشاره شده باشد.
    • از پیشینه در بخش‌های مختلف مقاله به صورت منطقی و منظم و برحسب مورد استفاده شده باشد؛ نه اینکه صرفا در قالب پاراگراف‌های گسسته گزارش شده باشد.
    • منابع به‌روز باشد.
    • نتایج مبتنی بر داده، تحلیل و منطق مقاله باشد.
    • اطلاعات کافی در مورد داده‌ها، تحلیل‌ها و نمونه در مقاله وجود داشته باشد.
    • تعریف عملیاتی متغییرها صریح و شفاف ارائه گردد.

    درصورت رعایت موارد فوق سردبیر مقاله شما را پس از پرداخت هزینه اولیه مقاله برای داور ارسال خواهد کرد و در موارد زیر مقاله شما می‌تواند مرحله داوری را به خوبی پشت سر بگذارد.                                                                                                                                                                             

    درصورت احراز شرایط مرحله اول، مقاله درمرحله دوم از نظرکیفیت محتوا و مرتبط بودن موضوع توسط سردبیر وکمیته علمی مورد ارزیابی اولیه قرار خواهد گرفت. این مرحله معمولا یک هفته به طول خواهد انجامید.

    مرحله دوم:

    در صورت احراز شرایط مرحله اول در مرحله دوم، مقاله به دو داور ارسال خواهد شد. فرآیند داوری مقالات بدین شرح است:

    1.اگر دو داور مقاله را رد کنند، مقاله رد خواهد شد.

    2.اگر نظر یک داور بازنگری کلی و داور دیگر رد مقاله باشد، مقاله رد خواهد شد.

    3.اگر نظر دو داور بازنگری کلی مقاله باشد مقاله برای بازنگری به نویسنده داده خواهد شد.

    4.اگر نظر یک داور بازنگری جزئی و داور دیگر رد مقاله باشد، مقاله به داور سوم ارسال و با توجه به نظر داور سوم بر اساس مورد 1 و 2 تصمیم گرفته خواهد شد.

    پس از اینکه نویسنده، مقاله را بر اساس نظر داوران اصلاح نمود و نکات و پیشنهادات گروه داوری را در داخل مقاله ،به صورت رنگ زرد مشخص کرد، مقاله اصلاح شده، ارسال خواهد شدکه این مقاله اصلاح شده به یکی از داوران برای ارزیابی تطبیقی داده خواهد شد.سپس سردبیر به همراه سایر اعضای هیئت تحریریه مقاله را براساس گزارش تخصصی داوران و توضیحات آنها و ویرایش‌های انجام شده توسط نویسنده بررسی می­‌کنند و بر این اساس تصمیم گیری انجام می‌شود . بدین صورت که در صورتی که اصلاحات به عمل آمده مورد تأیید قرار گیرد پذیرفته و در فرایند چاپ قرار خواهد گرفت.

    قرار گرفتن مقالات پذیرفته شده در فهرست مقالات آماده انتشار.

    انتشار مقاله

    تمامی مقالات، پس ازصفحه آرایی و ویراستاری و قبل از انتشار برای نویسنده مسئول ارسال می شوند، تا در صورتی که مواردی نیاز به کنترل و تغییر داشته باشند، انجام شود و در نهایت، تاییدیه نویسنده برای انتشار اخذ می شود.

    "نکته مهم"

    تمامی مکاتبات با نویسنده مسؤول انجام می‌شود و تنها مراحل به صورت مختصر به اطلاع سایر نویسندگان می‌رسد. پیگیری تمام امور مربوط به مراحل و نتایج داوری، زمان ویرایش، پذیرش و چاپ مقاله تنها توسط نویسنده مسؤول مقاله انجام می‌شود.

    هر هفته ایمیلی برای یادآوری به داوران ارسال می‌شود و در صورت عدم داوری مقاله پس از یک ماه، مقاله از داور پس گرفته شده و به داور جدید داده خواهد شد. با توجه به میزان اصلاحات درخواستی و نقطه نظرات داوران و سرعت و دقت انجام اصلاحات توسط نویسندگان، اخذ پذیرش در این نشریه حدود3ماه (درصورت تایید نهایی داوران) به طول خواهد انجامید.شایان ذکر است تمامی مکاتبات فی مابین نشریه و مؤلفین از طریق نویسنده مسؤول (Corresponding Author) خواهد بود و از این حیث تمامی مسؤولیت های مقاله به طور مستقیم متوجه نویسنده مسؤول خواهد بود.و در ضمن ضروری است نویسنده مسؤول مندرجات فرم تعهد نامه اخلاقی نشریه را تکمیل و پس از امضاءاز طریق سامانه مجله ارسال نمایند.