فهرست مقالات حوریه توکلی


  • مقاله

    1 - اثر پرایمینگ بذر با سدیم اسکوربات بر جوانه زنی و برخی ویژگی های فیزیولوژیکی کنجد (Sesamum indicum) در دماهای مختلف
    اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی , شماره 5 , سال 9 , زمستان 1394
    به منظور بررسی تاثیر آسکوربات و دما بر میزان آنزیم های آنتی اکسیدان و شاخص های جوانه زنی کنجد آزمایشی در سال 1393 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. تیــمارهای آزمایشی ش چکیده کامل
    به منظور بررسی تاثیر آسکوربات و دما بر میزان آنزیم های آنتی اکسیدان و شاخص های جوانه زنی کنجد آزمایشی در سال 1393 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. تیــمارهای آزمایشی شـامل سه سطح آسکوربات (شاهد، 5 و 10 میلی مولار) و دماهای مختلف جوانه زنی (15، 25 و 35 درجه سلسیوس) بودند. صفـات اندازه گیری عبارت از شاخص های جوانه زنی، میزان آنزیم های آنتی اکسیدان، پرولین و پروتئین بودند. نتایج نشان داد که کاربرد آسکوربات منجر به افزایش پرولین و کاهش میزان آنزیم ها گردید، و در دمای 15 درجه سلسیوس نسبت به دماهای 25 و 35 درجه سلسیوس میزان آنزیم ها افزایش یافت. همچنین، کاربرد آسکوربات موجب کاهش تخریب پروتئین ها گردید. از آن جایی که کنجد گیاهی گرمادوست است به نظر می رسد افزایش میزان آنزیم های آنتی اکسیدان در دمای 15 درجه سلسیوس به دلیل افزایش تولیـد رادیکال های آزاد در این دما می باشد. همبستگی مثبت و معنی دار آنــزیم های آنتی اکسیدان رابطه مستقیم این صفات را نشان می دهد. همچنین همبستگی مثبت و معنی داری بین شاخص های جوانه زنی مشاهده شد. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش به نظر می رسد کاربرد آسکوربات آسیب های ناشی از دماهای نامطلوب را کاهش می دهد و تاثیر مثبتی نیز بر شاخص های جوانه زنی دارد. همچنین، خاصیت آنتی اکسیدانی آسکوربات نیاز به فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان را کاهش داده و به رشد گیاهچه های کنجد کمک می کند. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - تأثیر جیبرلین و اسید سالیسیلیک بر ویژگی‌های جوانه‌زنی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت بذور فرسوده کدوی تخم کاغذی
    تحقیقات بذر , شماره 2 , سال 5 , تابستان 1394
    فرسودگی طی انبارداری مهمترین عامل خسارت به بذر است. به‌منظور بررسی اثر برخی هورمون‌های گیاهی بر ویژگی‌‌های جوانه‌زنی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت بذور فرسوده کدوی تخم کاغذی آزمایشی در سال 1393 در دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه چکیده کامل
    فرسودگی طی انبارداری مهمترین عامل خسارت به بذر است. به‌منظور بررسی اثر برخی هورمون‌های گیاهی بر ویژگی‌‌های جوانه‌زنی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت بذور فرسوده کدوی تخم کاغذی آزمایشی در سال 1393 در دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح فرسودگی (صفر، 5 و 10 روز فرسوده شده) و سه سطح پرایمینگ (آب یا شاهد، جیبرلین (ppm 100) و اسید سالیسیلیک (ppm 100) بود. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که فرسودگی درصد جوانه‌زنی و سرعت جوانه‌زنی را کاهش داد. پرایمینگ سبب کاهش تاثیر فرسودگی و بهبود درصد (24 درصد) و سرعت جوانه‌زنی (8/10 درصد) گردید. فرسودگی و پرایمینگ موجب افزایش فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز به‌ترتیب به میزان 7 و 85/2 برابر نسبت به شاهد شد. بیشترین میزان پرولین (92/0 میکروگرم بر گرم وزن تر) بر اثر فرسودگی شدید و عدم پیش‌تیمار قابل مشاهده بود و کمترین میزان آن (28/0 میکروگرم بر گرم وزن تر) مربوط به کاربرد اسید سالیسیک و عدم فرسودگی بود. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - تاثیر پرایمینگ کلرید منیزیم بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی و تغییرات فیزیولوژیک بذر کنجد (Sesamum indicum L.) در دماهای مختلف
    تحقیقات بذر , شماره 5 , سال 4 , زمستان 1393
    تیمارهای مختلف پرایمینگ منجر به افزایش سرعت و درصد جوانه‌زنی گیاهان می‌شوند. به منظور مطالعه اثر پرایمینگ بر تغییرات آنزیمی و جوانه‌زنی بذر کنجد تحت تاثیر دماهای مختلف، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق ا چکیده کامل
    تیمارهای مختلف پرایمینگ منجر به افزایش سرعت و درصد جوانه‌زنی گیاهان می‌شوند. به منظور مطالعه اثر پرایمینگ بر تغییرات آنزیمی و جوانه‌زنی بذر کنجد تحت تاثیر دماهای مختلف، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1393 اجرا شد. در این پژوهش، سه تیمار پرایمینگ منیزیم (0، 5 و 10 میلی‌مولار کلرید منیزیم) و سه سطح دما (15، 25 و 35 درجه سانتی‌گراد) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر متقابل تیمار پرایمینگو دما بر سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه و ساقه‌چه، پرولین، پروتئین، آنزیم‌های کاتالاز، پراکسیداز و پلی‌فنل اکسیداز معنی‌دار بود. همچنین دما تاثیر معنی‌دار بر درصد جوانه‌زنی داشت. در دمای 25 درجه کمترین میزان فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان و پرولین مشاهده شد و کاربرد منیزیم توانست اکثر صفات اندازه‌گیری را افزایش دهد. به‌طوری‌که سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه و ساقه‌چه و فعالیت‌های آنزیمی در پرایمینگ10 میلی‌مولار منیزیم در تمامی دماها بیشتر از سایر تیمارها بود. به نظر می‌رسد کاربرد منیزیم به عنوان پرایمینگ بتواند منجر به افزایش سرعت جوانه‌زنی و بهبود استقرار گیاهچه شده و با افزایش فعالیت آنزیمی، پرولین و پروتئین تحمل تنش‌های محیطی را بیشتر کند. پرونده مقاله

  • مقاله

    4 - تأثیر جیبرلین و اسید سالیسیلیک بر ویژگی‌های جوانه‌زنی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت بذور فرسوده کدوی تخم کاغذی
    تحقیقات بذر , شماره 2 , سال 5 , تابستان 1394
    فرسودگی طی انبارداری مهمترین عامل خسارت به بذر است. به‌منظور بررسی اثر برخی هورمون‌های گیاهی بر ویژگی‌‌های جوانه‌زنی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت بذور فرسوده کدوی تخم کاغذی آزمایشی در سال 1393 در دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه چکیده کامل
    فرسودگی طی انبارداری مهمترین عامل خسارت به بذر است. به‌منظور بررسی اثر برخی هورمون‌های گیاهی بر ویژگی‌‌های جوانه‌زنی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت بذور فرسوده کدوی تخم کاغذی آزمایشی در سال 1393 در دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح فرسودگی (صفر، 5 و 10 روز فرسوده شده) و سه سطح پرایمینگ (آب یا شاهد، جیبرلین (ppm 100) و اسید سالیسیلیک (ppm 100) بود. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که فرسودگی درصد جوانه‌زنی و سرعت جوانه‌زنی را کاهش داد. پرایمینگ سبب کاهش تاثیر فرسودگی و بهبود درصد (24 درصد) و سرعت جوانه‌زنی (8/10 درصد) گردید. فرسودگی و پرایمینگ موجب افزایش فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز به‌ترتیب به میزان 7 و 85/2 برابر نسبت به شاهد شد. بیشترین میزان پرولین (92/0 میکروگرم بر گرم وزن تر) بر اثر فرسودگی شدید و عدم پیش‌تیمار قابل مشاهده بود و کمترین میزان آن (28/0 میکروگرم بر گرم وزن تر) مربوط به کاربرد اسید سالیسیک و عدم فرسودگی بود. پرونده مقاله

  • مقاله

    5 - تاثیر پرایمینگ کلرید منیزیم بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی و تغییرات فیزیولوژیک بذر کنجد (Sesamum indicum L.) در دماهای مختلف
    تحقیقات بذر , شماره 5 , سال 4 , زمستان 1393
    تیمارهای مختلف پرایمینگ منجر به افزایش سرعت و درصد جوانه‌زنی گیاهان می‌شوند. به منظور مطالعه اثر پرایمینگ بر تغییرات آنزیمی و جوانه‌زنی بذر کنجد تحت تاثیر دماهای مختلف، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق ا چکیده کامل
    تیمارهای مختلف پرایمینگ منجر به افزایش سرعت و درصد جوانه‌زنی گیاهان می‌شوند. به منظور مطالعه اثر پرایمینگ بر تغییرات آنزیمی و جوانه‌زنی بذر کنجد تحت تاثیر دماهای مختلف، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1393 اجرا شد. در این پژوهش، سه تیمار پرایمینگ منیزیم (0، 5 و 10 میلی‌مولار کلرید منیزیم) و سه سطح دما (15، 25 و 35 درجه سانتی‌گراد) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر متقابل تیمار پرایمینگو دما بر سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه و ساقه‌چه، پرولین، پروتئین، آنزیم‌های کاتالاز، پراکسیداز و پلی‌فنل اکسیداز معنی‌دار بود. همچنین دما تاثیر معنی‌دار بر درصد جوانه‌زنی داشت. در دمای 25 درجه کمترین میزان فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان و پرولین مشاهده شد و کاربرد منیزیم توانست اکثر صفات اندازه‌گیری را افزایش دهد. به‌طوری‌که سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه و ساقه‌چه و فعالیت‌های آنزیمی در پرایمینگ10 میلی‌مولار منیزیم در تمامی دماها بیشتر از سایر تیمارها بود. به نظر می‌رسد کاربرد منیزیم به عنوان پرایمینگ بتواند منجر به افزایش سرعت جوانه‌زنی و بهبود استقرار گیاهچه شده و با افزایش فعالیت آنزیمی، پرولین و پروتئین تحمل تنش‌های محیطی را بیشتر کند. پرونده مقاله