بررسی و مقایسه دو روش خشک کردن ضایعات مواد غذایی ومیزان مصرف انرژی در خشک کن کابینتی
محورهای موضوعی : افزایش عملکرداحمد خالو احمدی 1 , بهفر فرزانه 2 , امید رضا روستاپور 3
1 - دانشجوی دکتری گروه مکانیک بیوسیستم، واحد اقلید، دانشگاه آزاد اسلامی، اقلید، ایران
2 - استادیار، گروه مکانیک بیوسیستم، واحد اقلید، دانشگاه آزاد اسلامی، اقلید، ایران
3 - دانشیار موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،
کلید واژه: ضایعات غذایی, خشک کردن, انرژی, خشک کن کابینتی,
چکیده مقاله :
ارائه راهکارهای جدید برای کنترل پسماندهای مرطوب یکی از مهمترین مسائل در حفظ سلامت جامعه است. یک راه حل مناسب برای مدیریت ضایعات غذایی برای منافع زیست محیطی، اقتصادی و کشاورزی خشک کردن است. خشک کردن از طریق کاهش رطوبت، کاهش ضایعات و افزایش نگهداری را به دنبال خواهد داشت. در این راستا خشک کردن ضایعات غذایی با دو الگوی سینی معمولی و سینی با هواگذر میانی و جانبی با ضخامت cm3 در یک خشک کن کابینتی مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر سه دمای 50 ،60 و C ˚70 و سه سرعت جریان هوای ورودی 1 ، 1/5 و 2 متر بر ثانیه بر مدت زمان و فرایند خشک شدن ضایعات غذایی و میزان مصرف انرژی آنها مورد بررسی قرار گرفت و نمودارهای نسبت رطوبت وآهنگ خشک شدن استخراج گردید. نتایج نشان دادند در الگوی سینی هوا گذر میانی و جانبی، دما، مهمترین عامل فیزیکی است که بر روی خشک کردن ضایعات غذایی تاثیر می گذارد. مصرف انرژی در روش الگوی سینی با هواگذر میانی و جانبی بیشتر از روش الگوی سینی معمولی است.
Providing new solutions to control wet waste is one of the most important issues in maintaining public health. A good solution in order to manage of food waste for benefits of environmental, economic and agriculture is drying. Drying will reduce waste and increase preservation by reducing moisture. In this regard, two types of methods for drying food waste with conventional tray pattern, and tray with Central and lateral airflow pattern in cabinet dryer were studied. The effect of three temperatures of 50, 60 and 70 ° C and three velocities 1, 1.5 and 2 m / s with thickness of 3 cm on the energy consumption were investigated. In addition, drying kinetics and drying intensity diagrams were extracted. The results showed that the in the central and lateral airflow pattern, temperature is an important factor that affects in the drying of food waste. The energy consumption in the tray with central and lateral airflow pattern is more than the conventional tray pattern.
_||_