زنجبیل (Zingiber officinale) یکی از گیاهان دارویی بومی ایران است که اثرات ضدباکتریایی آن در تحقیقات مشخص شده است .هدف از این تحقیق، مطالعه تاثیر ضدمیکروبی اسانس زنجبیل (Zingiber officinale) و مقایسه آن با داروی کلرهگزیدین بر روی برخی از باکتریهای شایع عفونت دهانی بود. چکیده کامل
زنجبیل (Zingiber officinale) یکی از گیاهان دارویی بومی ایران است که اثرات ضدباکتریایی آن در تحقیقات مشخص شده است .هدف از این تحقیق، مطالعه تاثیر ضدمیکروبی اسانس زنجبیل (Zingiber officinale) و مقایسه آن با داروی کلرهگزیدین بر روی برخی از باکتریهای شایع عفونت دهانی بود. در این تحقیق، ابتدا اسانس-گیری گیاه زنجبیل توسط دستگاه کلونجر انجام و جهت تجزیه نمونههای اسانس و اندازهگیری دقیق ترکیبات از دستگاهای GC و GC/MS استفاده شد. سپس تاثیر اسانس زنجبیل بر باکتریهای شایع عفونت دهانی به دو روش بررسی قطر هاله عدم رشد(Disk deffusion) و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) انجام شد. نتایج حاصل از آزمایشات ضد میکروبی نشان داد که گیاه زنجبیل دارای اثرات مهارکنندگی قابل توجهی بر روی انواع باکتریهای گرم منفی و مثبت است. همچنین مشخص شد که اسانس این گیاه دارویی، از نظر خواص ضدمیکروبی، نتایج نسبتأ مشابهی را نسبت به دهانشویه کلرهگزین از خود نشان داد. طبق یافتهها اسانس زنجبیل آثار ضدمیکروبی مناسبی علیه باکتریهای شایع عفونت دهانی دارد. در نتیجه اسانس این گیاه با غلظتهای مختلف، پس از انجام مطالعات تکمیلتر میتواند جایگزین مناسبی برای داروها و دهانشویههای شیمیایی در درمان باکتریهای شایع عفونت دهانی باشد.
پرونده مقاله
شناسایی دریاها موجب شده است که فرآورده های بسیاری برای انسان حاصل شود، یکی از این فرآورده ها جلبک ها هستند که به زندگی روزانه بشر فواید بسیاری می رسانند. بررسی تکنولوژی و جنبههای اقتصادی تولید جلبکها نشان میدهد که از آنها در جنبههای مختلف تولید مواد میتوان استفاده چکیده کامل
شناسایی دریاها موجب شده است که فرآورده های بسیاری برای انسان حاصل شود، یکی از این فرآورده ها جلبک ها هستند که به زندگی روزانه بشر فواید بسیاری می رسانند. بررسی تکنولوژی و جنبههای اقتصادی تولید جلبکها نشان میدهد که از آنها در جنبههای مختلف تولید مواد میتوان استفاده کرد. جلبک ها به علت سرشار بودن از مواد معدنی،ویتامین ها، هیدرات های کربن، و پروتئین ها که در درون سلول ها و یا در دیواره سلول ها وجود دارند،مورد استفاده غذایی انسانها قرار می گیرند. همچنین جلبک ها به دلیل دارا بودن ترکیبات ویژه پلی ساکاریدی و نیز ترکیبات دارویی خاص، دارای کاربرد های وسیعی در این زمینه هستند. هدف از این مطالعه بررسی اهمیت و نقش جلبکهای دریایی در صنعت و کاربردهای دارویی و زیستی آنها میباشد. بنابراین در این مطالعه مروری، نقش و عملکرد جلبکهای دریایی در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، پزشکی و همچنین نقش آنها در محیط زیست مورد بررسی قرار میگیرد.
پرونده مقاله
پلاستیک های بر پایه نفت مشکلات جدی را برای محیط زیست ایجاد کردند و به همین دلیل محققین به دنبال تولید ساختارهای پایدار جایگزینی بودند. فیلم های خوراکی و قابل تجزیه نمونه ای از موادی بودند که برای این هدف تولید شدند و مورد استفاده قرار گرفتند. فیلم های خوراکی لایه های نا چکیده کامل
پلاستیک های بر پایه نفت مشکلات جدی را برای محیط زیست ایجاد کردند و به همین دلیل محققین به دنبال تولید ساختارهای پایدار جایگزینی بودند. فیلم های خوراکی و قابل تجزیه نمونه ای از موادی بودند که برای این هدف تولید شدند و مورد استفاده قرار گرفتند. فیلم های خوراکی لایه های نازکی از مواد قابل خوردن هستند که می توانند روی مواد غذایی و یا بین آن قرار گیرند ولی یک پوشش خوراکی به طور عمده روی محصولات غذایی قرار می گیرد. چندین سال است که مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است ولی یک مطالعه مروری جامع در این زمینه وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد فیلمهای زیستتخریب پذیر دربسته بندی مواد غذایی انجام شد. مطالعات مختلف از مواد مختلفی همانند نشاسته، ژلاتین، سلولز و ..... برای تولید فیلم های زیستی استفاده کرده اند که در کنار مزایایی همانند قابلیت تجزیه، دارای معایبی همانند خصوصیات مکانیکی و ممانعتی ضعیف هستند. در این مطالعه به بررسی کارایی فیلم های زیستتخریب پذیر دربسته بندی مواد غذایی پرداخته می شود.
پرونده مقاله
سکوی نشر دانش
سند یا سکوی نشر دانش ،سامانه ای جهت مدیریت حوزه علمی و پژوهشی نشریات دانشگاه آزاد می باشد