تاثیر عصاره جلبک دریایی و ورمیکمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد و میزان فسفر و کلروفیل ماش در منطقه ورامین
محورهای موضوعی : پژوهش های زراعی در حاشیه کویررامیلا بسیمفر 1 , محمد نصری 2 , کاوه زرگری 3
1 - دانشآموخته کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا، ورامین – ایران.
2 - دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا، ورامین – ایران.
3 - استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا، ورامین – ایران
کلید واژه: عملکرد, ورمی کمپوست, ماش, عصاره جلبک دریایی, اجزای عملکرد و کلروفیل,
چکیده مقاله :
به منظور بررسی تاثیر عصاره جلبک دریایی و کود ورمی کمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ماش، آزمایشی در سال زراعی 1393 در منطقه ورامین به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکـرار اجرا شد. عـوامل مورد بررسی شامل عصـاره جلبک دریایی با نام تجـاری استیم پلکس مایع، کود ورمی کمپوست و رقم پرتو و لاین امید بخش vc6173B بود. عامل اصلی شامل سه سطح، بدون استفاده از عصاره جلبک، دو بار و چهار بار محلول پاشی عصاره جلبک در طول دوره رشد با غلظت دو در هزار و عامل فرعی شامل دو سطح عدم استفاده و استفاده از ورمی کمپوست (10 تن در هکتار) و رقم پرتو و لاین امید بخش vc6173B بود. نتایج اثرات ساده نشان داد بیش ترین عملکرد دانه از تیمار دو بار محلول پاشی عصاره جلبک و مصرف ورمی کمپوست و رقم پرتو به ترتیب با میانگین 1600،1553و 3/1573 کیلو گرم در هکتار حاصل شد. بیش ترین عملکرد بیولوژیک در اثرات ساده مربوط به تیمار چهار بار محلول پاشی عصاره جلبک، مصرف ورمی کمپوست و رقم پرتو به ترتیب با میانگین 6240، 5880 و 5880 کیلو گرم در هکتار بود. اثرات متقابل سه گانه نشان داد بیش ترین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک را تیمار چهار بار محلول پاشی عصاره جلبک و مصرف ورمی کمپوست در رقم پرتو به ترتیب 1720و 6960 کیلو گرم در هکتار به خود تخصیص داد.کم ترین میزان عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک از تیمار چهار بار محلول پاشی عصاره جلبک و عدم مصرف ورمی کمپوست در رقم vc6173Bبه ترتیب با متوسط 1200 و 5600 کیلو گرم در هکتار به دست آمد. نتایج نشان داد محلول پاشی عصاره جلبک دریایی سبب افزایش رشد رویشی و مصرف ورمی کمپوست با ایجاد شرایط مطلوب، رشد بهتر گیاه را فراهم کرد و از لحاظ ژنتیکی رقم پرتو عملکـرد بالا تری نشان داد.
An experimental trial was conducted In order to evaluate the effect of extracts of seaweed and vermicompost fertilizer on mung bean in the summer 2014 in Varamin. A split plot factorial in a randomized complete block design with three replications was used. Treatments included seaweed extract under the brand Liquid Steamplex, vermicompost fertilizer and mung bean Partoo and a promising line vc6173B. The first factor with 3 levels, without the use of seaweed extract, seaweed extract sprayed 2 times and 4 times during the growing season with a concentration of 2 per thousand, the second factor with 2 levels of no use and the use of vermicompost (10 tons per hectare) and mung bean Partoo variety and a promising line vc6173B was used as the third factor. Simple effects results showed that maximum grain yield obtained with 2 time seaweed spraying, using vermicompost and the Partoo variety with 1553, 1600 and 1573.3 kg h-1 respectively.Highest foliar biomass was produced by 4 times seaweed spraying, using vermicompost treatment and Partoo variety with 6240, 5880 and 5880 kg h-1 respectively. Among the three-way interactions the highest grain yield and biological yield was produced by using four times seaweed spraying with the use of vermicompost in Partoo variety with 1720 and 6960 kg h-1 respectively. According to the results, seaweed extract spraying increased the vegetative growth and the use of vermicompost by creating a favorable conditions, provided a better plant growth. Also Partoo variety had a higher yield.
_||_