مروری بر ریزجلبکها به عنوان مکملهای غذایی و دارویی فراسودمند
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذایی
سید امیر علی انوار
1
,
بهاره نوروزی
2
*
1 - استادیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم و فناوریهای همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه:
چکیده مقاله :
مقدمه: ریز جلبک ها یکی از اجزای مهم در زنجیره غذایی اکوسیستم های آبی و خشکی به شمار می روند و به عنوان غذا یا دارو به مصرف انسان می رسند. امروزه ریز جلبک ها و سیانو باکتری ها، در فرایند های کشت کنترل شده تولید می شوند و یا از زیستگاه های طبیعی برداشت می شوند و به عنوان مکمل هلی غذایی در سراسر جهان به بازار عرضه می شوند.مواد و روش ها: نتایج و دستاوردهای ارائه شده در مقالات مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.یافته ها: سیانوباکتری ها طیف وسیعی از ترکیبات فعال بیولوژیکی را تولید می کنند و انتظار می رود که از برخی از آن ها در صنایع غذایی و دارویی استفاده شود. برخی از ترکیبات فعال سیانوباکتری ها مانند اسیدهای چرب، استرول ها، ترکیبات فرار، ترکیبات ایزوتوپی پایدار، کاروتنوئیدها، پلی ساکاریدها، لکتین ها، اسیدهای آمینه شبه مایکوسپورین، امولسیون کننده های زیستی که بطور بالقوه دارای اثرات ضد سرطان، ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد التهابی و... هستند برای اهداف بازاریابی استفاده می شود.نتیجه گیری: در این مقاله مروری کوشش شده است تا با معرفی ترکیبات فعال ریز جلبک ها و فعالیت های زیستی آن ها، به ارزش غذایی آن ها در رژیم غذایی و سلامت انسان ها، طیور، آبزیان و سایر حیوانات تاکید بیشتری گردد.
Introduction: Microalgae are important components in the food chain of aquatic and terrestrial ecosystems, the number of which is increasing and being consumed as food or medicine. Microalgae and cyanobacteria are produced in controlled culture processes or removed from natural habitats and marketed as a complete food supplement worldwide.Materials and Methods: For this paper review of the results and conclusions of investigated research articles concerned with the subject.Results: Cyanobacteria have a wide range of biologically active compounds that produce and are expected to be used in the food and pharmaceutical industries. Due to the active composition of cyanobacteria such as fatty acids, sterols, volatile compounds, stable isotopic compounds, carotenoids, polysaccharides, lectins, mycosporin-like amino acids, bioemulsifiers that are anti-virus and anti-inflammatory due to their elevation and etcetra are used for marketing purposes.Conclusion: This review article attempts to introduce the active compounds of microalgae and their biological activities, their nutritional value in human diet and health, during different periods, aquatic and other animals if possible.