بررسی اثر گلبرگ زعفران بر روی صفات لاشه، هورمون رشد و عملکرد در جوجه های گوشتی
محورهای موضوعی : زیست شناسی جانوری
نفیسه رحمانیان شریف آباد
1
,
رضا وکیلی
2
,
علی یگانه خاکسار
3
1 - دانشجوی دکترا گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کاشمر، کاشمر، ایران
2 - دانشیار گروه علوم کشاورزی، واحد کاشمر، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشمر، ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کاشمر، کاشمر، ایران
کلید واژه: جوجه گوشتي, صفات لاشه, گلبرگ زعفران, هورمون رشد, جوجه های گوشتی.,
چکیده مقاله :
تعداد ٢٨٨ قطعه جوجه يك روزه سويه راس ٣٠٨ در قالب طرح كاملا تصادفي با چهار تيمار در هر تكرار ٢١ قطعه پرنده به مدت ٢٤ روز آزمايش شدند. تيمارهاي آزمايشي مورد استفاده در اين طرح شامل تيمار شاهد ، تيمار جيره پايه+ ٥/١ درصد پودر گلبرگ زعفران، تیمار جيره پايه+ ٢ درصد پودر گلبرگ زعفران و تیمار جيره پايه+ ٥/٢ درصد پودر گلبرگ زعفران بودند. مصرف خوراک در تيمار حاوي پودر گلبرگ زعفران در هفته سوم و چهارم نسبت به تيمار شاهد افزايش معني داري يافت . بيشترين افزايش وزن در شاهد و تيمار حاوي ٥/١ درصد پودر گلبرگ زعفران مشاهده شد و با افزايش سطح پودر گلبرگ زعفران افزايش وزن كاهش معني داري يافت (٠٥/٠<P). هفته دوم تيمار شاهد و تيمار دو كه حاوي سطح ٥/١ درصد پودر گلبرگ زعفران كمترين ميزان ضريب تبديل خوراک را به خود اختصاص دادند. وزن لاشه، ران، سينه، قلب، بورس فابريسيوس، كبد و سطح LDL ،HDL، تري گليسيريد، كلسترول، سطح تيروكسين و انسولين خون تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفتند اما وزن چربي بطني به طور معني داري تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار گرفت بطوريكه كمترين ميزان چربي بطني در تيمار سه يعني تيماري كه حاوي ٢ درصد پودر گلبرگ زعفران بود، مشاهده شد. هورمون رشد به طور معني داري تحت تاثير سطوح مختلف پودر گلبرگ زعفران قرار گرفت به طوري كه بيشترين و كمترين ميزان هورمون رشد در تيمار شاهد و تيمار چهار كه حاوي ٥/٢ درصد پودر گلبرگ زعفران بود، مشاهده شد .
A total of 288 one-day-old chicks of the Ras 308 strain were tested in a completely randomized design with four treatments and six repetitions, in each repetition 21 birds were tested for 24 days. The experimental treatments used in this project included the control treatment, the base diet treatment + 1.5% saffron petal powder, the base diet treatment + 2% saffron petal powder and the base diet treatment + 2.5% saffron petal powder. Feed consumption in the treatment containing saffron petal powder increased significantly in the third and fourth weeks compared to the control treatment. highest weight gain was observed in the control treatment and the treatment containing 1.5% saffron petal powder, and with the increase in the level of saffron petal powder, weight gain decreased significantly (P<0.05). The second week of Shahid treatment and treatment 2, which contained 1.5% level of saffron petal powder, had the lowest feed conversion ratio. Carcass weight, thigh, breast, heart, bursa of Fabricius, liver and the level of LDL, HDL, triglyceride, cholesterol, thyroxine level and blood insulin were not affected by the experimental treatments, but the weight of abdominal fat was significantly affected by the experimental treatments, so The lowest amount of abdominal fat was observed in treatment three, that is, the treatment containing 2% saffron petal powder. Growth hormone was significantly affected by different levels of saffron petal powder, the highest and lowest amount of growth hormone was observed in control treatment and treatment four, which contained 2.5% of saffron petal powder.
