فهرست مقالات اسماعیل یوسفی زیرابی


  • مقاله

    1 - تأثیر پوشش مرکب فعال بر پایه پلی وینیل الکل/کیتوزان حاوی عصاره آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) بر کیفیت داخلی و پوسته تخم مرغ طی انبارمانی
    علوم غذایی و تغذیه , شماره 83 , سال 21 , تابستان 1403
    مقدمه: تخم¬مرغ یکی از منابع ارزان قیمت پروتئینی و با کیفیت تغذیه¬ای متعادل و در عین حال فسادپذیر است. حفظ کیفیت آن طی دوره ذخیره¬سازی چالشی است که باید با استفاده از فنآوری¬هایی که ایمنی محصول را تضمین می¬کند، برطرف شود. تحقیق حاضر با هدف تهیه، توصیف و ارزیابی کارایی پو چکیده کامل
    مقدمه: تخم¬مرغ یکی از منابع ارزان قیمت پروتئینی و با کیفیت تغذیه¬ای متعادل و در عین حال فسادپذیر است. حفظ کیفیت آن طی دوره ذخیره¬سازی چالشی است که باید با استفاده از فنآوری¬هایی که ایمنی محصول را تضمین می¬کند، برطرف شود. تحقیق حاضر با هدف تهیه، توصیف و ارزیابی کارایی پوشش نانو چندسازه¬ای بر تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی تخم¬مرغ طی دوره نگهداری به-مدت 4 هفته اجرا شد. مواد و روش¬ها: شاخص¬های کیفیت داخلی و پوسته تخم¬مرغ¬های فاقد پوشش (شاهد) و تخم¬مرغ¬های تیمار شده با پوشش دو سازه-ای پلی وینیل الکل/کیتوزان (PC)، فیلم سه سازه¬ای پلی وینیل¬الکل/کیتوزان/مونت¬موریلونیت (PCM)، و فیلم¬های PCM حاوی غلظت¬های 2 و 4 درصد عصاره آویشن شیرازی در مجموع 5 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته¬ها: عصاره آویشن شیرازی در غلظت 4 درصد اثر ضدمیکروبی قوی در برابر استافیلوکوکوس اورئوس و متوسط تا قوی در برابر اشرشیا کلی داشت. فیلم¬های سه¬جزیی PCM فعال دارای ضخامت، استحکام کششی، مدول الاستیسیته، کدورت بیشتر و کرنش، نفوذپذیری کمتر بودند (05/0p<). در پایان 4 هفته نگهداری، تخم¬مرغ¬های دارای پوشش نانو سه سازه¬ای PCM فعال، پوسته ضخیم¬تر (400/0 میلی¬متر)، مستحکم¬تر (100/3 کیلوگرم)، افت وزنی کمتر (حدود 4 درصد)، واحد هاو (00/70) و اندیس زرده (43/0) بالاتر و شمار باکتریایی کل کمتر (log cfu/ml 00/4) بودند. نتیجه¬گیری: بنابراین می¬توان از فیلم و پوشش نانو سه سازه¬ای PCM حاوی 4 درصد عصاره آویشن شیرازی به¬عنوان بسته¬بندی زیست تخریب¬پذیر مواد غذایی از جمله تخم¬مرغ جهت حفظ کیفیت و افزایش زمان نگهداری آن در دمای محیط استفاده کرد. پرونده مقاله