بهینه سازی تولید آنزیم های پلی فنل اکسیداز و پراکسیداز توسط سویه های بومی باسیلوس جداسازی شده از چای تخمیری
محورهای موضوعی : Biotechnological Journal of Environmental Microorganisms
1 - عضو هیئت علمی
کلید واژه: بهینه سازی , پراکسیداز , پلی فنل اکسیداز , گونه های باسیلوس ,
چکیده مقاله :
چای (Camellia sinensis) گونه ای از درختچه های همیشه سبز یا درختان کوچک از خانواده گیاهان گلدار Theaceae است. یکی از مراحل اصلی در تولید چای سیاه، فرآیند تخمیر است که در آن باکتری ها می توانند نقش داشته باشند. این مطالعه با هدف استفاده از روش تغییر یک فاکتور در یک زمان (OFAT) و طراحی آزمایش ها به روش تاگوچی برای بهینه سازی تولید پلی فنل اکسیداز (PPO) و پراکسیداز (POD) توسط باسیلوس گونه انجام شد. نتایج نشان داد که ساکارز و گلوکز بیشترین تأثیر را بر تولید آنزیم های پلی فنل اکسیداز و پراکسیداز توسط سویههای باسیلوس جدا شده از چای کاملاً تخمیر شده از خود نشان دادند.;این سویه هابه ترتیب Bacillus sp. (TB3);و B. licheniformis (TB14);بودند. علاوه بر این، نتایج نشان داد که بهترین منابع نیتروژن برای تولید PPO توسط Bacillus sp. (TB3) و POD توسط licheniformis (TB14) B.; به ترتیب نیترات سدیم و کربنات آمونیوم بودند. بر اساس نتایج بهدستآمده، اجزای محیط برای تولید PPO توسط Bacillus sp. (TB3) در pH 7 به شرح زیر بود: 0.5٪ ساکارز، 1٪ پپتون، 0.8٪ عصاره مخمر، 0.2٪ کازئین هیدرولیز شده، 00.2٪ پتاسیم دی هیدروژن فسفات،0.005٪ از منیزیم سولفات 1٪ و هپتاهیدرات. نیترات سدیم. علاوه بر این، محیط کشت بهینه برای تولید POD توسط B. licheniformis (TB14) در pH 7 به شرح زیر بود: 0.3٪ گلوکز، 1٪ پپتون، 0.8٪ عصاره مخمر، 0.2٪ کازئین هیدرولیز شده، 0.02٪ درصد پتاسیم دی هیدروژن فسفات و0.005 درصد هپتا هیدرات سولفات منیزیم. افزایش تولید آنزیم PPO و POD به ترتیب حدود 8 و 6 برابر بیشتر از محیط کشت پایه بود.
Tea (Camellia sinensis) is a species of evergreen shrub or small tree in the flowering plant family of Thecae. One of the major steps in black tea manufacturing is the fermentation process, which bacteria may incorporate. This study aimed at using the one-factor-at-a-time (OFAT) and Taguchi methods to optimize the production of polyphenol oxidase (PPO) and peroxidase (POD) by Bacillus spp. isolated from fully fermented tea. The results showed that sucrose and glucose exhibited the greatest effects on the production of polyphenol oxidase and peroxidase by the strains Bacillus sp. (TB3) and B. licheniformis (TB14), respectively. In addition, the results indicated that the best nitrogen sources for the production of PPO by Bacillus sp. (TB3) and POD by B. licheniformis (TB14) were sodium nitrate and ammonium carbonate, respectively. Based on the obtained results, the medium components for the production of PPO by Bacillus sp. (TB3) at a pH of 7 were as follows: 0.5% sucrose, 1.0% of peptone, 0.8% of yeast extract, 0.2% of hydrolyzed casein, 0.02% of potassium dihydrogen phosphate, 0.005% of magnesium sulfate heptahydrate, and 0.1% sodium nitrate. Moreover, the optimal culture medium for the production of POD by B. licheniformis (TB14) at a pH of 7 was as follows: 0.3% of glucose, 1.0% of peptone, 0.8% of yeast extract, 0.2% of hydrolyzed casein, 0.02% of potassium dihydrogen phosphate, and 0.005% of magnesium sulfate heptahydrate. Increased production of PPO and POD enzymes were obtained about 8 and 6 fold more than the basal culture media, respectively.