تأثیر عصاره هیدروالکلی گیاهان دارویی آویشن باغی، نعناع فلفلی و ترکیب آنها بر عملکرد (صفات کمی)تخممرغ در مرغهای تخمگذار سویه لوهمن لایت
محورهای موضوعی : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرفرامرز کشاورز معتمدی 1 , رضا طاهرخانی 2 , تیمور تنها قزلی 3
1 - گروه تغذیه دام، دانشگاه پیام نور واحد پردیس.تهران- ایران
2 - گروه تغذیه دام، دانشگاه پیام نور واحد پردیس.تهران- ایران
3 - گروه تغذیه دام، دانشگاه پیام نور واحد پردیس.تهران- ایران
کلید واژه: عملکرد, نعناع فلفلی, آویشن باغی, مرغ تخمگذار, تخممرغ, وزن تخممرغ,
چکیده مقاله :
به منظور بررسـی تأثیـر عصـاره گیـاهـان دارویـی آویـشن باغـی و نـعنـاع فلفلـی و ترکیـب آن هـا بر صفـات کمی (عملکردی) تخم مرغ، آزمایشی بر 80 قطعـه مرغ تخـم گـذار مسن سـویه لوهمن لایت )ال اس ال) (lohmann-selected-leghorn) از سن 60 تا 68 هفتگی به صورت طرح کاملا" تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمار ها شامل تیمار کنترل، عصاره گیاهی نعناع فلفلی ( 5/0 درصد)، عصاره گیاهی آویشن باغی ( 5/0 درصد) و عصاره نعناع فلفلی (25/0 درصد) + عصاره آویشن باغی (25/0 درصد) بود. کلیه عصاره گیاهان دارویی با غلظت مورد نظر همراه آب آشامیدنی استفاده شد. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از ترکیب توأم عصاره های گیاهی آویشن باغی و نعناع فلفلی به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد، موجب افزایش وزن تخم مرغ و در نهایت افزایش درصد تولید، تولید توده ای، خوراک مصرفی و کاهش ضریب تبدیل غذایی شد. مصرف عصاره گیاهان دارویی به تنهایی از نظر آماری تفاوت معنی داری با تیمار کنترل در صفات وزن تخم مرغ، درصد تولید، تولید توده ای، خوراک مصرفی و کاهش ضریب تبدیل غذایی نشان نداد (0.01>P). حداکثر وزن تخم مرغ به میزان 35/64 گرم، بالا ترین درصد تولید به میزان 22/84 درصد، بیش ترین تولید توده ای به میزان 11/54 گرم، کم ترین خوراک مصرفی به میزان 80/121 گرم و کم ترین ضریب تبدیل به میزان 90/1 در تیمار مخلوط آویشن باغی و نعناع فلفلی به دست آمد. بنا بر این نتیجه گیری می شود که استفـاده از 25/0 درصد آویشـن باغی به همراه 25/0 درصد نعناع فلفلی در آب آشامیدنی مرغ های تخم گذار سویه لوهمن لایت دارای اثر های مثبتی بر صفات کمی (عملکردی) در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی است.
In order to survey the effects of extracts of garden thyme and pepper mint and their mixed extracts on yield and quantity characters of egg, an experiment were done in 2016 in the region of varamin on 80 old laying lineage hen lineage of lohmen light( LSL) in age of 60 to 68 week as a completely randomized block design with four treatment and five replication. Treatments were consists of control, extracts of pepper mint (0.5 percent), garden thyme (0.5 percent), pepper mint + garden thyme (0.25 % +0. 25%). All extracts of medicinal were used in the form of water dilution.Results of this experiment showed that using simultaneous of pepper mint extracts and garden thyme had significant effect on increasing egg weight, and final percent of yield, egg mass, and decreased feed conversion ratio. Using each of medicinal plant extracts by- self had no significant effect on above parameters (p<0.01).
_||_