فهرست مقالات نفیسه رحمانیان شریف آباد


  • مقاله

    1 - استفاده از پروتئین کنجاله بادام زمینی در جیره و مکمل سازی آنزیم تجاری بر عملکرد جوجه های گوشتی و تاثیر آن بر شاخص های تولید
    زیست شناسی جانوری , شماره 4 , سال 16 , تابستان 1403

    این آزمایش با تعداد 384 قطعه جوجه گوشتی از سویه تجاري راس 308 با 8 تیمار و در قالب طرح فاکتوریل با سطوح 0، 20، 40 و 60 جایگزینی مخلوط پروتئینی کنجاله بادام زمینی و 2 سطح آنزیم چندگانه صفر و 250 گرم در تن انجام گرفت. نتایج نشان دادند اثر سطوح مختلف مخلوط پروتئینی بر و چکیده کامل

    این آزمایش با تعداد 384 قطعه جوجه گوشتی از سویه تجاري راس 308 با 8 تیمار و در قالب طرح فاکتوریل با سطوح 0، 20، 40 و 60 جایگزینی مخلوط پروتئینی کنجاله بادام زمینی و 2 سطح آنزیم چندگانه صفر و 250 گرم در تن انجام گرفت. نتایج نشان دادند اثر سطوح مختلف مخلوط پروتئینی بر وزن بدن در سنین مختلف معنی دار بود (05/0p < ) به طوري که با افزایش سطوح مخلوط پروتئینی در جیره، وزن بدن کاهش یافته و اما بین شاهد و گروه داراي خوراک 20 درصد جایگزینی مخلوط پروتئینی با کنجاله سویا اختلاف معنی‌دار مشاهده نشد. اثر سطوح مخلوط پروتئینی بر ضریب تبدیل خوراک معنی¬دار بود. افزایش سطوح مخلوط پروتئینی ضریب تبدیل افزایش یافت، بیشترین ضریب تبدیل مربوط به تیمار با جایگزینی 60 درصد از مخلوط پروتئینی با کنجاله سویا و کمترین ضریب تبدیل مربوط به تیمار شاهد بوده است. اثر سطوح مختلف جایگزینی مخلوط پروتئینی کنجاله بادام زمینی و پودر ضایعات کشتارگاهی طیور بر شاخص تولید در 42-1 روزگی معنی دار بود (05/0p < ). به طوري که با افزایش سطوح مخلوط پروتئینی شاخص تولید کاهش یافت. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که سطح 20 درصد جایگزینی مخلوط پروتئینی کنجاله بادام زمینی و پودر ضایعات کشتارگاهی طیور در جیره تاثیر منفی چشمگیري بر عملکرد جوجه‌هاي گوشتی نداشته و احتمالا می‌تواند جایگزین منبع پروتئین گران قیمت کنجاله سویا باشد. همچنین استفاده از مکمل آنزیمی در جیره تاثیر معنی¬داري بر عملکرد جوجه‌هاي گوشتی نداشت.

    پرونده مقاله