فهرست مقالات مسعود فردین


  • مقاله

    1 - ارزیابی کیفیت میکروبی بستنی‌های سنّتی عرضه شده در سطح استان آذربایجان شرقی
    پاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 5 , سال 17 , زمستان 1399
    بستنی به عنوان یک محصول شیری پرطرفدار در فصل تابستان با توجه به ماهیت فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنّتی عرضهشده در سطح استان آذربایجانشرقی می باشد. در این مطالعه چکیده کامل
    بستنی به عنوان یک محصول شیری پرطرفدار در فصل تابستان با توجه به ماهیت فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنّتی عرضهشده در سطح استان آذربایجانشرقی می باشد. در این مطالعه بررسی آلودگی های میکروبی بستنی های سنتی عرضهشده در سطح استان آذربایجانشرقی در سال 1397 تا 1398 انجام شد. تعداد 274 نمونه بستنی بهطور تصادفی از مراکز عرضه بستنی سنّتی جمعآوری و از نظر شناسایی استافیلوکوکوس های کواگولاز مثبت، اشرشیاکلی، سالمونلا و شمارش کلی میکروارگانیسم ها و انتروباکتریاسه نسبت به شرایط استاندارد ملّی ایران به شماره 2406 مورد مطالعه قرار گرفت. تمامی آزمون ها طبق استاندارد ملّی ایران کشت و با انجام تست های تاییدی شناسایی و شمارش گردید. تعداد 234 نمونه (4/85%)، بر اساس حد مجاز تعیینشده از سوی اداره استاندارد ایران غیرقابلمصرف بودند. در 2/18% از نمونه ها استافیلوکوکوس های کواگولاز مثبت، 9/10% اشرشیاکلی جداسازی شد و در 2/72% و 2/80% از نمونه ها به ترتیب از نظر شمارش انتروباکتریاسه و شمارش کلی میکروارگانیسم ها بیشتر از حد مجاز بودند. هیچیک از نمونهها به سالمونلا آلوده نبودند. نتایج تحقیق نشانگر آلودگی میکروبی بالای نمونه های مورد مطالعه داشت. از این رو ضرورت استفاده از استاندارد های سخت گیرانه از سوی ارگان های دخیل در مواد غذایی، نظارت دقیق بهداشتی و کنترل همهجانبه تمامی مراحل تولید را نشان می دهد و همچنین لزوم ارائه آموزشهای بهداشتی به پرسنل تولید کنندگان بستنی را نشان می دهد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - Investigation of Compositions and Effects of Local Herbal Silybum marianum and Foeniculum vulgare extractions on Hospital Acquired Infections (HAI) and Cell Line of liver Cancer (HepG2) by MTT assays
    journal of Medicinal Herbs (journal of herbal drugs) , شماره 1 , سال 7 , پاییز 2017
    Background & Aim: Increasing of drug resistances and more attention to the hazards of side effects of synthetic drugs has caused extensive researches on medicinal plant resources. The aim of this study was to determination of the chemical composition of native Silyb چکیده کامل
    Background & Aim: Increasing of drug resistances and more attention to the hazards of side effects of synthetic drugs has caused extensive researches on medicinal plant resources. The aim of this study was to determination of the chemical composition of native Silybum marianum and Foeniculum vulgare extractions in Ardabil, Iran; and investigation of their anticancer effect on liver cancer cell line HepG2 and antimicrobial effects on Staphylococcusaureus and Pseudomonas aeruginosa to propose a solution to control or treatment. Experimental: The chemical compositions of extractions performed through Soxhlet were analyzed by GC/MS system. The anticancer effect was assayed by MTT method and their antimicrobial activities were tested using disc-diffusion assay as well as MIC and MBC values estimated according to the microdilution method. Results: The analysis of S. marianum extract showed the presence of 29 compounds, mostly (2.63%) Nonane, (4.68%) Camphor, (2.84%) Borneol, (3.65%) Trans-anethole, (8.78%) Viridiflorol, (34.26%) α–Selinene, (2.34%) Longiborn-9-ene, (2.52%) amorphane-B, (5.00%) Erucylamide, (10.15%) o-Terphenyl and (46.8%) α-androst-8-ene;F. vulgare extract contained 14 compounds, mainly (5.53%) Fenchone, (5.53%) α- Thujone, (2.84%) Nonane, (79.10%) trans-Anethol and (2.51%) Hentriacontane. The effects of F. vulgare extract on Staphylococcus and S. marianum extract on Pseudomonas were remarkable. In the combined design, there was no clear effect. MIC and MBC values confirmed the results of the sensitivity test. The cytotoxic effects of extractions on liver cancer cells were the optimum in 25μg/ml after 48 hours. Recommended applications/industries: According to the results, these compounds are able to replace by chemical preservatives in food and drugs industries. پرونده مقاله