فهرست مقالات ,ودود رضویلر


  • مقاله

    1 - بررسی اثر سویه پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس تولید کننده نایسین بر کاهش تعداد عوامل میکروبی بیماری‌زا
    پاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 1 , سال 18 , بهار 1400
    هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سویه لاکتوکوکوس لاکتیس (ل. لاکتیس) تولید کننده نایسین بر روی رشد و بقای باکتری های پاتوژن در محیط کشت و گوشت مرغ خام در دمای 12 درجه سانتیگراد بوده است. بدین منظور، تعداد 108×5/1 ل. لاکتیس به محیط کشت و قطعات گوشت مرغ حاوی 105×5 چکیده کامل
    هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سویه لاکتوکوکوس لاکتیس (ل. لاکتیس) تولید کننده نایسین بر روی رشد و بقای باکتری های پاتوژن در محیط کشت و گوشت مرغ خام در دمای 12 درجه سانتیگراد بوده است. بدین منظور، تعداد 108×5/1 ل. لاکتیس به محیط کشت و قطعات گوشت مرغ حاوی 105×5/1 از هر سویه پاتوژن تلقیح شد. تعداد باکتری های مورد مطالعه، مقادیر پروتئین و pH در گروه های کنترل و مواجهه در روزهای صفر، سه، پنج و هفت روز پس از تلقیح اندازه گیری شد و نیز وجود ژن نایسین در ل. لاکتیس مورد بررسی قرار گرفت. داده ها نشان داد که ل. لاکتیس اثرات ممانعت کنندگی قابل توجهی (05/0p≤) بر روی پاتوژنهای مورد مطالعه در BHI مایع و گوشت مرغ داشته است. pH گوشت مرغ تلقیح شده با ل. لاکتیس طی 7 روز نگهداری در 12 درجه سانتی گراد به طور معنی داری (05/0p≤) افزایش پیدا کرد و از 1/0±9/5 در روز صفر به 2/0±9/6 در روز 7 رسید. مقدار متوسط پروتئین در گوشت مرغ تلقیح شده با ل. لاکتیس در 12 درجه سانتی گراد از 05/1±93/17 در روز صفر به 25/1±23/14 در روز هفت رسید و این کاهش مقدار پروتئین از نظر آماری معنی دار بود (05/0p≤). با توجه به فراگیر شدن غذاهای پروبیوتیک و بروز پتانسیل مثبت این نوع فراورده های غذایی، مطالعه حاضر نشان داد که ل. لاکتیسهای تولید کننده نایسین میتوانند با جلوگیری از رشد سایر جمعیت‌های باکتریایی باعث حفظ تازگی مرغ شده و از فساد آن در اثر افزایش جمعیت باکتری های پاتوژن جلوگیری نمایند. پرونده مقاله