بررسی اثر ضد باکتریال عصاره الکلی و آبی گیاه Echinochloa crus-galli L. در شرایط In vitro
محورهای موضوعی : ژنتیکسیدمسعود هاشمی کروئی 1 , آیت الله نصرالهی عمران 2 , حمیدرضا پردلی 3 , عیسی غلامپور عزیزی 4
1 - گروه میکروبشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
2 - دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
4 - گروه میکروبشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
کلید واژه: عصاره الکلی, Echinochloa crus-galli, عصاره آبی, اثر ضد باکتریال,
چکیده مقاله :
از اثر آنتاگونیسمی گیاهان، میتوان جهت حذف میکروارگانیسمها از محیط استفاده نمود. گیاه Echinochloa crus-galli در مزارع برنج شمال ایران به عنوان علف هرز سوروف به وفور یافت میشود. در این تحقیق به بررسی اثر عصارههای مختلف آبی، اتانولی و متانولی گیاه علیه باکتریهای گرم مثبت و منفی با استفاده از روشهای دیسک، چاهک، پورپلیت، کمترین غلظت مهارکنندگی(MIC)، کمترین غلظت باکتری کشی (MBC) پرداختیم و مشخص گردید که عصارههای آبی، اتانولی و متانولی علیه باکتریهای گرم مثبت Staphylococcus aureus و Bacillus cereus اثر مهار کنندگی شدید داشته، در صورتی که علیه باکتریهای گرم منفی Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa اثر مهار کنندگی مشاهده نشد.
The antagonistic effects that plants have on different micro organisms can be used to protect microorganism from the environment. The Echinochloa crus-galli with a universal growth is found in paddy fields in the North of Iran, named Soroof, in the weed form. In this research,different methanolic, ethanolic and aqueous extract have been provided from Echinochloa crus-galli and their effects on gram positive & gram negative bacteria growth using disk diffusion, well diffusion, plate count, Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) method. It concluded that different types of methanolic, ethanolic& aqueous extract inhibited Staphylococcus aureus and Bacillus cereus growth while did not have any effect on Escherichia coli and Pseudomonas aeroginosa growth.
کوچکی، ع.، رحیمیان، ح., نصیری محلاتی، م. (1373). اکولوژی علفهای هرز. انتشارات دانشگاه مشهد. 320ص.
ولاگ، ژ.، استودولا، و. ترجمه زمان ساعد. (1374). گیاهان داروئی. انتشارات ققنوس تهران. 750 ص.
_||_Abdumoniem. M.A.S (2006): Antifungal activity of some Saudi plant used in traditional medicine. Asian Journal of Plant Science. 5(5). pp 907-909.
Aderotimi. B and Samuel. A. (2006): phytochemical screening and antimicrobial assessment of Abutilon mauritianum, Bacopa monifera and Datura stramonium. Biokemistri. vol.18. No.1: 39-44.
Albert J. fisher.; Bayer D.E.; Carriere M.D.; Ateh C.M.; Yim K-O.(2000). Mechanisms of Resistance to Bispyribac- sodium in an Echinichloa phyllopogon Accession. Pesticide Biochemistry and Physiology. 68(3): 156-165.
Berrin O., Mustafa A., Hkay O. and Taner K. (2005). Antibacterial, antifungal and antiviral activities of the lipophylic extracts of Pistacia vera. Microbiological Research. 160(2):159-164.
Cheah L.H., Tate K. G., Hunt A. W., desilva N.(1993). Decreased sensitivity of peach leaf curl (Taphrina deformans) to copper fungicides in Hawkes Bay. Proceeding of the 46th NZ plant protection conference, Waitangi city, New Zealand: 15-17.
Chung I.M., T. Kim and S.H. Kim,. (2002). Screening of allelochemicals on baryarolgrass (Echinochloa crus-galli) and identification of potentially allelopathic compounds from rice (oryza sative) variety hull extracts. Crop protection. 21(10): 913-920.
Ellen JO. Baron, Lancer R. Peterson and Sydney M. Finegold. (1994). Diagnostic Microbiology. Ninth Edition. Mosby – Year book. Inc.
Krol W., Scheller S., Shani J., Piets G. and Ozaba Z.(1993). Synergistic effect of ethanolic extract of propolis and antibiotic on the growth of staphylococcus aureus. Arzeimitte for schuug 43: 607-609.
Marcucci M. C. (1995). Propolis; chemical composition, biological properties and therapeutic activity, Apidologie. 26: 83-99.
Scazzocchia F., F.D. D'Auriaa, D. Alessandrinia. (2006). Multifacterial aspect of antimicrobial activity of propolis; Micribiological Research. 161(4): 327-333.
Tran Dang, X.O.Y, Chikara, J., Eiji, T. (2003). Kava root (piper methysticum L.) as a potential nature herbicid and fungicide. Crop Protection. 22 (6): 873-881.