فهرست مقالات سکینه اسد زاده وسطی کلایی


  • مقاله

    1 - بررسی اثر عصاره آبی بابونه بر کسب حساسیت و بیان حساسیت حرکتی ناشی از مورفین در موش سوری نر بالغ
    میکروبیولوژی دامپزشکی , شماره 1 , سال 7 , زمستان 1390
    هـدف از ایـن مـطـالعه ارزیابی اثرات دوزهای مختلف عصاره آبی بابونه بر حساسیت و بیان حساسیت حرکتی ناشی از مورفین در موش سوری نر (گرم5 ± 20) می‌باشد. فعالیت حرکتی توسط روش میدان باز بررسی شد. حساسیت به مورفین با تزریق زیرجلدی آن mg/kg(5) یکبار در روز برای سه روز متو چکیده کامل
    هـدف از ایـن مـطـالعه ارزیابی اثرات دوزهای مختلف عصاره آبی بابونه بر حساسیت و بیان حساسیت حرکتی ناشی از مورفین در موش سوری نر (گرم5 ± 20) می‌باشد. فعالیت حرکتی توسط روش میدان باز بررسی شد. حساسیت به مورفین با تزریق زیرجلدی آن mg/kg(5) یکبار در روز برای سه روز متوالی و سپس 5 روز استـراحت، در حیوانات القا شد. در روز نهم آزمایش‌ها حساسیت در حیوانات با تجویز تک دوز از غلظت بسیار کم مورفین بررسی شد. عصاره آبی بابونه (10، 20 و‌mg/kg 30)در خلال یا بعد از القا حساسیت به مورفین در حیوانات به صورت داخل صفاقی تزریق شد و سپس تغییرات آن در حیوانات بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که تجویز عصاره آبی بابونه در دوزهای (10، 20 و‌mg/kg 30) 30 دقیقه قبل از تجویز مورفین سبب کاهش فعالیت حرکتی شد. تجویز عصاره آبی بابونه قبل از تجویز مورفین در روز القا حساسیت، سبب کاهش معنی دار کسب حساسیت گردید. تجویز عصاره‌ها در دوزهای ذکر شده در روز نهم تست نیز بیان حساسیت به مورفین را در دوز mg/kg 20 کاهش داد.از این آزمایش استنباط مـی‌شود که عصاره آبی بابونه می‌تواند افزایش فعالیت حرکتی ناشی از مورفین، کسـب حسـاسیـت و بیـان حسـاسیت حرکتی را در موش نر بالغ کاهش دهد پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - اثرات استفاده از لیزوفسفولیپید در جیره بر عملکرد، شاخص های لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه‌های خونی و ایمنی در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف ترئونین
    زیست شناسی جانوری , شماره 4 , سال 16 , پاییز 1402
    استفاده از لیزوفسفولیپید در جیره جوجه‌های گوشتی به ویژه در دوره آغازین می‌تواند بخشی از مشکلات مربوط به هضم چربی را در پرنده مرتفع سازد. از طرفی، با توجه به نقش تعیین کننده ی ترئونین در شکل گیری ساختار جذبی در روده، این پژوهش در جهت تعیین اثرات استفاده از لیزوفسفولیپید چکیده کامل
    استفاده از لیزوفسفولیپید در جیره جوجه‌های گوشتی به ویژه در دوره آغازین می‌تواند بخشی از مشکلات مربوط به هضم چربی را در پرنده مرتفع سازد. از طرفی، با توجه به نقش تعیین کننده ی ترئونین در شکل گیری ساختار جذبی در روده، این پژوهش در جهت تعیین اثرات استفاده از لیزوفسفولیپید بر عملکرد، خصوصیات لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه‌های خونی و ایمنی در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف اسید آمینه ترئونین انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در 8 تیمار و 5 تکرار و در یک دوره 35 روزه استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی در قالب آرایش فاکتوریل 4 × 2 شامل دو سطح استفاده از لیزوفسفولیپید در جیره (صفر و 1/0 درصد) و چهار سطح اسید آمینه ترئونین (100، 105، 110 و 115 درصد احتیاجات) بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که در طی دوره 35 روزه این آزمایش، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با مکمل لیزوفسفولیپید بهبود یافت (05/0 p <). علاوه بر این، استفاده از سطوح بالاتر از 100 درصد احتیاجات ترئونین، ضریب تبدیل غذایی را بهبود بخشید (05/0 > p). از طرفی، استفاده از سطوح بالاتر از 100 درصد احتیاجات ترئونین و نیز مکمل لیزوفسفولیپید در جیره سبب افزایش قابلیت هضم پروتئین خام و چربی خام در جوجه‌های گوشتی شد (05/0 > p). استفاده از مکمل لیزوفسفولیپید سبب افزایش مقدار گلوکز سرم شد (05/0 > p). در حالی که سطح 105 درصد ترئونین جیره سبب کاهش معنی‌دار غلظت سرمی تری گلیسرید شد (05/0 > p). بنابراین، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که استفاده از مکمل لیزوفسفولیپید و سطوح بالاتر از 100 درصد احتیاجات ترئونین در جیره جوجه‌های گوشتی سبب افزایش عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه‌های گوشتی شد. پرونده مقاله