-
مقاله
1 - Use of edible coating of alginate enriched with nettle extract to enhance the shelf life of rainbow trout filletFood and Health , شماره 4 , سال 5 , تابستان 2022The present study was performed to investigate the effect of nettle hydroalcoholic extract (NE) with edible sodium alginate (SA) coating on the quality of rainbow trout fillet (Oncorhynchus mykiss) during a 12-day refrigeration period (4±1˚C). NE was extracted by چکیده کاملThe present study was performed to investigate the effect of nettle hydroalcoholic extract (NE) with edible sodium alginate (SA) coating on the quality of rainbow trout fillet (Oncorhynchus mykiss) during a 12-day refrigeration period (4±1˚C). NE was extracted by ethanol solvent and the chemical compounds of NE were determined. Experiments were performed on 4 treatments (T1: control treatment, T2: SA 2%, T3: SA+NE 0.5% and T4: SA+NE 1%) in three replications. The results of chemical tests performed in comparison with the control sample showed that the samples containing the SA and NE were able to control the increase of chemical and microbial parameters (p<0.05). At the end of the storage period, the lowest amount of peroxide value, thiobarbituric acid and total volatile basic nitrogen, and the lowest amounts of lactic acid-producing bacteria, total bacterial count, psychrotrophic values were observed in SA+NE 1% (p<0.05). The results of the sensory evaluation showed that the mentioned treatment maintained the quality of the fillet until the end of the storage period. In general, edible coating of SA with NE can delay the process of lipid oxidation and microbial spoilage and maintain or improve the sensory properties of refrigerated fish fillets. پرونده مقاله -
مقاله
2 - بررسی صحت ادعاهایتغذیهای و سلامتیبخش برچسب فرآوردههایشیری عرضه شده در تهرانبهداشت مواد غذایی , شماره 4 , سال 10 , پاییز 1399افراد با توجه به شرایط متفاوت جسمانی خود نیازهای تغذیه ای متعددی داشته و بدین منظور تولیدکنندگان باید محتویات و برچسبهای اقلام غذایی را در کمال صحت و صداقت ارائه نمایند تا علاوه بر آگاهی دادن به مصرفکنندگان منجر به سردرگمی و یا بهخطر انداختن سلامت آنها نشود. چکیده کاملافراد با توجه به شرایط متفاوت جسمانی خود نیازهای تغذیه ای متعددی داشته و بدین منظور تولیدکنندگان باید محتویات و برچسبهای اقلام غذایی را در کمال صحت و صداقت ارائه نمایند تا علاوه بر آگاهی دادن به مصرفکنندگان منجر به سردرگمی و یا بهخطر انداختن سلامت آنها نشود. هدف از این مطالعه بررسی صحت درج این اطلاعات و میزان تطابق آنها با ضوابط تعیینشده و شناسایی اشتباهات و تقلبات میباشد. در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 272 نمونه از فرآوردههایشیری انتخاب و از برچسب آنها عکسبرداری صورت گرفت، سپس اطلاعات موجود در عکسها با مستندات موجود در سازمان غذا و دارو و ضابطه برچسبگذاری فرآوردههای غذایی و آشامیدنی انطباق داده شد و صحت آنها موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد 2/45 درصد نمونهها حاوی اظهارات توصیفی بودند که 18/50 درصد این اظهارات غیرمجاز است. میزان عدم تطابق برچسبگذاری بر اساس ضوابط سازمان غذا و دارو در مورد اظهارات غنیشده، پروبیوتیک، ادعاهای سلامتیبخش و جدول حقایق تغذیهای به ترتیب 55/50، 6/95، 4/68،5/57 درصد بود. در ضمن 36/0 درصد اظهارات اخطاری ادعاشده ذاتاً بیاعتبار بودند. 2/3 درصد نمونهها دارای ادعای تغذیهای و 14 درصد نمونهها فاقد نشانگرهای رنگی بودند. برچسبهای غذایی ابزاری برای سنجش سلامت محصولات است و نقش بهسزایی در کاهش بیماریهای غیر واگیر ازجمله بیماریهای متابولیک خواهند داشت. این مطالعه لزوم نظارت بیشتر و سختگیرانهتر را در حیطه برچسبهای غذایی آشکار میکند. پرونده مقاله