فهرست مقالات پرتو رییسی


  • مقاله

    1 - بررسی وجود افلاتوکسین B1 در غذای خشک سگ و گربه عرضه‌شده در استان اصفهان به روش الایزا
    میکروبیولوژی دامپزشکی , شماره 1 , سال 18 , زمستان 1401
    آفلاتوکسین‌ها سموم طبیعی می‌باشند که انواع مختلفی از غذای انسان و حیوانات را آلوده می‌کنند و باعث تهدید سلامت انسان و دام می‌گردند. هدف از این مطالعه بررسی وجود افلاتوکسین B1 در غذای خشک سگ و گربه عرضه‌شده در استان اصفهان به روش الایزا بود. بدین منظور با مراجعه با پت‌شا چکیده کامل
    آفلاتوکسین‌ها سموم طبیعی می‌باشند که انواع مختلفی از غذای انسان و حیوانات را آلوده می‌کنند و باعث تهدید سلامت انسان و دام می‌گردند. هدف از این مطالعه بررسی وجود افلاتوکسین B1 در غذای خشک سگ و گربه عرضه‌شده در استان اصفهان به روش الایزا بود. بدین منظور با مراجعه با پت‌شاپ‌های شهرستان اصفهان 48 نمونه خوراک سگ از 12 برند و 48 نمونه از 12 برند خوراک گربه جمع‌آوری گردید. از هر برند مقدار 200 گرم نمونه یکنواخت شده برداشته و به آزمایشگاه انتقال داده شد و مطابق دستورالعمل کیت آماده تجاری AFB1 شرکت سازنده (Euroclone, Italy) آزمون شد. نتایج مطالعه‌ی حاضر نشان داد که در تمامی نمونه‌های بررسی‌شده حضور آفلاتوکسین B1 با دامنه‌ی غلظت 24 تا 38 نانوگرم بر گرم قابل‌تشخیص بود و تمامی برندها مقدار بالاتری از حد مجاز آفلاتوکسین ( ng/g20) را از خود نشان دادند. در میان برندهای غذای سگ، اختلاف معناداری بین برندهای خارجی و داخلی در میزان افلاتوکسین مشاهده نگردید اما در مقایسه میزان آفلاتوکسین برندهای خارجی و داخلی گربه مشاهده گردید که میزان آن در برندهای داخلی بیشتر از برندهای خارجی می‌باشد. طبق نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه، ازآنجایی‌که این مایکوتوکسین سلامت حیوانات را متأثر می‌سازد و سبب بروز اختلالات جدی در آن‌ها می‌گردد و با توجه به اینکه در تمامی برندهای بررسی‌شده در این مطالعه میزان آن از حد مجاز بالاتر بوده است، نظارت دائمی برای آفلاتوکسین B1 توسط صنایع تولیدکننده خوراک سگ و گربه و همچنین کنترل واردات خوراک ضروری به نظر می‌رسد. پرونده مقاله