فهرست مقالات حمیدرضا کاظمی سه قلعه


  • مقاله

    1 - تعیین میزان آلودگی میکروبی کره های سنتی و پاستوریزه عرضه شده در شهر بیرجند
    بهداشت مواد غذایی , شماره 1 , سال 8 , بهار 1397
    کره از زدن خامه تازه و یا تخمیری تولید شده و از غلیظ ترین محصولاتی است که از شیر به‌دست می‌آید. هدف از این تحقیق تعیین میزان آلودگی میکروبی نمونه های کره سنتی و پاستوریزه عرضه شده در شهر بیرجند بود. بدین منظور در مجموع تعداد 100 نمونه کره شامل 60 نمونه کره سنتی و 40 نمو چکیده کامل
    کره از زدن خامه تازه و یا تخمیری تولید شده و از غلیظ ترین محصولاتی است که از شیر به‌دست می‌آید. هدف از این تحقیق تعیین میزان آلودگی میکروبی نمونه های کره سنتی و پاستوریزه عرضه شده در شهر بیرجند بود. بدین منظور در مجموع تعداد 100 نمونه کره شامل 60 نمونه کره سنتی و 40 نمونه کره پاستوریزه به‌طور کاملاً تصادفی و تحت شرایط استریل جمع آوری و مطابق با روش های مرجع و استاندارد ملی مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم‌افزار 19SPSS- تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که میزان آلودگی به باکتری های کلی‌فرم، اشریشیا کولای، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر به‌ترتیب در 3/8، 3/3، 7/1 و 7/61 درصد از نمونه‌های کره سنتی بالاتر از حد مجاز استاندارد بود در حالی‌که به‌ترتیب 5/7، 5/7 و 5/27 درصد از نمونه های کره پاستوریزه بیش از حد به باکتری های کلی‌فرم، اشریشیا کولای و کپک و مخمر آلودگی بودند. آلودگی با استافیلوکوکوس اورئوس در هیچ یک از نمونه های کره پاستوریزه ردیابی نشد. از نظر آلودگی به باکتری های کلی‌فرم، اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس اورئوس بین نمونه های کره سنتی و پاستوریزه اختلاف معنی‌داری وجود نداشت اما این تفاوت از نظر آلودگی با کپک و مخمر معنی‌دار بود (05/0>P). نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که در مجموع میزان آلودگی میکروبی نمونه های کره سنتی و پاستوریزه مورد مطالعه به‌ترتیب در 65 و 5/27 درصد از نمونه ها بالاتر از حد مجاز استاندارد ایران بود. لازم است اقدامات پیشگیرانه جدی تری از جانب سازمان ها و ارگان های نظارتی ذی ربط انجام پذیرد. پرونده مقاله