فهرست مقالات مدیر سامانه


  • مقاله

    1 - کاربرد بیوسورفکتانت‌ها در نگهداری مواد غذایی
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , شماره 5 , سال 1 , زمستان 1400
    سورفکتانت‌ها به عنوان ترکیباتی آمفی پاتیک به دلیل کاربرد گسترده بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. تولید سورفکتانت‌ها توسط میکروارگانیسم‌ها (بیوسورفکتانت‌ها) نسبت به روش‌های شیمیایی دارای مزیت‌هایی مانند سمیت کمتر می‌باشد. به دلیل ویژگی ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی استفاده از چکیده کامل
    سورفکتانت‌ها به عنوان ترکیباتی آمفی پاتیک به دلیل کاربرد گسترده بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. تولید سورفکتانت‌ها توسط میکروارگانیسم‌ها (بیوسورفکتانت‌ها) نسبت به روش‌های شیمیایی دارای مزیت‌هایی مانند سمیت کمتر می‌باشد. به دلیل ویژگی ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی استفاده از بیوسورفکتانت‌ها در نگهداری مواد غذایی می‌تواند بسیار ارزشمند باشد. در این مطالعه، مرور و همچنین تجزیه و تحلیل کتاب‌سنجی در رابطه با کاربرد بیوسورفکتانت‌ها در نگهداری مواد غذایی انجام گردیده است. جمع آوری اسناد از پایگاه اسکوپوس انجام شد و سپس با استفاده از نرم افزار VOSviewer مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در بررسی اسناد مشخص گردید که تنها 15 سند در این رابطه منتشر گردیده است. سهم حوزه ایمونولوژی و میکروبیولوژی نسبت به دیگر حوزه‌ها بیشتر بوده و هند با 6 سند بیشترین اسناد را در این پایگاه منتشر نموده است. تعداد اندک اسناد و عدم وجود اسنادی مانند مقالات کنفرانسی و فصل کتاب می‌تواند نشان دهنده کمبود تحقیقات انجام شده علی رغم اهمیت زیاد موضوع بررسی باشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - آلودگی‌های باکتریایی مواد غذایی در ایران
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , شماره 2 , سال 2 , تابستان 1401
    آلودگی و فساد مواد غذایی از بسیاری لحاظ مانند سلامتی و اقتصادی حائز اهمیت می‌باشد. شناسایی آلودگی‌های مواد غذایی می‌تواند کمک قابل توجهی به بهبود فرآیندهای تولید و توزیع مواد غذایی نموده و از هدر رفت بسیاری از منابع جلوگیری نماید. در ایران نیز طی دوره‌های زمانی پیوسته ت چکیده کامل
    آلودگی و فساد مواد غذایی از بسیاری لحاظ مانند سلامتی و اقتصادی حائز اهمیت می‌باشد. شناسایی آلودگی‌های مواد غذایی می‌تواند کمک قابل توجهی به بهبود فرآیندهای تولید و توزیع مواد غذایی نموده و از هدر رفت بسیاری از منابع جلوگیری نماید. در ایران نیز طی دوره‌های زمانی پیوسته تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام شده است که بررسی دقیق این پژوهش‌ها می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را فراهم نماید. در این مقاله تلاش شده است تا به بررسی مختصر از انواع آلودگی‌های مواد غذایی در دسته‌های لبنی، گوشتی و شیرینی‌پزی سال‌های اخیر در ایران پرداخته و گزارشی از نوع کتاب سنجی از اسناد منتشر شده در پایگاه اسکوپوس بدون محدودیت زمانی ارائه گردد. نتایج بررسی‌ها مشخص نمود که احتمالاً باکتری‌های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس در این کشور نسب به سایر باکتری‌ها بیشتر مطرح باشند. نسبت کم تعداد اسناد مروری به مقالات و همچنین عدم انتشار هیچ کتابی در این پایگاه می‌تواند مورد توجه محققین جهت گردآوری، جمع‌بندی و نتیجه‌گیری این اطلاعات باشد که قطعاً مفید خواهد بود. پرونده مقاله