فهرست مقالات سوده حسین زاده


  • مقاله

    1 - تهیه دو مایع یونی کایرال جدید بر پایه پیریدین از اسید آمینه آلانین و بررسی ویژگی ضد باکتری و ضداکسیدانی آن‌ها
    پژوهش های کاربردی در شیمی , شماره 5 , سال 12 , زمستان 1402
    در سال‌های اخیر مایع‌های یونی به‌دلیل ویژگی‌های منحصربه فردشان توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. این ویژگی‌ها شامل پایداری گرمایی بالا، فشار بخار ناچیز، حلالیت در آب و حلال‌های آلی، گستره وسیع نقطه ذوب و قابلیت بازیافت است. مایع‌های یونی عامل‌دار، افزون‌بر نقش حلال می‌ چکیده کامل
    در سال‌های اخیر مایع‌های یونی به‌دلیل ویژگی‌های منحصربه فردشان توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. این ویژگی‌ها شامل پایداری گرمایی بالا، فشار بخار ناچیز، حلالیت در آب و حلال‌های آلی، گستره وسیع نقطه ذوب و قابلیت بازیافت است. مایع‌های یونی عامل‌دار، افزون‌بر نقش حلال می‌توانند دارای ویژگی زیستی مؤثری باشند. در این پژوهش، یک روش ساده و کارامد برای تهیه دو مایع یونی کایرال 1- (4- (((1-کربوکسی‌اتیل)کربامویل)بنزیل)پیریدینیم کلرید CECBPy]Cl] و1- (4-(((1کربوکسی‌اتیل)کرباموتیویل)بنزیل) پیریدینیم کلرید CECTCBPY]Cl] از اسید آمینه طبیعی آل(+) آلانین ارائه‌شده است. ساختار این ترکیب‌ها با استفاده از طیف‌سنجی IR،ا1HNMR و 13CNMRمورد تأیید قرار گرفتند. پس از سنجش چرخش نوری و بررسی ویژگی ضد باکتری ترکیب‌های سنتز شده به‌روش تعیین کمترین غلظت مهارکننده رشد در محیط کشت مایع انجام شد. در ادامه، از روش اندازه‌گیری مقدار بازداری رادیکال‌های آزاد 2،2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH ) برای سنجش اثر ضداکسیداتی نمونه‌ها استفاده شد. نتایج نشان داد که در بین مواد سنتز شده ، 1- (4- (((1-کربوکسی‌اتیل)کرباموتیویل)بنزیل)پیریدینیم کلرید CECTCBPY]Cl] اثر ضداکسیداتی بیشتری دارد. پرونده مقاله