فهرست مقالات Masoud Fouladgar


  • مقاله

    1 - مقایسه و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان سویه های بومی و غیر بومی قارچ آسپرژیلوس
    دنیای میکروب ها , شماره 4 , سال 12 , پاییز 1398
    سابقه و هدف: آنتی اکسیدان ها با خنثی سازی رادیکال های آزاد موجب کاهش خطر ابتلا به بیمار یهای قلبی عروقی و سکته و جلوگیری از پیشرفت سرطان می شوند. این پژوهش با هدف تولید و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان با استفاده از سویه های آسپرژیلوس انجام شد. مواد و روش‌ها: قار چکیده کامل
    سابقه و هدف: آنتی اکسیدان ها با خنثی سازی رادیکال های آزاد موجب کاهش خطر ابتلا به بیمار یهای قلبی عروقی و سکته و جلوگیری از پیشرفت سرطان می شوند. این پژوهش با هدف تولید و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان با استفاده از سویه های آسپرژیلوس انجام شد. مواد و روش‌ها: قارچ ها از خاک مناطق مختلف استان اصفهان و مرکز کلکسیون میکروارگانیسم های صنعتی ایران تهیه شدند و به منظور تولید ترکیبات آنتی اکسیدان در محیط کشت زاپک (Czapek) تلقیح شدند. غربال گری و مقایسه خواص آنتی اکسیدانی سویه های منتخب با استفاده از چهار آزمون احیای رادیکال دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH)، احیای رادیکال آهن، میزان فنل تام و سنجش ترکیبات فلاونوئیدی انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی از نظر pH، دما، نوع منبع کربن و نیتروژن، با آزمون های تک فاکتوری و فاکتوریل جزیی (تاگوچی) بهینه سازی شد. یافته‌ها: بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی قارچ آسپرژیلوس نایجر جداسازی شده از خاک اطراف ذوب آهن و بیشترین میزان فلاونوئید قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس جداسازی شده از خاک گلخانه مشاهده شد. میزان احیای رادیکال DPPH در بهترین شرایط 6 pH، دمای 25 درجه سلسیوس، منبع کربن ساکارز و منبع نیتروژن نیترات پتاسیم برابر با 89.19 درصد بود. بهینه سازی با روش تاگوچی موجب افزایش 10 تا 15 درصدی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان شد.نتیجه گیری: جدایه های قارچی بومی قدرت بالایی برای تولید ترکیبات با خاصیت آنتی اکسیدانی داشتند و قابل ارائه به صنایع مرتبط می باشند. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بهینه سازی تولید اسیدهای چرب توسط جدایه ی کاندیدا گلابراتا از خاک
    دنیای میکروب ها , شماره 5 , سال 15 , زمستان 1401
    سابقه و هدف: روغن حاصل از میکروارگانیسم ها(SCO) نسبت به روغن های گیاهی ارجحیت دارد زیرا حاوی مقادیر بیشتری گامالینولئیک اسید است، پایداری بیشتری در برابر اکسیداسیون و محتوای کمتری از باقیمانده آفت کش ها دارد. این روغن ها به عنوان مکمل های غذایی قابل استفاده هستند. چکیده کامل
    سابقه و هدف: روغن حاصل از میکروارگانیسم ها(SCO) نسبت به روغن های گیاهی ارجحیت دارد زیرا حاوی مقادیر بیشتری گامالینولئیک اسید است، پایداری بیشتری در برابر اکسیداسیون و محتوای کمتری از باقیمانده آفت کش ها دارد. این روغن ها به عنوان مکمل های غذایی قابل استفاده هستند. هدف از مطالعه حاضر شناسایی مولکولی مخمر ها و کپک های مولد چربی موجود در خاک و بهینه سازی تولید چربی توسط کاندیدا گلابراتا با طراحی تاگوچی است.مواد و روش ها: از خاک باغات و مناطق نزدیک به مغازه های تعویض روغن و رستوران، نمونه گیری و شناسایی مخمر ها و کپک‌ های تولید کننده ی چربی با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز انجام شد. سپس جدایه قارچ با بیشترین میزان تولید لیپید انتخاب و با استفاده از طراحی تاگوچی، بهترین شرایط از نظر میزان منبع کربن و نیتروژن وpH برای تولید حداکثری تعیین گردید. چربی حاصل توسط کروماتوگرافی گازی با آشکارساز طیفسنج جرمی(GC-MS) مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: در بین گونه های شناسایی شده،Candida glabrata strain DHP14-2 بیشترین مقدار چربی را تولید کرد. تولید پالمیتولئیک، پالمیتیک، لینولئیک، لینولنیک و استئاریک اسید در این بررسی ثابت شد. تولید لیپید در کاندیدا گلابراتا معادل 9/6 گرم در لیتر و در مورتیرلا آلپینا معادل 10/8 گرم در لیتر به دست آمد.نتیجه گیری: با توجه به سرعت تکثیر مخمر ها و توانایی تولید اسید های چرب توسط آن ها، کاندیدا گلابراتا گزینه مناسبی برای تولید چربی می باشد. پرونده مقاله