فهرست مقالات صدیقه کیانی


  • مقاله

    1 - تحلیل اتنوبوتانیکی گیاهان دارویی شهر کاشان
    اکوسیستم های طبیعی ایران , شماره 2 , سال 9 , تابستان 1397
    بر این اساس سابقه درمان بیماری‌ها با گیاهان دارویی به قدمت تاریخ زیست انسان بر روی کره زمین است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل تاثیر ویژگیهای مردم شناسی مصرف گیاهان دارویی در شهر کاشان و شناخت مهم‌ترین و پرکاربردترین گیاهان توسط مردم این شهر در سال 1395 انجام گرفت. تحقیق حاضر چکیده کامل
    بر این اساس سابقه درمان بیماری‌ها با گیاهان دارویی به قدمت تاریخ زیست انسان بر روی کره زمین است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل تاثیر ویژگیهای مردم شناسی مصرف گیاهان دارویی در شهر کاشان و شناخت مهم‌ترین و پرکاربردترین گیاهان توسط مردم این شهر در سال 1395 انجام گرفت. تحقیق حاضر از نوع کاربردی می باشد و روش بررسی در آن توصیفی - تحلیلی و پیمایشی است .ابزار اصلی پژوهش، پرسشنامه ای با 97 گویه است که روایی محتوایی آن با نظر متخصصان و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به میزان 891/0به تأیید رسیده است. جهت تحلیل داده ها نرم افزار SPSS مورد استفاده قرار گرفته است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 336 نفر محاسبه گردید که به صورت تصادفی در سطح شهر کاشان در بین خانوارها توزیع گردید: بررسی یافته‌های پژوهش بیانگر آن است 5/45 درصد پاسخگویان مرد و 5/54 درصد زن و بیشترین گروه سنی پاسخگو مربوط به گروه 25-36 سال و کمترین میزان در بین گروه سنی بالاتر از 65 سال جای داشته‌اند. همچنین یافته‌های نشان داد که به ترتیب گیاه نعناع با 6/63 درصد، خاکشیر با 57 درصد، گل گاو زبان با 4/58 درصد و آویشن با 49 درصد بیشترین درصد را به خود اختصاص دادند.ن. تمایل، اعتقاد، اعتماد، شناخت، رضایت و صرف هزینه برای خرید گیاهان دارویی توسط مردم این شهر، اهمیت گیاهان دارویی و گرایش مردم به درمان با طب سنتی را بیش از پیش به اثبات می‌رساند. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - مدلسازی عوامل شکل دهنده گردشگری آشپزی و اثر آن بر وفاداری گردشگران (نمونه موردی: گردشگران شهر اصفهان)
    فصلنامه علمی و پژوهشی پژوهش و برنامه ریزی شهری , شماره 1 , سال 9 , بهار 1397
    واژه­ی هیجان­انگیز گردشگری آشپزی به عنوان محصول گردشگری سودمند، پرمنفعت و جدید، در قرن اخیر باعث ایجاد دگرگونی و پیشرفت­های قابل توجهی در عرصه­ی صنعت گردشگری جهان شده است. هدف از این پژوهش مدلسازی عوامل شکل دهنده گردشگری آشپزی و اثر آن بر وفاداری گردشگرا چکیده کامل
    واژه­ی هیجان­انگیز گردشگری آشپزی به عنوان محصول گردشگری سودمند، پرمنفعت و جدید، در قرن اخیر باعث ایجاد دگرگونی و پیشرفت­های قابل توجهی در عرصه­ی صنعت گردشگری جهان شده است. هدف از این پژوهش مدلسازی عوامل شکل دهنده گردشگری آشپزی و اثر آن بر وفاداری گردشگران در شهر اصفهان می­باشد، در این راستا گردشگران داخلی و خارجی شهر اصفهان به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شده اند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 384 گردشگر محاسبه گردید که به ترتیب 246 و 138 گردشگر داخلی و خارجی مورد پرسشگری قرار گرفته است. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش توصیفی تحلیلی است. برای پیشبرد تحقیق از مطالعات کتابخانه­ای و پژوهش­های پیشین محققان استفاده شد. در نتیجه پرسشنامه­ای با مقیاس 5 گزینه­ای لیکرت طراحی گردید. برای سنجش روایی از تکنیک قضاوت خبرگان و جهت سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. پس از جمع­آوری داده­ها، طبقه­بندی و تحلیل یافته ها با استفاده از نرم­افزار SPSS، صورت گرفت.مدلسازی نیز با بهره گیری از نرم­افزار AMOS انجام گردید. نتایج نشان داد که گردشگری آشپزی بر رضایت گردشگران داخلی و خارجی در شهر اصفهان اثرگذار بوده است. همچنین تأیید شد بین تجربه­ی مثبت گردشگران داخلی و خارجی از غذای بومی و درآمد اقتصادی ناشی از آن رابطه وجود دارد. نتایج حاصل از کاربرد مدل­سازی معادلات ساختاری بیانگر آن است: آگاهی و شناخت گردشگران از غذاهای بومی اصفهان با بارعاملی 26/0 و نیز نگرش ذهنی مثبت به غذاهای بومی اصفهان با بارعاملی 22/0 اثر معناداری بر تمایل به تجربه مجدد گردشگری آشپزی و استفاده از انواع غذاهای سنتی اصفهان دارد. پرونده مقاله