بررسی میزان ضایعات و زائدات در واحدهای تصفیه روغن خام استان تهران
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذایی
سید ضیاءالدین حسینی مظهری
1
()
منیر کبریتی
2
()
بابک غیاثی طرزی
3
()
عباس گرامی
4
()
چنگیز اسفندیاری
5
()
کلید واژه:
چکیده مقاله :
چکیده مقدمه: یکی از مهمترین مسائل در مبحث روغن ها میزان ضایعات و زائدات آن در مراحل مختلف تصفیه روغن است که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: در این پژوهش از 5 کارخانه تصفیه روغن خام استان تهران به عنوان نمونه هایی از کارخانجات تصفیه کشور و با طراحی پرسشنامه هایی روش های فراوری و میزان ضایعات و زائدات را در مراحل مختلف تصفیه روغن برآورد کرده، سپس با انجام محاسبات تجزیه واریانس با استفاده از نرم افزار MINITAB به مقایسه میزان ضایعات در کارخانجات تصفیه و برآورد متوسط میزان ضایعات در هر یک از مراحل تصفیه روغن خام پرداخته شد. یافته ها: با توجه به میزان ضایعات برآورد شده در کارخانجات تصفیه استان تهران، میزان ضایعات در مرحله تصفیه به طور متوسط 5/6- 5/4% می باشد. که با توجه به میزان تولید کارخانجات روغن نباتی کشور در سال 1387، جمعا"000،1،400 تن روغن خام تصفیه شده است. نتیجه گیری: طبق برآورد انجام شده با تخمین درصد ضایعات و قیمت جهانی روغن خام حدود 1000 ( تن /دلار)، در حدود 101- 68 هزارتن روغن به قیمت 101- 68 میلیون دلار طی فرآیند تصفیه ضایع شده که مبلغ قابل توجهی است. واژه های کلیدی: تصفیه، روغن خام، زائدات، ضایعات