فهرست مقالات ندا فلاح


  • مقاله

    1 - بررسی میزان شیوع پاتوتیپ‌های اشریشیا کولای مولد اسهال از غذاهای آماده مصرف
    بهداشت مواد غذایی , شماره 1 , سال 12 , بهار 1401
    سویه‌های اسهالی اشریشیا کولای (DEC) پاتوژن‌های شایعی هستند که از طریق مصرف مواد غذایی آلوده باعث بیماری‌های حاد روده‌ای در انسان می‌شود. مطالعه حاضر روی ۲۴۰ نمونه شامل اشترودل، پیتزا، ساندویچ و سالاد انجام شد. جداسازی اشریشیا کولای به‌روش کشت و آزمو‌ن‌های بیوشیمیائی انج چکیده کامل
    سویه‌های اسهالی اشریشیا کولای (DEC) پاتوژن‌های شایعی هستند که از طریق مصرف مواد غذایی آلوده باعث بیماری‌های حاد روده‌ای در انسان می‌شود. مطالعه حاضر روی ۲۴۰ نمونه شامل اشترودل، پیتزا، ساندویچ و سالاد انجام شد. جداسازی اشریشیا کولای به‌روش کشت و آزمو‌ن‌های بیوشیمیائی انجام گردید. جهت تأیید تشخیص از روش PCR به‌وسیله تعیین حضور ژن uidA که یک ژن شاخص در اشریشیا کولای است، استفاد گردید. از تعداد 240 نمونه، تعداد 123 نمونه (25/51درصد) از نظر آلودگی به اشریشیا کولای مثبت ارزیابی شد و از تعداد 123 نمونه آلوده به اشریشیا کولای، تعداد 103 نمونه (9/42 درصد) فاقد ژن‌های بیماریزای مورد بررسی بودند. تعداد 11 نمونه (6/4درصد) پاتوتایپ EPEC، 5 نمونه (2 درصد) EHEC، 2 نمونه (8/0 درصد) EAEC و 2 نمونه (8/0 درصد) DAEC مثبت تشخیص داده شد. در هیچ یک از نمونه‌ها ETEC و EIEC مورد شناسایی قرار نگرفت. با توجه به آلودگی نمونه‌های غذائی آماده مصرف به پاتوتیپ‌های بیماری‌زای روده‌ای، پایش و نظارت مستمر بر عرصه مواد غذایی آماده مصرف پیشنهاد می‌شود. پرونده مقاله