فهرست مقالات سمانه دشتی پور


  • مقاله

    1 - القای مقاومت و بررسی تغییرات فنل و پراکسیداز در گیاهان گوجه فرنگی تیمار شده با Bacillus subtilis و سالیسیلیک اسید در برابر پژمردگی فوزاریومی و نماتد مولد گره ریشه
    دو فصلنامه تحقیقات بیماریهای گیاهی , شماره 1 , سال 5 , بهار 1396
    در این مقاله، اثر Bacillus subtilis و سالیسیلیک اسید در تغییرات بیوشیمیایی و تغییر فعالیت آنزیم های دفاعی گیاه گوجه فرنگی در برابر دو بیماری مهم ناشی از نماتد مولدگره ریشه (Meloidogyne javanica) و قارچ Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici< چکیده کامل
    در این مقاله، اثر Bacillus subtilis و سالیسیلیک اسید در تغییرات بیوشیمیایی و تغییر فعالیت آنزیم های دفاعی گیاه گوجه فرنگی در برابر دو بیماری مهم ناشی از نماتد مولدگره ریشه (Meloidogyne javanica) و قارچ Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici مورد بررسی قرار گرفت. در یک آزمایش گلخانه ای به منظور ارزیابی ثر سالیسیلیک اسید و B. subtilis در القای نشانگرهای مقاومت، شامل آنزیم پراکسیداز و محتوای فنل کل در گوجه فرنگی آلوده به این دو بیماری طراحی شد. B. subtilis به عنوان عامل محرک زنده در غلظت ml/cfu 109 و سالیسیلیک اسید به عنوان یک القاء کننده شیمیایی در غلظت 5 میلی مولار، قبل از تیمارها با عوامل بیماری زا به کار رفتند. نتایج نشان داد سالیسیلیک اسید و B. subtilis در تیمار ترکیبی وکاربرد جداگانه، هریک به طور موثری منجر به افزایش فعالیت پراکسیداز و محتوای فنل نسبت به تیمارآلوده به فوزاریوم و نماتد و شاهد شدند و می توانند به صورت توام به عنوان یک روش ایمن و موثر در کنترل این دو بیماری مورد بررسی قرار بگیرند. بالاترین سطح فعالیت آنزیم پراکسیداز و فنل کل به ترتیب در روز پنجم و هفتم بعد از تلقیح پاتوژن ها بود. پرونده مقاله