فهرست مقالات شهرام عزیزی


  • مقاله

    1 - تاثیر غلظت‌های مختلف هومات پتاسیم و کادوستیم بر تولید غده‌چه سیب زمینی ارقام آگریا و ساوالان در شرایط گلخانه
    تحقیقات بذر , شماره 2 , سال 2 , تابستان 1391
    به منظور بررسی تاثیر مواد آلی هومات پتاسیم و کادوستیم بر تولید غده‌چه دو رقم سیب زمینی، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در شرایط گلخانه ای در سه تکرار در گلخانه شرکت تولید بذر سیب زمینی دشت زرین اردبیل در سال 1389 اجرا شد. فاکتور اول شامل سه سطح ماده چکیده کامل
    به منظور بررسی تاثیر مواد آلی هومات پتاسیم و کادوستیم بر تولید غده‌چه دو رقم سیب زمینی، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در شرایط گلخانه ای در سه تکرار در گلخانه شرکت تولید بذر سیب زمینی دشت زرین اردبیل در سال 1389 اجرا شد. فاکتور اول شامل سه سطح ماده آلی هومات پتاسیم (صفر، 1 و 2 میلی لیتر در یک لیتر آب)، فاکتور دوم شامل سه سطح ماده آلی کادوستیم (صفر، 1 و 2 میلی‌لیتر در یک لیتر آب) و فاکتور سوم شامل دو رقم سیب زمینی (ساوالان و آگریا) بودند. در این پژوهش از گیاهچه‌های عاری از ویروس تولید شده به گلخانه ایزوله انتقال داده و در گلدان‌های پلاستیکی به ابعاد20×20×15 سانتی متر با بستری از مخلوط 1:1 حجمی پیت ماس بیولان و پرلیت کشت شدند. ماده آلی هومات پتاسیم و ماده آلی کادوستیم در سه مرحله سبز شدن، غده زایی و حجیم شدن مصرف گردید. نتایج نشان داد که استفاده از مواد آلی هومات پتاسیم و کادوستیم به مقدار 1 میلی‌لیتر در 1 لیتر آب باعث افزایش عداد و وزن غده چه بین 7-3 گرم و بزرگ تر از 7 گرم در هر دو رقم آگریا و ساوالان شد و رقم ساوالان با تعداد 1317 عدد غده‌چه در متر مربع به عنوان تیمار برتر شناسایی شد. رابطه بین تعداد غده‌چه در متر مربع با صفات تعداد و وزن غده‌چه‌های کوچک تر از 3 گرم، بین 7-3 گرم و بزرگ تر از 7 گرم و وزن غده‌چه در متر مربع رابطه مثبت و معنی دار بود. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - تاثیر غلظت‌های مختلف هومات پتاسیم و کادوستیم بر تولید غده‌چه سیب زمینی ارقام آگریا و ساوالان در شرایط گلخانه
    تحقیقات بذر , شماره 2 , سال 2 , تابستان 1391
    به منظور بررسی تاثیر مواد آلی هومات پتاسیم و کادوستیم بر تولید غده‌چه دو رقم سیب زمینی، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در شرایط گلخانه ای در سه تکرار در گلخانه شرکت تولید بذر سیب زمینی دشت زرین اردبیل در سال 1389 اجرا شد. فاکتور اول شامل سه سطح ماده چکیده کامل
    به منظور بررسی تاثیر مواد آلی هومات پتاسیم و کادوستیم بر تولید غده‌چه دو رقم سیب زمینی، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در شرایط گلخانه ای در سه تکرار در گلخانه شرکت تولید بذر سیب زمینی دشت زرین اردبیل در سال 1389 اجرا شد. فاکتور اول شامل سه سطح ماده آلی هومات پتاسیم (صفر، 1 و 2 میلی لیتر در یک لیتر آب)، فاکتور دوم شامل سه سطح ماده آلی کادوستیم (صفر، 1 و 2 میلی‌لیتر در یک لیتر آب) و فاکتور سوم شامل دو رقم سیب زمینی (ساوالان و آگریا) بودند. در این پژوهش از گیاهچه‌های عاری از ویروس تولید شده به گلخانه ایزوله انتقال داده و در گلدان‌های پلاستیکی به ابعاد20×20×15 سانتی متر با بستری از مخلوط 1:1 حجمی پیت ماس بیولان و پرلیت کشت شدند. ماده آلی هومات پتاسیم و ماده آلی کادوستیم در سه مرحله سبز شدن، غده زایی و حجیم شدن مصرف گردید. نتایج نشان داد که استفاده از مواد آلی هومات پتاسیم و کادوستیم به مقدار 1 میلی‌لیتر در 1 لیتر آب باعث افزایش عداد و وزن غده چه بین 7-3 گرم و بزرگ تر از 7 گرم در هر دو رقم آگریا و ساوالان شد و رقم ساوالان با تعداد 1317 عدد غده‌چه در متر مربع به عنوان تیمار برتر شناسایی شد. رابطه بین تعداد غده‌چه در متر مربع با صفات تعداد و وزن غده‌چه‌های کوچک تر از 3 گرم، بین 7-3 گرم و بزرگ تر از 7 گرم و وزن غده‌چه در متر مربع رابطه مثبت و معنی دار بود. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - تجریه علیت عملکرد و اجزای عملکرد دانه ژنوتیپ‎های امید بخش عدس در شرایط دیم
    بوم شناسی گیاهان زراعی , شماره 5 , سال 5 , زمستان 1388
    به منظور بررسی روابط بین عملکرد دانه با اجزای عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی و تعیین مهم‎ترین صفات موثر بر عملکرد دانه 11 رقم و لاین امید بخش و یک ژنوتیپ از توده محلی اردبیل آزمایشی در قالب طرح بلوک‎های کامل تصادفی در 3 تکرار تحت شرایط دیم در ایستگاه تحقیقات کشا چکیده کامل
    به منظور بررسی روابط بین عملکرد دانه با اجزای عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی و تعیین مهم‎ترین صفات موثر بر عملکرد دانه 11 رقم و لاین امید بخش و یک ژنوتیپ از توده محلی اردبیل آزمایشی در قالب طرح بلوک‎های کامل تصادفی در 3 تکرار تحت شرایط دیم در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل انجام گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس، تنوع ژنوتیپ‎های مورد مطالعه را از نظر تمام صفات مورد مطالعه نشان داد. مقایسه میانگین صفات مورد بررسی نشان داد که ژنوتیپ‎های ILL 8095، ILL 9893 و ILL 6031 بیشترین میزان عملکرد دانه را داشتند. نتایج تجزیه علیت صفات نشان داد که صفات تعداد نیام پر در بوته و وزن یک صد دانه به ترتیب با اثر مستقیم 055/2 و 182/1 مهم‎ترین اجزی موثر بر عملکرد دانه می‎باشند. اثر مستقیم مثبت شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیک بر روی عملکرد دانه ناچیز بود و بیشترین اثرات غیر مستقیم مثبت این صفات بر عملکرد دانه از طریق تعداد نیام پر و وزن یک صد دانه بود. اثر مستقیم تعداد کل نیام در بوته، تعداد شاخه‎های جانبی در بوته و تعداد روز تا رسیدگی بر روی عملکرد منفی بود. نتایج حاصل از این بررسی حاکی از آن است که خصوصیاتی مانند تعداد نیام پر، وزن صد دانه، شاخص برداشت، تعداد دانه در نیام، زود گل‎دهی و محتوای نسبی آب برگ‎ها را می‎توان به عنوان شاخص‎هایی برای انتخاب در جهت بهبود عملکرد دانه عدس در شرایط دیم معرفی نمود. پرونده مقاله