فهرست مقالات فاطمه حسن زاده داورانی


  • مقاله

    1 - بررسی اثر نانو ذرات سبز نقره بر فرآیند جوانه زنی بذر گیاه اسفناج (Spinacia oleracea) تحت شرایط شوری
    دانش زیستی ایران , شماره 4 , سال 15 , پاییز 1399
    شوری یکی از مهمترین تنش های غیر زیستی برای گیاهان محسوب می شود و اثرات سوء آن بر مراحل مختلف رشد و محصول دهی گیاهان گزارش شده است . شوری می تواند جوانه زنی بذر را به عنوان حساس ترین مرحله رشد گیاه کاهش دهد. بکارگیری نانو ذرات نقره برای بهبود جوانه زنی برخی گیاهان در شرا چکیده کامل
    شوری یکی از مهمترین تنش های غیر زیستی برای گیاهان محسوب می شود و اثرات سوء آن بر مراحل مختلف رشد و محصول دهی گیاهان گزارش شده است . شوری می تواند جوانه زنی بذر را به عنوان حساس ترین مرحله رشد گیاه کاهش دهد. بکارگیری نانو ذرات نقره برای بهبود جوانه زنی برخی گیاهان در شرایط شوری پیشنهاد شده است. از سوی دیگر مصرف اسفناج به دلیل ارزش غذایی بالا بسیار توصیه می شود. در این پژوهش از عصاره گیاه آلوئه ورا جهت سنتز نانو ذرات نقره استفاده شد و سپس اثرات شوری بر جوانه زنی این گیاه و نقش نانو ذرات نقره بر شاخص های جوانه زنی بذر اسفناج مورد بررسی قرار گرفت. تشکیل نانو ذرات در داخل محلول نیترات نقره با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتر، آنالیز XRD و میکروسکوپ الکترونی بررسی گردید. نانوذرات به صورت کروی با اندازه متوسط 97/11نانومتر تا46/29 نانومتر مشاهده شد. تیمارها در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار از نانوذرات سبز نقره در غلظت های 10 ،20، 40، 80 و 100 ppm و شوری در چهار سطح 0، 50، 100 و 150 میلی مولار بر روی فرایند جوانه زنی بذر اسفناج مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که فرایند جوانه زنی تحت شرایط شوری نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری پیدا می کند و تیمار نانو ذره سبز نقره با غلظت ۴۰ ppm در سطوح مختلف شوری،شاخص های جوانه زنی را در سطح یک درصد به طور معنی داری افزایش می دهد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - Efficacy of Calcium Salts on Controlling Phytophthora pistaciae, the Cause of Pistachio (Pistacia vera L.) Gummosis
    Journal of Nuts , شماره 5 , سال 9 , بهار 2018
    Research in plant disease management focuses on developing safe methods for humans and the environment in order to prevent the entry of harmful chemicals in food. Simple inorganic salts have low cost and are safe enough to be used as pesticides. Phytophthora genus cause چکیده کامل
    Research in plant disease management focuses on developing safe methods for humans and the environment in order to prevent the entry of harmful chemicals in food. Simple inorganic salts have low cost and are safe enough to be used as pesticides. Phytophthora genus causes crown and root rot (gummosis) in crops and leads to great losses in some pistachio (Pistacia vera L.) production areas annually. In this study, the potential efficacy of different calcium salts with various concentrations on Phytophthora pistaciae control was examined. This was done to find out a safe way of material usage instead of synthetic pesticides. Samples from the crown of a pistachio tree, with gummosis, were cultured on lima bean agar to isolate and purify the pathogen. P. pistaciae identification was done using the PCR method with ITS4 and ITS6 primers. Pathogenicity of isolate was confirmed through tests on apples, pistachio branches, and pistachio seedlings. Different concentrations of seven calcium salts (chloride, nitrate, sulfate, oxide, hydroxide, phosphate, and carbonate) were applied which reduced mycelial growth and 3000ppm of calcium oxide inhibited it completely. Most of the salts reduced the number of sporangia, zoospores, and cyst germination percentage. Calcium oxide and calcium hydroxide also caused hyphae branching and deformation of some sporangia. The results suggested that some calcium salts, especially calcium oxide, could control the growth of P. pistaciae in vitro. Future in vivo studies are needed to examine whether calcium salts can reduce the disease severity and spread of the pathogen in the environment if those are sprinkled over the soil around the infested crown. پرونده مقاله