فهرست مقالات اکبر انصاریان بارزی


  • مقاله

    1 - بررسی شیوع، تنوع ژنتیکی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی کلستریدیوم دیفیسیل در گوشت مرغ و بوقلمون بومی و صنعتی مراکز فروش استان چهارمحال‌وبختیاری
    بهداشت مواد غذایی , شماره 3 , سال 13 , پاییز 1402
    کلستریدیوم دیفیسیل باکتری بی‌هوازی اجباری، اسپورساز با طول 5-3 میکرومتر و یکی از انتروپاتوژن‎های مهم در انسان و دام است. مصرف آنتی‌بیوتیک به‌عنوان مهم‌ترین عوامل خطر در شیوع این بیماری معرفی ‌شده است. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع، مقاومت آنتی‌بیوتیکی و تنوع ژنتیکی چکیده کامل
    کلستریدیوم دیفیسیل باکتری بی‌هوازی اجباری، اسپورساز با طول 5-3 میکرومتر و یکی از انتروپاتوژن‎های مهم در انسان و دام است. مصرف آنتی‌بیوتیک به‌عنوان مهم‌ترین عوامل خطر در شیوع این بیماری معرفی ‌شده است. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع، مقاومت آنتی‌بیوتیکی و تنوع ژنتیکی باکتری کلستریدیوم دیفیسیل به‌عنوان پاتوژن غذازاد احتمالی جدید در 300 نمونه گوشت مرغ و بوقلمون بومی و صنعتی در استان چهارمحال‌وبختیاری بود. نمونه‌ها جهت جداسازی کلستریدیوم دیفیسیل در محیط کشت کلستریدیوم دیفیسیل موکسالاکتام نورفلوکساسین آگار پس از یک مرحله غنی‌سازی رشد کردند. برای تعیین مشخصات توکسین، ژن‌های tcdAو tcdB از طریق Multiplex PCR شناسایی شدند. حساسیت آنتی‌بیوتیکی این جدایه‌ها بر اساس آزمون MIC تعیین شد.نتایج نشان داد که بیشترین شیوع مربوط به گوشت مرغ بومی (6/5 درصد) و کمترین شیوع، مربوط به گوشت بوقلمون صنعتی (1 درصد) بود. ژن‌های مسئول تولید سموم tcdB و tcdA در کلیه ایزوله‌های کلستریدیوم دیفیسیل مشاهده گردید. همچنین بیشترین مقاومت مربوط به اریترومایسین (85/11 درصد) و کمترین مقاومت مربوط به ونکومایسین (38/97 درصد) بود. باتوجه به جداسازی دو ژن اصلی ایجاد کننده عفونت بیمارستانی در محیط‌های بالینی در مطالعه حاضر، استقرار سیستم‌های بهداشتی در ارتباط با نگهداری گوشت‌های مورد مطالعه ضروری می‌باشد. پرونده مقاله