فهرست مقالات امین علی نقی زاده


  • مقاله

    1 - بررسی دیاتومه‌های اپی لیت و تعیین ارتباط آنها با خواص فیزیکو- شیمیایی آب، در رودخانه سیاهرود، ایران
    فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران , شماره 1 , سال 8 , بهار 1402
    سیاهرود یکی از رودخانه‌های منشا گرفته از رشته کوههای البرز در استان مازندران بوده که دارای چندین شاخه بهم پیوسته است.مطالعه برروی میکروارگانیسم‌های این رودخانه که یکی از منابع تعیین کیفیت آب می‌باشد از اهمیت ویژه ایی برخوردار است.دیاتومه‌ها ،فلور جلبکی غالب را در اکوسیس چکیده کامل
    سیاهرود یکی از رودخانه‌های منشا گرفته از رشته کوههای البرز در استان مازندران بوده که دارای چندین شاخه بهم پیوسته است.مطالعه برروی میکروارگانیسم‌های این رودخانه که یکی از منابع تعیین کیفیت آب می‌باشد از اهمیت ویژه ایی برخوردار است.دیاتومه‌ها ،فلور جلبکی غالب را در اکوسیستم‌های آبی تشکیل می‌دهند.این مطالعات و تحقیقات از دی 90 تا خرداد91 انجام شد.نمونه برداری بصورت ماهیانه از بسترهای سنگ ورسوب رودخانه انجام گرفت.نمونه‌ها برای ماندگاری بهتر در محل توسط فرمالین 4درصد فیکس شدند و با استفاده از روش‌های پاتریک و ریمر از آنها لام دائمی‌تهیه شد.شناسایی دیاتومه‌ها توسط کلید‌های تخصصی و میکروسکوپ نوری انجام شد که در این روش می‌توان فراوانی آنها را نیز مشخص کرد.در این تحقیق عوامل شیمیایی -فیزیکی آب مثل دما ،اکسیژن محلول،هدایت الکتریکی،pH ،سدیم ،کلر،بیکربنات ،کلسیم و منیزیم اندازه گیری شد در کل 51 گونه متعلق به 20 جنس شناسایی شد برای تفسیر اثر فاکتورهای آب برروی ایستگاههای متفاوت آنالیزهای رسته ایی و خوشه ایی توسط نرم افزار Minitab صورت گرفت. کاهش تنوع دیاتومه‌ها از بالا دست رودخانه به سمت پایین دست رودخانه نشانه افزایش آلودگی در پایین دست و تاثیر آن بر ترکیب گونه ایی و فراوانی دیاتومه ایی رودخانه سیاهرود می‌باشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی اثر نانو ذرات سبز نقره بر فرآیند جوانه زنی بذر گیاه اسفناج (Spinacia oleracea) تحت شرایط شوری
    دانش زیستی ایران , شماره 4 , سال 15 , پاییز 1399
    شوری یکی از مهمترین تنش های غیر زیستی برای گیاهان محسوب می شود و اثرات سوء آن بر مراحل مختلف رشد و محصول دهی گیاهان گزارش شده است . شوری می تواند جوانه زنی بذر را به عنوان حساس ترین مرحله رشد گیاه کاهش دهد. بکارگیری نانو ذرات نقره برای بهبود جوانه زنی برخی گیاهان در شرا چکیده کامل
    شوری یکی از مهمترین تنش های غیر زیستی برای گیاهان محسوب می شود و اثرات سوء آن بر مراحل مختلف رشد و محصول دهی گیاهان گزارش شده است . شوری می تواند جوانه زنی بذر را به عنوان حساس ترین مرحله رشد گیاه کاهش دهد. بکارگیری نانو ذرات نقره برای بهبود جوانه زنی برخی گیاهان در شرایط شوری پیشنهاد شده است. از سوی دیگر مصرف اسفناج به دلیل ارزش غذایی بالا بسیار توصیه می شود. در این پژوهش از عصاره گیاه آلوئه ورا جهت سنتز نانو ذرات نقره استفاده شد و سپس اثرات شوری بر جوانه زنی این گیاه و نقش نانو ذرات نقره بر شاخص های جوانه زنی بذر اسفناج مورد بررسی قرار گرفت. تشکیل نانو ذرات در داخل محلول نیترات نقره با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتر، آنالیز XRD و میکروسکوپ الکترونی بررسی گردید. نانوذرات به صورت کروی با اندازه متوسط 97/11نانومتر تا46/29 نانومتر مشاهده شد. تیمارها در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار از نانوذرات سبز نقره در غلظت های 10 ،20، 40، 80 و 100 ppm و شوری در چهار سطح 0، 50، 100 و 150 میلی مولار بر روی فرایند جوانه زنی بذر اسفناج مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که فرایند جوانه زنی تحت شرایط شوری نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری پیدا می کند و تیمار نانو ذره سبز نقره با غلظت ۴۰ ppm در سطوح مختلف شوری،شاخص های جوانه زنی را در سطح یک درصد به طور معنی داری افزایش می دهد. پرونده مقاله