فهرست مقالات حسین کیانی


  • مقاله

    1 - تولید پودر تخمیری و پروبیوتیک غیرلبنی برپایه جنین‌گندم با به‌کارگیری باکتری‌های لاکتیکی اسیدوفیلوس و پلانتاروم
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , شماره 5 , سال 14 , زمستان 1401
    تقاضای روزافزون برای محصولات پروبیوتیکی به دلیل تغییر سبک زندگی و افزایش آگاهی عمومی درباره اثرات مفید پروبیوتیک‌ها بر سلامت انسان، بسیاری از محققین را ترغیب به تولید محصولات جدید پروبیوتیکی کرده ‌است. در این پژوهش، از جنین‌گندم به عنوان ترکیبی با ارزش تغذیه‌ای بالا که چکیده کامل
    تقاضای روزافزون برای محصولات پروبیوتیکی به دلیل تغییر سبک زندگی و افزایش آگاهی عمومی درباره اثرات مفید پروبیوتیک‌ها بر سلامت انسان، بسیاری از محققین را ترغیب به تولید محصولات جدید پروبیوتیکی کرده ‌است. در این پژوهش، از جنین‌گندم به عنوان ترکیبی با ارزش تغذیه‌ای بالا که از محصولات جانبی صنایع آردسازی می‌باشد و به دلیل محتوای روغنی زیاد و حضور آنزیم‌های لیپاز و لیپوکسیژناز دارای ماهیت ناپایداری است، در جهت تولید پودری پروبیوتیک استفاده شده است. در مرحله اول، به منظور افزایش عمرماندگاری جنین‌گندم، تأثیر تخمیر توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر فعالیت لیپاز و لیپوکسیژناز جنین گندم در غلظت‌های مختلف (10، 15 و 20 درصد) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد، تخمیر باعث کاهش معنی‌داری در فعالیت لیپاز و لیپوکسیژناز می‌شود و بیشترین میزان کاهش فعالیت هردو آنزیم، مربوط به نمونه تخمیرشده توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم در سطح غلظت 20 درصد جنین‌گندم می‌باشد (43/71 درصد برای لیپاز و 65 درصد برای لیپوکسیژناز) که برای مراحل بعدی آزمایش مورد استفاده قرارگرفت. تعداد اولیه باکتری‌ها، قبل از فرایند خشک‌کردن Log CFU/g 03/0 ± 38/13 بود و بلافاصله پس از فرآیند خشک‌کردن انجمادی Log CFU/g 1/1 کاهش یافت. سپس در طول دوره نگهداری در دمای 25 درجه‌ سلسیوس ، در هفته اول و دوم، کاهش معنی‌داری در تعداد باکتری‌ها مشاهده نشد. در نهایت پس از 10 هفته، تعداد باکتری‌ها در پودر تولیدی بهLog CFU/g 16/0 ± 68/6 کاهش یافت که همچنان بیش از میزان پیشنهادی برای تأمین اثرات سلامتی‌بخش پروبیوتیک‌ها) > CFU 106 (می‌باشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی توانایی رشد لاکتو باسیلوس پلانتاروم بر روی محیط کشت کنجاله کنجد
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 1 , سال 10 , بهار 1402
    کنجاله روغن کنجد محصول جانبی حاصل از روغن‌کشی دانه کنجد بوده که به‌عنوان یکی از ضایعات کشت و صنعت قابل‌دسترس و فراوان و غنی از پروتئین باارزش تغذیه ای بالا و ارزان‌قیمت انتخاب‌شده است و می‌تواند به‌عنوان یک بستر ارزان‌قیمت جهت رشد میکروارگانیسم‌های مفید ازجمله پروبیوتیک چکیده کامل
    کنجاله روغن کنجد محصول جانبی حاصل از روغن‌کشی دانه کنجد بوده که به‌عنوان یکی از ضایعات کشت و صنعت قابل‌دسترس و فراوان و غنی از پروتئین باارزش تغذیه ای بالا و ارزان‌قیمت انتخاب‌شده است و می‌تواند به‌عنوان یک بستر ارزان‌قیمت جهت رشد میکروارگانیسم‌های مفید ازجمله پروبیوتیک ها استفاده شود. در این پژوهش رشد لاکتو باسیلوس پلانتاروم با عنوان یک پروبیوتیک بر روی محیط کشت کنجاله کنجد در شرایط گرمخانه گذاری متفاوت ازنظر دستیابی به بهترین شمارش میکروبی باکتری پروبیوتیکی لاکتو باسیلوس پلانتاروم مورد ارزیابی قرارگرفته است، خمیر کنجاله کنجد با pH اولیه 5/6 به‌عنوان محیط کشت استفاده شد و شرایط گرمخانه گذاری شامل شرایط هوازی در سه درجه حرارت 30 و 37 و 44 درجه سلسیوس به مدت 48 ساعت انجام شد. نتایج نشان داد باکتری توانایی رشد بر روی بستر کنجاله کنجد را دارد و در انتهای تخمیر در دمای 30 و 37 درجه سلسیوس جمعیت میکروبی به CFU/ml 108 افزایش یافت و هم‌چنین لاکتو باسیلوس پلانتاروم , همه‌ی نمونه‌های تخمیری را در همه دماها به‌طور معنی‌داری ( 05/0p<) کاهش داد و بیشترین میزان کاهش مربوط به دمای 37 درجه سلسیوس بود که به حدود 85/4 رسید. هم‌چنین نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که ترکیب اسیدهای چرب محیط کشت کنجاله کنجد براثر رشد لاکتوباسیلوس پلانتاروم دستخوش تغییرات شد. اسیدهای چرب (C15: 0)، (C15: 1)، (C16: 0)، (C16: 1)، (C18: 1t)، (C18: 1c)، (C21: 0) و (C24: 1) به‌طور معنی‌داری (05/0p<) افزایش یافتند. درحالی‌که اسیدهای چرب (C14:1)، (C17: 0)، (C18: 1c)، (C18: 2c)، (C20: 0)، (C18: 3n3)، (C20: 1)، (C22: 0) و (C24: 0) به‌طور معنی‌داری (05/0p<) کاهش یافتند. دراین ‌بین تخمیر سبب تولید (C17:1) و (C22:1) شد و لینولئیک اسید مصرف شد. درمجموع می توان چنین نتیجه گرفت که لاکتوباسیلوس پلانتاروم توانایی رشد در محیط کشت ارزان‌قیمت و در دسترس کنجاله کنجد را دارا می‌باشد. پرونده مقاله