فهرست مقالات علی نوری


  • مقاله

    1 - اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی
    فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران , شماره 3 , سال 13 , پاییز 1402
    این آزمایش به منظور بررسی اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجه های خونی جوجه‌های گوشتی انجام شد. 120 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار گروه آزمایشی و سه تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. چکیده کامل
    این آزمایش به منظور بررسی اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجه های خونی جوجه‌های گوشتی انجام شد. 120 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار گروه آزمایشی و سه تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه‌های آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی)، گروه آنتی بیوتیک، گروه مخلوط آویشن و میخک و گروه پری بیوتیک بود. در پایان آزمایش صفات لاشه مورد ارزیابی قرار گرفت و نمونه های خونی برای تعیین فراسنجه های خونی به آزمایشگاه ارسال شد. یافته ها نشان دادند که مخلوط آویشن و میخک اثر معنی داری بر صفات مختلف لاشه شامل درصد لاشه، سینه، ران، و درصد وزنی اندام‌های داخلی نداشت. استفاده از مخلوط گیاهان دارویی و پری بیوتیک موجب کاهش کلسترول پلاسما شد ولی تاثیری بر غلظت تری گلیسرید، گلوکز، HDL و LDL نداشت. به نظر می رسد استفاده از مخلوط آویشن و میخک می‌تواند موجب بهبود سطح کلسترول سرم جوجه های گوشتی شود. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - اثرات روغن های ضروری اکالیپتوس و نعناع در جیره غذایی بر درصد قطعات لاشه و اندام های ضمیمه دستگاه گوارش جوجه های گوشتی
    فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران , شماره 1 , سال 14 , بهار 1398
    این پژوهش به منظور بررسی اثرات استفاده از روغن‌های ضروری اکالیپتوس و نعناع در جیره‌های غذایی بر درصد قطعات لاشه و اندام‌های ضمیمه جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. لذا در این آزمایش تعداد 150 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در 15 واحد آزمایش (5 گروه آزمایشی و 3 تکرار) در قالب طرح چکیده کامل
    این پژوهش به منظور بررسی اثرات استفاده از روغن‌های ضروری اکالیپتوس و نعناع در جیره‌های غذایی بر درصد قطعات لاشه و اندام‌های ضمیمه جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. لذا در این آزمایش تعداد 150 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در 15 واحد آزمایش (5 گروه آزمایشی و 3 تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی توزیع شدند. در پایان دوره (42 روزگی) تفکیک لاشه انجام شد. یافته‌های پژوهش نشان داد که افزودن این روغن‌ها در جیره غذایی بر قطعات مختلف لاشه شامل درصدهای لاشه، سینه و ران اثر معنی داری داشت (05/0>p). به طوری که درصد لاشه، سینه و ران در جوجه‌های تغذیه شده با جیره غذایی حاوی سطوح مختلف روغن‌های ضروری در مقایسه با گروه شاهد منفی (بدون افزودنی) افزایش یافت (05/0>p) که مقدار این افزایش مشابه مقدار افزایش یافته در گروه شاهد مثبت (آنتی بیوتیک) بود. به هرحال اثر سطح 30 میلی لیتر روغن در کیلوگرم در مقایسه با سایر سطوح در جیره غذایی بر افزایش درصد لاشه، سینه و ران جوجه‌های گوشتی بیشتر بود. همچنین، جیره‌های حاوی سطوح مختلف روغن‌های ضروری در مقایسه با جیره‌های بدون افزودنی و آنتی بیوتیکی درصد کبد جوجه‌های گوشتی را کاهش دادند (05/0>p). اثر افزودن روغن‌های ضروری به حیره غذایی حتی بیشتر از اثر افزودن آنتی بیوتیک بر این صفات بود. همچنین در بین مقادیر روغن‌های ضروری، مقدار 30 میلی لیتر سبب بیشترین کاهش در درصد طحال و پانکراس جوجه‌های گوشتی شد (05/0>p). لذا به عنوان نتیجه گیری کلی، استفاده از روغن‌های ضروری اکالیپتوس و نعناع در مقادیر مختلف بویژه 30 میلی لیتر در هر کیلوگرم در جیره غذایی می‌تواند افزودنی مناسبی در جیره غذایی برای بهبود قطعات لاشه و وضعیت اندام‌های ضمیمه دستگاه گوارش جوجه‌های گوشتی باشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - اثر عصاره آبی پونه کوهی (Origanum vulgare) بر صفات عملکردی جوجه های گوشتی
    فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران , شماره 2 , سال 16 , تابستان 1400
    این پژوهش جهت بررسی اثر سطوح مختلف عصاره‌ آبی پونه کوهی بر صفات عملکردی جوجه‌های گوشتی انجام شد. تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی نر در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی و 4 تکرار و 16 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع و تحت شرایط یکسان پرورش یافتند. در طول دوره آزمایشی (ی چکیده کامل
    این پژوهش جهت بررسی اثر سطوح مختلف عصاره‌ آبی پونه کوهی بر صفات عملکردی جوجه‌های گوشتی انجام شد. تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی نر در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی و 4 تکرار و 16 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع و تحت شرایط یکسان پرورش یافتند. در طول دوره آزمایشی (یک روزگی تا پایان دوره) گروه شاهد آب آشامیدنی بدون افزودنی را دریافت کرد در حالی که به آب آشامیدنی چهار گروه آزمایشی دیگر به ترتیب0.0125 درصد آنتی بیوتیک اریترومایسین، 1.5، 3 و 4.5 درصد عصاره آبی پونه کوهی افزوده شد. نتایج نشان داد در سن 11 تا 24 روزگی (دوره رشد)، اثر افزودن عصاره پونه بر مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه ضریب تبدیل غذایی جوجه‌های گوشتی معنی دار بود. به‌طوری‌که در دوره 11 تا 24 روزگی، بیشترین مصرف خوراک روزانه در گروه‌های تغذیه شده با آنتی بیوتیک یا 4.5 درصد عصاره پونه و بیشترین افزایش وزن در گروه‌های تغذیه شده با عصاره آبی پونه در سطوح 3 و 5/4 درصد و گروه آنتی بیوتیکی حاصل شد. در کل دوره پرورش (1 تا 42 روزگی)، تغذیه جوجه-های گوشتی با عصاره آبی پونه بویژه در سطح4.5 درصد سبب افزایش وزن معنی‌دار و در سطح 3 و 4.5 درصد عصاره پونه سبب کاهش ضریب تبدیل غذایی جوجه‌ها گوشتی به اندازه گروه آنتی بیوتیکی شدند. با توجه به پارامترهای مورد بررسی، استفاده از 4.5 درصد عصاره پونه کوهی در آب آشامیدنی جوجه‌های گوشتی اثرات سودمندی بر عملکرد داشته و بنابراین، می‌تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک مورد استفاده قرار گیرد. پرونده مقاله

  • مقاله

    4 - مقایسه اثرات دو گیاه آویشن و میخک با محرک رشد در جیره غذایی بر صفات تولیدی جوجه‌های گوشتی
    فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران , شماره 4 , سال 12 , زمستان 1396
    این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از یک مخلوط گیاهی در جیره غذایی بر صفات تولیدی جوجه‌های گوشتی انجام شد. 120 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار گروه آزمایشی و سه تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار مورد آزمایش قرارگرفتند. گروه‌های آزمایشی چکیده کامل
    این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از یک مخلوط گیاهی در جیره غذایی بر صفات تولیدی جوجه‌های گوشتی انجام شد. 120 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار گروه آزمایشی و سه تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار مورد آزمایش قرارگرفتند. گروه‌های آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی)، گروه آنتی‌بیوتیک (05/0 درصد جیره)، گروه مخلوط گیاهی (4/0 درصد جبره) و گروه پری‌بیوتیک (05/0 درصد جیره) بود. در طول دوره به صورت هفتگی وزن بدن، مصرف خوراک اندازه‌گیری شد و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. یافته‌های آزمایش نشان داد که در مقایسه با گروه شاهد، پری‌بیوتیک و آنتی‌بیوتیک، استفاده از مخلوط گیاهی هیچ اثر معنی‌داری بر صفات وزن بدن، افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی جوجه های گوشتی نداشت. پرونده مقاله

  • مقاله

    5 - The Effective Factors In Nutritional Management Knowledge And A Proper Educational Plan For Broiler Farmers, A Case Study in Garmsar Township
    International Journal of Agricultural Management and Development , شماره 5 , سال 5 , پاییز 2015
    The study was conducted to determine the effective factors in nutritional management knowledge and design a proper educational plan for broiler farmers in Garmsar Township. The used methodological approach was descriptive-correlation. Eighty-eight questionnaires were co چکیده کامل
    The study was conducted to determine the effective factors in nutritional management knowledge and design a proper educational plan for broiler farmers in Garmsar Township. The used methodological approach was descriptive-correlation. Eighty-eight questionnaires were collected and analyzed of 98broiler farmers active in Garmsar. The content and face validity of the questionnaires and reliability of analysis were respectively specified and calculated according to guide, and Cronbach Alpha coefficient was calculated α=0.86 for the whole using SPSS software. Results indicated that role of extension methodsin increasing the knowledge was very low to very high between the different methods. The correlation analysis indicated significant and positive relationships for farm capacity, income level, exhibitive educational methods and survey of modern farms with thefarmers’ knowledge. Results of multiple regression analysis as step by step indicated that two variables of exhibitive and survey educational methods explain significantly 56.2 percentages of the total variance. Therefore, theregression equation was: the plan = 0.664 (Exhibitive method) + 0.292 (Survey method). In conclusion, best educational plan is education of appropriate literatures with emphasis on the priorities via best methods especially exhibitive and survey methods. پرونده مقاله